Štípání při kojení

47759
8.5.12 17:09

Stipani pri kojeni

Prosim o radu. Muj 7. mesicni syn me pri kojeni bolestive stipe. Nepomaha ani zmena polohy. Mam chut s celym kojenim prastit :-( Porad opakuju ne, ze me to boli, ale copak me muze takhle male dite pochopit ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
8.5.12 17:12

Plácnutí přes tu ručičku jsi zkoušela? Měl mladší při kojení hladil vnitřní stranu horní paže, strašně mě to lechtalo. Starší zase rád zajel rukou k druhému prsu a žmoulal rukou bradavku :lol: . Asi každé dítě potřebuje něco dělat s rukama.
Známé dokonce syn při kojení škubal vlasy 8o , takže pokaždé stáhla do culíku a případně plácla přes ručičku (kojence ne, ale většího už ano).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
8.5.12 17:16

Taky mě syn štípal, asi ho to uklidňovalo nebo co :) Má 20 m, asi 4 m nekojíme, ale u usínání mě štípe pořád - potvora. Najde si na ruce tu nejjemnější kůži a zmáčkne. Bolí to jako čert, to ti věřím. Já jsem mu prostě ruku držela nebo stále dokola jako debil oddělávala. Plácat 7m mimino by mě nenapadlo, neplácám ho ani teď. Už chápe, že to bolí a stačí jen říct „neštípej mě“ a vzpamatuje se a přestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
8.5.12 17:17

Mě nejvíc pomáhalo držet ho za ruku. Chytil mě za jeden prst a já mu ruku pak chytila
Případně zkusit vyjeknout, jak bude reagovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.5.12 17:17

Nezkousela, myslim si, ze to nebude mit efekt u takhle maleho. A jak nestahnu vlasy, tak me za ne taha :-( Ale nejhorsi je stipani do podpazi a chytani za klicni kost :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.5.12 17:21
@Nainuva píše:
Mě nejvíc pomáhalo držet ho za ruku. Chytil mě za jeden prst a já mu ruku pak chytila
Případně zkusit vyjeknout, jak bude reagovat :think:

To uz se mi povedlo nejednou, kdyz byl mensi, tak me kousnul, ja vyjekla a rozbrecel se. Ted kdyz zacne stipat a tahat a nahodou syknu, tak se pusti podiva na me, pak se znovu prisaje a pije bez problemu dal, ale stipe porad :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.5.12 17:32

Tak mu drž ruce. Jasný, že bude dělat brajgl, ale když bude mít velký hlad, tak to akceptuje. Já si takhle pěkně zkrátila dobu kojení :mrgreen: když začli štípat a nevydrželi ani v „kozelci“ tak nazdar. Kousat zkoušeli taky, ale stačilo jim pořádně zařvat, třepnout po hubě a už to pak nezkoušeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
8.5.12 17:39

Jo to mi dělá taky, sotva jsem ho odnaučila kousat tak dělá všelijaký jiný blbosti, štípe mě, tak ho na oplátku malilinko štípnu taky a taky mě lechtá v podpaží, otáčí se na břicho, pustí se a šplhá na druhé prso :lol:

• Citovat
  • Upravit
47759
8.5.12 18:05
@Gina108 píše:
Tak mu drž ruce. Jasný, že bude dělat brajgl, ale když bude mít velký hlad, tak to akceptuje. Já si takhle pěkně zkrátila dobu kojení :mrgreen: když začli štípat a nevydrželi ani v „kozelci“ tak nazdar. Kousat zkoušeli taky, ale stačilo jim pořádně zařvat, třepnout po hubě a už to pak nezkoušeli.

Asi mi nic jinyho nezbyde :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
8.5.12 18:07

mě to malá prďola taky dělá :pankac: ale já jí tu ručky vždycky chytím nebo jí něco do té ruky strčím třeba kapesník,plenku atd.už tak mám prsa na odpis :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.5.12 18:37

Malá taky štípe, ale myslím, že si to vůbec neuvědomuje.. Teď má už dva zuby a už mě parkrát kousla, to jsem zařvala a řekla ne.. Nevím, jestli to pochopila, ale koukala na mě pěkně vyděšeně.. Těžko říct, zda si to spojí.. Já už vím, že jí když se pustí nesmím nabídnout znova, ona se prostě zakousne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.5.12 19:38
@gabriela82 píše:
Malá taky štípe, ale myslím, že si to vůbec neuvědomuje.. Teď má už dva zuby a už mě parkrát kousla, to jsem zařvala a řekla ne.. Nevím, jestli to pochopila, ale koukala na mě pěkně vyděšeně.. Těžko říct, zda si to spojí.. Já už vím, že jí když se pustí nesmím nabídnout znova, ona se prostě zakousne :roll:

To uz poznam kdyz se chce zakousnout, protoze se chyti uplne jinak ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
8.5.12 21:04

Proboha některé ty ‚rady‘..připojuju se k tomu ho chytit za ručičku nebo mu do ní něco dát..malý mě chytí přímo za prso, ale není to nic bolestivého, tak to neřeším a když kousne (zatím taky žádná hrůza) odpojím ho, podívá se na mě, znovu se přisaje a pak už nekousne..ale to je asi náhoda, pochybuju, že tak malé dítě to dělá vědomě, nebo pochopí, co se po něm chce (resp. nechce), když se plácne, nebo se zařve..pro info my máme 9m..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.5.12 21:17
@ejmy píše:
Proboha některé ty ‚rady‘..připojuju se k tomu ho chytit za ručičku nebo mu do ní něco dát..malý mě chytí přímo za prso, ale není to nic bolestivého, tak to neřeším a když kousne (zatím taky žádná hrůza) odpojím ho, podívá se na mě, znovu se přisaje a pak už nekousne..ale to je asi náhoda, pochybuju, že tak malé dítě to dělá vědomě, nebo pochopí, co se po něm chce (resp. nechce), když se plácne, nebo se zařve..pro info my máme 9m..

Kousnuti je nic proti tomu jak me dokaze chytit za kuzi pod pazdi, nebo pod krkem, pripadne chytit za klicni kost. Budu chvili bojovat s rychlou chobotnici a doufat, ze ho to brzo prejde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
8.5.12 22:31
@ivana-domca píše:
Kousnuti je nic proti tomu jak me dokaze chytit za kuzi pod pazdi, nebo pod krkem, pripadne chytit za klicni kost. Budu chvili bojovat s rychlou chobotnici a doufat, ze ho to brzo prejde :-D

Zkus ho fakt držet za ruku, kdyby nechtěl (malý se vzteká), tak bych mu dala do ruky plenku,při nejhorším ho zkusila do té plenky nějak zabalit..uvidíš :) Hlavně ho prosím tě nijak neplácej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová