Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
nedávala bych, je hodně těžko stravitelné… tedy ta krupice je těžko stravitelná a mléko- krabicové bych nedávala
…
Pokud tě opravdu hodně tíží finance, zkusila bych teda nějaké levné um třeba z rossmana, nějaké normy to snad splňuje…
Příspěvek upraven 08.05.12 v 08:20
Určitě ho tím nezabiješ, ale že by to bylo nějak extra zdravé to taky není. ![]()
Ve 4 měsících je brzo jak na kravské mléko,tak na krupičku.Kup raději levnější UM,já jsem kupovala z DMka a v pohodě.Krabice stála asi 130,–
POdle mě by sis dítko krupičkou mohla přímo zabetonovat- asi tak…
Mrkni po těch levných UM, hoň akce, i na příkrmy, pak začni vařit a zavážej si je nebo zamrazuj- dá se to bšechno udělat tak, že tě to vyjde na co nejméně ale zároveň to nebudou s.ačky
Jako finanční situace netíží,ale kde ušetříš tam.Pokud by mu to mělo uškodit tak to si nelajznu ani náhodou.Jen tak se ptám,ale pokud to není nejlepší tak na to kašlu.
@kacudka píše:
Ve 4 měsících je brzo jak na kravské mléko,tak na krupičku.Kup raději levnější UM,já jsem kupovala z DMka a v pohodě.Krabice stála asi 130,–
jsem koukala , že ve stejné ceně je i to rossmaňácké, jsm epřemýšlela, že ho zkusím..
Já jsme kojila docela dlouho- rok a čtvrt, ale pak mi dcera nechtěla žádná mléka. Takže jsme vyhazovala nutrilon, potom jsme darovala sunarm než aby se mi zkazil…
Ted bych zkusila to levný, aby mě to tak nemrzelo. Já si nedám pokoj a furt to zkouším ![]()
Ne! Nejsem nějaký přehnaný zastánce UM, ale obyč kravský mlíko v tomhle věku rozhodně ne, převařením tam nic nevylepšíš, jde o podíl různých typů bílkovin, které jsou v UM otočené ve prospěch těch stravitelnějších, v KM převládají ty hůře stravitelné.
A krupici bych nedělala, raději nějakou „lehčí“ kaši, pro začátek třeba rýžovou.
Levné UM dělá například DM pod značkou babylove a taky Rossman, tuším babydream či tak nějak. Je to UM jako každé jiné a jen nemá v tv reklamu každých 5minut, že je to první volba maminek, což si ty volící maminky taky pěkně zacálujou…
Syn začal pít plnotučné bio mléko teď v 11m, ale jak to tak počítám, tak ono to snad vyjde skoro šul nul s tím babylove ![]()
@Anonymní píše:
Jako finanční situace netíží,ale kde ušetříš tam.Pokud by mu to mělo uškodit tak to si nelajznu ani náhodou.Jen tak se ptám,ale pokud to není nejlepší tak na to kašlu.
pokud fakt neřešíš peníze, tak kupuj normální UM a krupičku vůbec nedávej…klidně do dvou let…
Jinak teda jsou i kaše- třeba v rossmanu poměrně levný- instantní
My máme Nutrilon od porodnice,a nechci mu to měnit.Už jsem si užila s nutrilonem extra,chudák trpěl jak kůň.
@byron píše:
pokud fakt neřešíš peníze, tak kupuj normální UM a krupičku vůbec nedávej…klidně do dvou let…
Jinak teda jsou i kaše- třeba v rossmanu poměrně levný- instantní
Jasně, tak na to prdím.
Rozhodne ne! Je na to moc brzo, na oboji. Krupicku bych nasadila teda trochu driv, az bude zvladat lepek, mleko nejdriv od 10. lepe od roka.
rosmann nema spatne mleko! a kase a spol taky ne.
Tak nova vyhlaska lekarske komory, pry, tedy nevim, ale rikala mi nase mudr. Ze muze se od 6mes davat kravske, pred tim bylo od roka. Ja taky uvazuji nad tim. Mam 5,5mes dcerku, zatim plne kojim, vypada dobre, prospiva atd, ale za chvilku budu resit cim a jak prikrmovat.
Jsme taky vyrustaly na kravskem a jsme v pohode. Jedine co me brzdi ze v UM obsazene pry jsou vsechny potrebne vitaminy pro vyvoj detatek a krupicka je jen krupicka. ![]()
Ahoj, já jsem poměrně velký propagátor obyčejného kravského mléka, ale ve 4 měsících bych ho dítěti nedala. My dávali večer kaše cca od 10. měs z obyč kravského mléka, předtím kaše přímo pro mimi od Hami… Co se týče krupičky, tak tu bych nedávala vůbec, není na ní nic zdravého
Vaříme kaše z rýžových, kukuřičných, jáhelných, pohankových a ovesných vloček ![]()
V 4m je to asi opravdu brzy. Dá se koupit ještě levné mléko v německu. Já kupovala v dm bebivitu v přepočtu s cestou za cca 85 kč Dají se koupit i na netu kolem 110kč tuším. Jde o to, kde bydlíš. Jinak mléko z dm nebo rosmanna je taky kvalitní, složení je skoro stejné jako například u nutrilonu nebo sunaru, jde jen o to, že má reklamu.
Krupičku bych nedávala určitě, to je jen hrubá mouka. Já jsem to od roka dělala tak, že jsem převařila mléko a dala do něj třeba 2 odměrky UM a každý třetí den jsem dala plnou dávku UM kvůli vitaminům ap. Teď mají holky 17m a jsou už bez mléka úplně, jen dělám kaše večer(z KM).
POstupně, když zavedeš příkrmy, tak ti zbyde mléko jen na noc, nebo na večer, ale to až tak kolem 8m. Ráno dáš třeba chlebík se sýrem, pak ovoce, zeleninový oběd, na sváču jogurt a na večeři kaši a nebo Um do flašky, a pak um jen v noci. A ušetřit můžeš i na příkrmech. Já si dělám jogurty doma v jogutovači a přesnídávky taky. Obědy taky vařím sama, žádný skleničky a úspora je fakt veliká. Jogurt mě vyjde na 4kč a přesídávka na 3kč. Mám dvojčata a starší holku, takže kdybych měla denně koupit 3 bílí jogurty a 3 přesnídávky tak mě to vyjde na 75kč takhle jen na 21 ![]()
Ahoj děvčata
Mám dotaz,synovi jsou 2 měsíce a je na UM,ale je dost drahé,nechci šetřit na něm,ale tak za zeptáni nic nedá.Snad mě neukamenujete.
má někdo s tím zkušenosti?
Až ve 4 měsících začnu dávat příkrmy,můžu mu místo UM dávat převařené mléko s krupičkou?
Děkuji.