Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V noci me vzbudila 2,5 leta dcera jak si skrabe chodidla, kdyz jsem se podívala měla je napuchle na vice mistech. Hned me. napadl komár ale zadneho jsem nenasla a ani neslysela(spi se mnou) namazala jsem ji to gelem z lékárny co je na hmyzí bodnutí. Ted rano ji to porad hodne boly, nemuze na to ani moc chodit. Myslite ze to muze byt takto od komara? ze na to ma silnější reakci?
@Lathi Klidně to být může já mám každoročně na první komáří štípnutí reakci jako blázen, letos to bylo lýtko a svědivý otok o průměru 20cm jsem měla 2 týdny i přesto že jsem poctivě brala léky na alergii.
Může být, ani to nemusí být komar, stačí taková ta muchnička, já na ně mám snad ještě horší reakci než na komáry. Klidně i několik dní velké, tuhé boule ![]()
@Heivka aha, takze by jsme to možná casem meli take radeji resit na arelgologii ze?
Jo, může. Dcerka byla poštípaná ještě hůř, jen já toho komára večer slyšela. Bohužel jsem ho nenašla. Teď na podzim jsou mnohem agresivnější.
@Lathi Tak můžete a nemusíte může to být prostě občasná reakce, kterou není nutné nijak hrotit, může to být předzvěst že dcerka bude alergik. Nejlepší je mít od dětské doktorky předepsaný dithiaden pro všechny případy (nám se moc hodil když syna píchla lesní včela do obličeje).
@Heivka dekuji, u nas nikdo prave neni alergik takze s tim nemam vubec zkušenosti, poslu doktorce fotku a uvidim co vymysli:-)
@Kriss Tina píše:
Může být, ani to nemusí být komar, stačí taková ta muchnička, já na ně mám snad ještě horší reakci než na komáry. Klidně i několik dní velké, tuhé boule
Ta mě kousla za bílého dne v restauraci do stehna, pupenec jak blázen a modřina. Taková potvora mrňavá.
Může. Starší syn je alergik a reakce na štípané má taky přehnané.. Teď už lepší, ale když byl mladší, natékalo mu to příšerně.
Je to alergická reakce, mažte feinistylem a ještě jí dej nějaké antihistaminikum - o druhu a dávkování se poraď v lékárně.
Přírodní přípravky v tomto případě jsou bohužel nahouby.
Syna komáří štípnutí také hodně svědí a natečou mu, ale je to určitě i tím, že si to škrábe. A přišlo mi, že po Fenistilu je to horší, že se ten otok ještě zvětší a zarudne to víc. Ale asi to chvilkově pomáhá, že to chladí a vydrží si to pak chvilku neškrábat. Asi koupím radši tekutý pudr. Zrovna včera ho poštípal komár, 10 štípanců od jednoho komára!!!