Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nevim co resis - alergicka nejsi, na pohotovosti si radu dostala.Klid ![]()
@ne-silenamatka Kdybych nebyla těhule, tak na to kašlu. Jen ten lívanec na ruce nevypadá pěkně, tak jsem myslela, že mi třeba někdo poradí jak se ho rychleji zbavit.
Ono je fakt, že tehule jsou občas řešitelky. ![]()
@andílekxyz píše:
@ne-silenamatka Kdybych nebyla těhule, tak na to kašlu. Jen ten lívanec na ruce nevypadá pěkně, tak jsem myslela, že mi třeba někdo poradí jak se ho rychleji zbavit.
Ono je fakt, že tehule jsou občas řešitelky.
Aha - tak trik nemam.Ja te nechtela nastvat - chapu, ze clovek v tomhle obdobi resi kdeco..o tom zadna.
@ne-silenamatka Nejsem vůbec naštvaná. Budu mazat Fenistilem a čekat až to splaskne.
Já dostala v červenci žihadlo od včely, byla jsem asi ve 20. týdnu. Jsem poloviční alergik, nedusím se, ale oteču dost, tentokrát to byla zadní strana nohy - otok od půlky lýtka do půlky stehna, rudé, horké, bolestivé. Byli jsme na dovolené, tak se mi k žádnému cizímu doktorovi nechtělo. V lékárně mi odmítli cokoliv dát, Fenistil se v těhotenství nemá mazat na velké plochy, takže jsem dva dny ledovala a plácala si na to tvaroh, který vytahuje horkost. Po těch dvou dnech bylo to nejhorší pryč, celkově to zmizelo asi po týdnu.
Sakra a já před rozkliknutím čekala, že bude obava, aby nemělo dítě alergickou reakci a nezačalo se v břiše dusit. ![]()
Chlaď a jinak to nech, na ruce to bude v pohodě. ![]()
Mazat a chladit. Za pár dnů to budeš mít pryč. Mě taky štípla minulý týden vosa, zrovna jsme byly na nákupu, tak jsem celou cestu domů chladila mrazenou kachnou a dobrý ![]()
Mě štípla vosa jako těhotnou a nic se nedělo
Takže klid, ledovat, mazat a neřešit ![]()
@smudlik.esta píše:
Mazat a chladit. Za pár dnů to budeš mít pryč. Mě taky štípla minulý týden vosa, zrovna jsme byly na nákupu, tak jsem celou cestu domů chladila mrazenou kachnou a dobrý
Ženská si poradí vždycky
![]()
Ahoj maminky, potřebovala bych znát Váš názor. jsem ve 28. týdnu a včera večer mi štípla vosa do ruky, přimáčkla jsem si jí k tělu. Hned jsem ledovala a dávála cibuli, večer se to zdálo dobré, otok ustoupil, dneska tam mám červený flek tak 6-7cm, takový světlý, trochu svědí. Mažu Fenistilem, volala jsem na pohotovost zda můžu nějaký prášek proti alergii a prý mám jen chladit a mazat Fenistilem. Nenapadá Vás ještě nějaká rada, aby se ten flek zmenšil?
Nejsem vysloveně alergická, jen občas i po komárovi mi to oteče víc, ale do pár dnů je pokoj.
Děkuji za radu.