Sto otázek prďolat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3359
27.9.09 13:53

Sto otázek prďolat

Ahoj holky, potřebuji -jak jinak- poradit…
To, že malý má bláznivé otázky a myšlenkové pochody, kterých se občas leknu :lol: - tak to už jsem si zvykla.
Momentálně potřebuji poradit, jak reagovat na jeho myšlenky ohledně obědu. Samo tak, ať se nebudí hrůzou a ještě pozře maso :roll: :roll: :wink:
Takže otázka:

A kdo udělá maso z kuřátka? …řezník, Ládíčku…
A kdo ho chytí? …taky on…
A nezobne ho? …nevím, Ládíčku…
A proč ho nezobne?
A proč si ho nebrání maminka?
Ona ho u sebe nechce?
A nebolí ho to?
Ach jo, smutné kuřátko, vždyť nic neudělalo!?

…jen předesílám, že otázky života a smrti a podobné (jak mé i rodiny, tak jeho)jsme také řešili a snad zdárně uspokojili jeho zvědavost, ptá se hodně a na věci, že občas opravdu nevím, ale s touto situací mám mírný problém - prostě nevím jak to vysvětlit dítěti ,které teprve bude mít 4. roky…
Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
27.9.09 14:03

Mňo … tyhle kuřátka jsou dělaný speciálně na jídlo … maminku nemají, nic je nebolí … co??

Ono je to vždy těžké uspokojit zvědavost našich mláďat :D. Na dovče jsme byli na výletě, a u jedné vodní elektrárny byla venku křižíkova turbína :D. No tak jsem vysvětlovala Járovi co to je, jak to pracuje a k čemu :D. Ptal se tak co :P.

Mě naštěstí prozatím minuly otázky ohledně zrození dítěte … naštěstí se mladej spokojil s tím že teta půjde do nemocnice a tam se Natálka narodí. Víc vedět nechtěl, uf 8)

• Citovat
  • Upravit
14015
27.9.09 14:03

Ahoj Maruš - po sto letech :wink: .
A počkej, až se Ládík začne vyptávat na původ vajíček z klecového chovu 8O .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
27.9.09 14:33

Ahoj Leni. Ty aby jsi si nerýpla, co? :lol: Jo a máš pravdu, už se plal na to, jestli jsou ve vajíčku maličké kuřátka a jak to slepička udělá že je snese 8O …se stamu asi vegetariánem :roll:

Plození a rození dětí máme zdárně za sebou :wink: …S technickými otázkami také nemám problém - vysvětluji vše od čištění vody v čističkách po funkci bomby. Mé dítě ale ví ,že maminku a tatínka má každý, jinak se nenarodí- už asi rok, to jsme řešili děti v dětských domovech. Navíc u prababičky vidí kuřátka s kvočnou (i jiná zvířata s mláďaty…). Taky mi neprojde, že je zvířeátko jen na jídlo a nebolí ho to - on ví, že maso jsou mrtvá zvířátka - ptá se jak umřela a jak se z nich stalo maso a hlavně kdo to udělal a proč, když jsou to hodné zvířátka. :roll: :roll:
Ale díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.9.09 15:45

Sákryš, já kvůli tomu tvýmu rozumbradovi a kuřátkům úplně slzím, jsem dneska nějak naměko. :oops: Až Mišánek doroste do tohohle věku, a jestli někdo něco úplně geniálního neporadí, zaručeně z naší rodiny budou vegani nebo frutariáni :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
27.9.09 18:40

Tak to se mám na co těšit.
Andulka je hodně zvědavá a už ted se ptá na všechno možný i nemožný, ale zatím se spokojí s jednoduchou odpovědí.
Co se týká třeba toho masa, já se jednou podřekla, že vaříme k obědu kuře. Samozřejmě měla spoustu otázek, jako jestli to je to malinký kuřátko od Káči (kvočna), taky zná jen kuřátka s kvočnou u babičky. Výsledek byl ten, že nakonec maso k obědu nejedla. Druhý den na to ani nevzdechla a maso k obědu zas baštila a tak je u nás zatím všechno maso prostě maso. Miluje zvířátka, ale i maso, tak aby z ní nakonec nebyl vegetarián :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.9.09 18:49
MarieP píše:
Ahoj Leni. Ty aby jsi si nerýpla, co? :lol:

Když jsi to Ty :nevim: :lol: ?
Ale jako vážně - to je to nastavené zrcadlo, víš. Že se ptají na věci, na které se sami sebe radši neptáme.

MarieP píše:
Plození a rození dětí máme zdárně za sebou Mrkající …S technickými otázkami také nemám problém

Tady to jsem úplně nepobrala, protože jsem to v prvním hnutí mysli dala do přímé souvislosti 8O :lol: :lol: .

Porod jsem vysvětlila v pohodě - když jsem měla už hodně velké bříško, šla jsem do porodnice, a tam jsem hodně tlačila jako na záchodě :lol: . Až se začne ptát, jak to dítě v břiše vznikne, to už bude krapet horší… Doufám, že už bude aspoň v takovém věku, aby si to uměl vygooglovat :lol: :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
27.9.09 21:08

Noooo tak my zatím skončili u toho, že maso je z kuřátka a že až vyroste tak ho řezník zabije a my ho sníme a že to tak je udělané, že některé zvířátka jí i ostatní zvířátka (jsou masožraví) některé jen rostlinky (jsou býložraví). A lidi papají všechno a jsou „velcí a zdraví“ - to doplnila Viki.

ovšem pro Viki je kuře to zvíře co běhá po dvoře a zobe zrní, fázi kvočny s malými kuřátky nemá kde by odkoukala. :( Tudíž maminku a pod. neřeší. Uffffffffff.

Já ti nevím, my když jako děti řvali o králíky (kupodivu kuřata nám byli fuk) tak nám babi říkávala, že králík je tu pro to, aby lidi neměli hlad - no ale stejnak jsem je vždycky obrečela a tvrdila, že hlad vůůůbec nemám a budu jíst suchý chleba. No bylo mi to prd platný, žee.

Lentil Tsssssss tohle máme vysvětleno perfektně - maminka s tatínkem se mají rádi, mají SVATBU (bez té to totiž nejde v žádné pohádce) a pak když chtějí miminko se k sobě móóóóóc pod peřinou přitulí. Néééééé. :lol: :lol: (Ovšem minule nám vlezla do postele a prej netulte se - fakt jsme nic nedělali - já žádnou další sestřičku nechci. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.9.09 18:41

My jsme asi ve čtyřech a půl letech řešili hřbitov a umírání. Do té doby stačilo, že viděla hrobeček a věděla, že tam je dědeček, kterého nepoznala. Pak se ale vyptávala, jak je to s tím hrobečkem a co s tím tělíčkem stane. Když moje mamka slyšela, jak dceři vykládám o tom, že se tělo rozpadne a zůstanou jen kosti, lezly jí oči z důlků;)
Přijde mi to celkem v poho, nejhorší jsou otázky v MHD - třeba, co se stane s dušičkou, když člověk umře, doopravdy existuje „pánbíček“ nebo jak se rozezná kocourek od kočičky:)
Narazily jsme na to, že málo používáme výraz pro pánské přirození - protože mám dvě dcerky a stydlivého tatínka. Takže když jsem se dcerky ptala, co to tam vlastně ti kluci mají - zamyslela se, rukou mávla v oněch místech semtam a řekla: „no… takový střapeček!“ To se mi moc líbí a od té doby nepoužívám slovo „camprlík“, ale střapeček:)
Jo a jen jsem si tak vzpomněla - po pár dnech ve školce se jako tříletá rozhodla, že bude čurat ve stoje. Několikrát to zkusila, počurala se a když jsem jí vysvětlovala, že to jde jen klukům, tvrdošíjně trvala na tom, že ona tak prostě bude taky čůrat… Nečůrá.
 Hana

• Citovat
  • Upravit
58
5.10.09 20:38

Hm, maso a kde se bere už jsme taky začali řešit. Problém je asi hlavně ve mně, protože sama jsem pár let byla vegetariánka, ale ze zdravotních důvodů jsem musela začít maso zase občas jíst. Kvůli synovi se snažím ho vařit častěji, než když jsme byli sami. Jenže když se začal ptát (zatím taky jen na to kuře, ostatní maso je prostě „maso“), tak jsem moc nevěděla co s tím. Ryby nějak přišly samy od sebe, prostě viděl celou rybu na pekáči a tak jsme si to vysvětlili a ani pak moc neprotestoval. Nejhorší ale bylo, když se u velké reklamy na zoologickou, kde je vyfocená želva, zeptal, jestli se želvy taky jedí. Byla jsem trochu v šoku a asi řekla, že někdo je jí, ale my ne. Pak sám vyrukoval s tím, proč se teda ryba jí a pejsek ne. Hm, a babo raď. A furt řeší, že ta myška musí bejt šikovná, aby kočce utekla. Myslím, že pro lidi, co to sami neřeší jako etický problém, to vysvětlování až tak hrozné být nemusí, ale já se teda sama za sebe stydím, že maso jím. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí