Stokke Xplory 2013/2014

264
28.4.14 10:03

Stokke Xplory 2013/2014

Ahoj holky, máte někdo zkušenost se Stokke Xplory? Zajímají mne názory od maminek, které kočárek aktivně využívaly/využívají, znají nejen jeho klady, ale i zápory a můžou kočárek doporučit nebo naopak a z jakých důvodů. Velmi děkuji za Váš čas a ochotu se podělit o zkušenosti.

1. Je kočárek stabilní, zvládne i nerovné povrchy, nehrozí převrácení kočárku?
  2. Jak dlouho jste ho, maminky, používaly, vejde se do něj pohodlně i 2 leté dítě v kombinéze?
  3. Originál fusak Stokke - do jakého věku se dá u dítěte využívat?
  4. Cokoliv dalšího.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19
31.10.14 10:30

@NickyN Zdravím, zkušenosti absolutně nemám, ale chtěla jsem se zeptat, zda se Ti dostalo rad z jiných diskuzí, popřípadě zda již nemáš vlastní zkušenost?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
9.2.15 15:05

@Luc84 Ahojky, vlastní zkušenost již mám, pokud máš nějaké dotazy ohledně kočárku, písni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.2.15 15:16

Ahojky, a jaké jsou dojmy?
Mám na něj rozporuplné recenze. Zajímalo by mě, zda je to vyloženě jen městský kočárek na rovný povrch a nebo zda je použitelný například na štěrkové cestě, lesní cestě…žádný extrémní terén, prostě jen nerovnost.
Někdo také kritizuje že není stabilní a hlavně odpružený, že je v něm dítě jak na valníku.
Většinou to jsou tedy recenze těch, které ho nemají.
Také jsem se často setkala, že majitelky tohoto kočárku vlastnili ještě nějaký další kočárek, což já nemám v plánu, ráda bych jeden universální.
Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
9.2.15 20:49

Hezký večer Luc,

ono je to docela těžké, protože někdo kritizuje a někdo chválí a přitom je to hodně o subjektivnímu pocitu. Já budu asi hodně chválit, protože ten kočár miluju. Ozkoušela jsem si kočárků víc u prvního mimi, tak mám i srovnání. Srovnávám tedy s MaxiCosi Mura 3 (nafukovací kola), Casualplay S4 (nafukovací kola), Casualplay S4 Reverse (nafukovací kola), Quinny Buzz (nafukovací kola), Quinny Zapp Xtra, Quinny Senzz, Jane Rider, Chicco S3 Top..
Stokke Xplory je spíš kočárek pro parádu do města, ale my jsme celkem akční rodina a byl s námi už i v lese (a to zatím používáme korbičku pro miminko, ke kterému musí být člověk více šetrný, než u většího mimi ve sportovní sedačce Stokke). Je pravda, že dlažba (kočičí hlavy a jiné kamenné nerovné cesty) nejsou to pravé ořechové, ale přizpůsobím tomu rychlost a přes takový úsek jdeme prostě značně pomalu, ale není to pro mne důvod si kupovat jiný kočárek. Navíc dnes už je téměř všude beton, asfalt nebo zámková dlažba a to je ok. Co se týče písčité, štěrkové cesty nebo pěšinky v lese, tak to bych vůbec neřešila, jede se „velmi dobře“. Je jasné, že kola od Xplory nemůžeš srovnávat s nafukovacími, to fakt ne. S tím člověk musí trochu počítat, když už si takového krasavce kupuje.
Není pravda, že není stabilní. Ano, zatím jsem v něm nevezla větší dítě, které se naklání ze strany na stranu a v kočárku neposedně hopsá, ale zkoušeli jsme s mým mužským kočárek převrhnout do stran (zatížený nákupní taškou (cca 10kg) v korbě) a díky bohu jsme neuspěli. Odpružený tedy moc není, to je pravda, ale viklá se do stran, když chceš mimi houpat. Jinak při zvedání na obrubník je lehoučký a uveze i hooodně věcí v košíku, což by člověk neřekl. Až půjdu nakoupit bez auta, vyfotím :).
Nevýhody:
*pokud je například popraskaný asfalt na chodníku, vjíždím na takový ten chodník, co není hned do výšky a začíná obrubníkem, ale ten, který začíná mírným stoupáním až do své celkové výšky, takže cesta a chodník je od sebe do vzduchu jen pár cm, tak musím zpomalit a jemně kočárek nadzvednout. Nezvedám ho úplně jako na klasický obrubník+chodník, ale jen dám váhu víc na větší kola, tím uvolním kolečka vpředu a ta jemněji najedou přes nerovnost. (není to nutností, můj muž to nedělá, když naše miminko veze, ale já vždy nadávám, pro lepší komfort dítěte.)
*musí se sundavat střecha z korby na sportovní sedačku. To mě celkem vadí, protože sportovní sedačka se dá používat třeba už od 2.měsíce mimi a my ji využili na dovolenou, protože je skladnější. Sem tam i doma mám náladu na změnu vzhledu kočárku, tak vytáhnu sportovní a za čas zase chci korbu, takže je otrava stále tu stříšku přendavat.
*sníh a přední malá kolečka a jejich „blatníky“ - dostává se tam sníh, hůř se jede. Nestalo se mi tedy, že bych neprojela a z místa se nehnula, ale nafukovací velká kola mají něco do sebe :D. Na podzim se na ta přední menší kola lepí listy a „blatík“ je zachycuje. Ale toto je opět téměř zanedbatelné, kolečko se nezastaví, jen to otravně šustí :D
*nechápu, proč u tak drahého kočárku nevyřešili lépe ukotvení hluboké korby. Musí se připevnit k tyči takovým plastovým dílem, který se mi už párkrát uvolnil :nevim:
*celkem velký, když se složí. Nepraktické do letadla, protože ta vidlice, na kterou se posadí korba nebo sportovní sedačka, je napevno, takže se může lehce zlomit při přepravě. Na letišti na to pečou, to už jsme se přesvědčili nejednou :evil:

U všech nevýhod jsem musela hodně přemýšlet, protože ten kočár je jinak božskej. Kromě toho, že vypadá tak, jak vypadá, se náramně ovládá, je lehoučký, miminko je vysoko od země, polohování rukojeti i sedací části u sportovní sedačky, prostorný nákupní košík, nosnost kočárku, snadné skládání, posazení dítěte po i proti směru jízdy, vymakané pláštěnky a já nevím, co ještě. Prostě ho milujeme :) :potlesk: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
10.2.15 10:17

Ahoj Nicky,
moc a mooooc, díky za dokonale vyčerpávající odpověď.
Konečně někdo popsal to, co jsem potřebovala slyšet. Každý kočárek bude mít své plusy a mínusy, ale nyní jsem již 100% rozhodnutá, že Stokke Xplory bude prostě můj choice :-)
Ještě jednou díky a ať Vám slouží!
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.2.15 21:44

Je to úplně přesnej popis a mohu jen souhlasit a musim dodat :srdce: MILUJI STOKKE :srdce: a za sebe žadnej jinej. Mám tedy ještě retro kočárek, ale to je zase jiná diskuze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
15.4.15 16:40

Mám jeden dotaz je normální ze se Stokke do stran vikla? Ze konstrukce je taková rozvolnena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
27.5.15 15:03

@hantom Ano :), mírně je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
793
29.5.15 16:21

Ahoj maminky, já teda xplory mám je to má srdcovka, jezdím s ním všude, ale musím uznat, že do terénu třeba lesa není, jako zvládneto, ale hodně drncá a je tvrdý. Jinak jsem s ním maximálně spokojena, jo a hluboké lůžko je dost malé, moje holčička má dva měsíce a myslím, že nám bude tak ještě měsíc, ale je fakt, že jsme velicí, moje holčička už má 6 kg.

Proč, ale píši, chtěla jsem se zeptat maminek co ho mají, čím vyplňujete hlubokou korbu, já tam mám teď hrubší deku, ale malá se mi z ní dost potí, když jí, ale ničím nepodložím, přijde mi to fakt tvrdé a nepohodlné, jak to vyřešit na léto? co pod ní podložit, aby se nepotila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
793
29.5.15 16:27

@NickyN můžu se zeptat od kolika jste používala sportovní sedačku, malá má dva měsíce a ráda kouká, tak bych jí už ctěla použít, ale nevím jestli to není brzo, když nebude mít rovně zádička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
31.5.15 21:20
@Beata_O píše:
@NickyN můžu se zeptat od kolika jste používala sportovní sedačku, malá má dva měsíce a ráda kouká, tak bych jí už ctěla použít, ale nevím jestli to není brzo, když nebude mít rovně zádička

Pěkný večer přeji,
hl. lůžko jsme používali cca do 5m. Malý se narodil na podzim a byl to celkem kus chlapa 4300g a 53cm, takže jsem se bála, že na zimu bude korba už malá. Vyřešila jsem to fusakem Lodger a na střídačku fusak X-Lander. Když byly malému 2měsíce, jeli jsme na dovolenou a brát korbu jsme nechtěli kvůli velikosti. Takže malý byl ve sportovní sedačce a myslím, že byl spokojený. Ve sportovce je přeci taková vložka, která má v sobě ještě klín, který sedačku „vyrovnává“, takže je i pro menší děti. Já bych se toho určitě nebála. Jinak vypodložení hl. korby jsem neřešila kvůli ročnímu období, kdy jsme ji používali, ale asi bych to řešila nějakým dutým vláknem - jako jsou ty placaté polštářky do postýlky a potah bych nechala ušít z froté prostěradla. Malému teď dávám do sportovní sedačky pod hlavičku klasickou látkovou plenku kvůli pocení :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
31.5.15 21:22

@Luc84 Rádo se stalo :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
30.6.20 18:43

Zavinovačka do hluboké korby?

Dobrý den, obnovuji diskuzi dotazem, jestli se dá do hluboké korbičky uložit miminko zavinuté v zavinovačce, nebo bude muset mít nožky od sebe? Máme sportovní kočárek a ten je super. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí