Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Více pít?
Něco s inulínem?
Více hořčíku?
Celý kompot včetně šťávy.
Hlídat si příjem vlákniny třeba v kalorických tabulkách.
Píši, co by zabralo mně.
@malákráličice píše:
Neberes zelezo nebo jine vitaminy? A co nove leky?
Ne, nic takového.
@Evkad píše:
Více pít?
Něco s inulínem?
Více hořčíku?
Celý kompot včetně šťávy.
Hlídat si příjem vlákniny třeba v kalorických tabulkách.Píši, co by zabralo mně.
Ale kompot, to mě spíš bude nutit jít na stolici… já chodím, o to mi nejde. Nebo by ten kompot pomohl, aby ta stolice nebyly bobky?
Hořčík mě nenapadl, díky, to bych mohla zkusit.
@Anonymní píše:
Ale kompot, to mě spíš bude nutit jít na stolici… já chodím, o to mi nejde. Nebo by ten kompot pomohl, aby ta stolice nebyly bobky?
Hořčík mě nenapadl, díky, to bych mohla zkusit.
I kompot zvětšuje objem.
Zajdi si na gastro. Mně se něco podobneho dělo taky, zjistili mi intoleranci na lepek
@rejžička píše:
Zajdi si na gastro. Mně se něco podobneho dělo taky, zjistili mi intoleranci na lepek
Mohla bych tedy zkusit vysadit třeba na měsíc lepek.
@rejžička píše:
A kromě té stolice jako bobky jsi měla nějaké obtíže?
Taky myslím, že to značí nějakou intoleranci. Šla bych na vyšetření, začněte u PL.
@lucad77 Zjistila jsem, že když si dám červenou řepu, tak už to bobky nejsou. Znamená to, že to není intolerance?
Zkus si zapisovat jídelníček třeba v kalorických tabulkách a uvidíš kolik vlákniny přijímáš.
@Evkad píše:
Zkus si zapisovat jídelníček třeba v kalorických tabulkách a uvidíš kolik vlákniny přijímáš.
Sním v podstatě každý den jednu mrkev, jednu papriku, půlku kedlubny, dvě ředkvičky, cca čtvrtinu hlávky ledového salátu, hrst ořechů (hlavně vlašské a mandle). Kromě toho mám např. jedno jablko, zeleninu v polévce, někdy dušenou zeleninu jako přílohu k hlavnímu jídlu, 2× týdně luštěniny. Můžu mít s takovým jídelníčkem opravdu málo vlákniny?
@Anonymní píše:
Sním v podstatě každý den jednu mrkev, jednu papriku, půlku kedlubny, dvě ředkvičky, cca čtvrtinu hlávky ledového salátu, hrst ořechů (hlavně vlašské a mandle). Kromě toho mám např. jedno jablko, zeleninu v polévce, někdy dušenou zeleninu jako přílohu k hlavnímu jídlu, 2× týdně luštěniny. Můžu mít s takovým jídelníčkem opravdu málo vlákniny?
Ano.
Poslední cca dva měsíce mám asi zácpu nebo jak to nazvat, přitom jím pořád víceméně stejně (jen jsem jednu dobu víc mlsala sladké). Chodím sice skoro každý den nebo obden, ale vždycky je to hromada bobků. Zařadila jsem do jídelníčku denně ovesnou kaši a jogurt, občas kefír, kysané zelí, jablka (včetně slupky), jím dost syrové zeleniny (to jsem jedla vždy) a hlídám si, abych hodně pila. Ale je to pořád stejné.
Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost, čím to může být a jak to vrátit do normálu?
Děkuji.