Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Samozřejmě, že je to normální, ale jak jsem to dočetla napadlo mě slovo ANOREXIE. jestli se schválně nevymlouvá, aby mohla jíst pouze piškoty…
@AstraG píše:
Samozřejmě, že je to normální, ale jak jsem to dočetla napadlo mě slovo ANOREXIE. jestli se schválně nevymlouvá, aby mohla jíst pouze piškoty…
Ale tak zase piškoty by asi pro anorektičku nebyly moc dobrá volba, ne? Jsou sladký, tudíž kalorický. Spíš bych řekla, že kdyby se snažila nejíst, tak si dá nějakou zeleninu nebo něco, co nemá moc výživovou hodnotu. Nevyznám se v tom, píšu jen svůj názor
![]()
Dieta pro úpravu stolice je potřeba jen při přetrvávajících problémech, to za prvé…za druhé myslím, že dcerka má naprosto normální konzistenci
Naopak, suchý bobky jsou důvod k zamyšlení, že je něco špatně
.
@Dragobella Píšu co mě naskočilo v hlavě
a jako i po piškotech zhubneš, když jich budeš jíst 20 denně…
@AstraG píše:
@Dragobella Píšu co mě naskočilo v hlavěa jako i po piškotech zhubneš, když jich budeš jíst 20 denně…
Nemyslela jsem to útočně, jestli to tak vyznělo. Já na nějaký diety kašlu a váhu moc neřešim ![]()
Jinak k tématu měkká stolice vs. suchý bobek.. Když to vezmu podle sebe, tak „bobky“ mívám většinou, když hodně málo piju a nemám moc pestrou stravu. Jinak si myslím, že konzistence by měla být akorát, tzn. ani suchý, ani řídký ![]()
Právě ona jí nanejvýš 3× denně a velikost porcí docela malá, ale teď jsme se domluvili, že bude jíst vícekrát za den a tak má prostě větší stolici, protože toho víc sní, tím pádem trochu špinavý zadek. Dřív pořádně „nežrala“ a tak měla jen suché bobky, takže si myslím, že konečně se stravuje a má stolici jak má být, ne?
Ja tomu nerozumim- pokud ma spinavy zadek bezprostredne po kadeni a utre se, tak to snad ani problem neni, ne??? pokud ma mezi stolicemi spinavy zadek, tomu se rika enkopresa a to by skoro bylo na vysetreni, to miva vetsinou nejaky duvod
Ty kontroluješ skoro dospělé dceři její stolici?
Každopádně si myslím, že špinavý zadek je normální - proto používáme toaletní papír.
Bylo by fajn mít jen suchý bobky..nicméně řešení je polykat vlákninu..ta dělá fakt výstavní bobky…:-) například Unilakt…
Ne, ona s tím za mnou došla. Ona je hysterka řekla mě : mami, kadila jsem a měla jsem normálně pevnou stolici, ale když jsem se utřela tak jsme měla zadek špinavý. Je to průjem? Tak jsem jí řekla, že rozhodně ne, že je to normální, ale ona to pořád řeší.
No…to nechápu..ale budiž…aspon, že za tebou dojde s problémem:-) Je to sranda…tak tu vlákninu..
Ahoj, dcera je v 9.třídě. Mám takový zvláštní dotaz, ale vaše odpovědi ji chci dát přečíst. Je snad normální, že když má normálně pevnou stolici, že potom špinavý zadek? Ne moc, ale prostě trochu jo. Já myslím, že je to normální stolice jak má vypadat, ale ona hned hysterčí a jí pak celý den jen suché piškoty, aby pak měla zase jenom suché bobky a to je podle ní zdravá stolice.Ke komu se spíše přikláníte? Nezlobte se za tohle téma, ale já už nevím jak jí jinak dokázat, že její stolice je v pořádku a může normálně všechno jíst. Děkuji