Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Již níže jsem psala o potížích s papáním, ještě se zeptám, malý doteď kakal několikrát denně stolička světle hnědá, jako u umělé výživy, dnes ale ani jednou, je to normální, že nemá 10 denní dítě na UM den, nebo i dva stoličku?
tak zase ti píši první já,moje dcerka někdy nekakala i tři dny,než si zvykla na nutrilon,pak to začalo,i několikrát denně.
Nám Nutrilon zastavil kakání a malýho z toho trápilo bolení bříška - změnili jsme UM na BEBU a než se to srovnalo, tak jsme dělali sunar z heřmánkového čaje (poradila nám to dětská doktorka).
Používali jsme nutrilon a problémy s kakáním jsme taky neměli, ale co jsem slyšela, tak den, dva bez kakání rozhodně nic neznamená, je to možné.
My po Nutrilonu v pohodičce. Ale známá říkala, že její syn na Nutrilonu prý i 5 dní nic. Ale bez bolení bříška, bylo mu dobře. Jen míň kakal. ![]()
Když ono se to u těch dětí dost mění, jednou je to pětkrát za den, jednou obden .. ![]()
tak u nás byla po Nutrilonu 1 zácpa jako hrom ![]()
pak mi dr. poradilo Nutrilon Comfort, zácpa byla pryč, do dvou dnů kakání luxusní, ale pak přešlo až do průjmu… pak mi holky tady poradili smíchat Nutrilon 1 a Comfort… zkoušela jsem půl na půl a stolička byla spíš tuhá, Maty se docela u kakání trápil, tak jsem snižovala dávku Nutrilonu 1 a zvyšovala Comfortu… nakonec jsem došla na ideální koktejl: 150 ml vody, 3 odměrky Comfortu, 2 Nutrilonu 1, 10 kapek Espumisanu a ráno jednu kapsličku Lactobacílků a Maty kaká naprosto předpisově, jednou až dvakrát denně
![]()
podle mě je potřeba zkoušet, co miminku bude vyhovovat… my jsme se trápili 14 dní, než jsme na to přišli… každé mimi je jiné a každému vyhovuje něco jiného… chce to jen zkoušet ![]()
Mě bylo řečeno,že když je dítě na UM tak by mělo mít stolici denně,my jsme taky na nutrilonu a stolici neměla i tři dny,ale pak jsme přešli na nutrilon confort a stolice je každý den,ale je taková do zelena a strašně páchne,ale to je prý normální.
Maty má sice stolici žlutou, ale teda smrdí jako rasův pytel
![]()
Belča píše:
Mě bylo řečeno,že když je dítě na UM tak by mělo mít stolici denně,my jsme taky na nutrilonu a stolici neměla i tři dny,ale pak jsme přešli na nutrilon confort a stolice je každý den,ale je taková do zelena a strašně páchne,ale to je prý normální.
Mino13 a jakou má stolice barvu?Mám doma ještě nutrilon extra tak to zkusím udělat jako ty,díky za radu a laktobacílky taky máme ![]()
zkus to smíchat… třeba to na první pokus neklapne, musíš prostě zkoušet, abys došla na to, jaký dávkování vám bude vyhovovat… držím palečky at brzo kakáte ukázkově jako my ![]()
Belča píše:
Já než to napíšu tak ty už mi odpovíš,díky
Dotaz. my jsme na nutrilonu anti-colic. Musim ji pomahat rektalni rourkoukazdy den a ma zelenou spenatovitou pachnouci stolici, davam lactobacily i sabsiplmex ale krouti se porad, poradite? Malemu jsou 4 tydny, diky
![]()
@Anonymní píše:
Dotaz. my jsme na nutrilonu anti-colic. Musim ji pomahat rektalni rourkoukazdy den a ma zelenou spenatovitou pachnouci stolici, davam lactobacily i sabsiplmex ale krouti se porad, poradite? Malemu jsou 4 tydny, diky![]()
![]()
![]()
Doktorce jsi to říkala? Nemůže mít zánět? Zkoušela jsi i jiné mlíčko? Zelená tolice bývá v růstovém spurtu.