Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den maminky,
kdo má zkušenosti s touto sedačkou? Za dobré i ty špatné budu ráda. Uvažuji o koupi této sedačky pro mého 3-letého syna (chci totiž 5-ti bodový pás aby měl co nejdéle)… děkuji za odpovědi
@lhotp ten 5ti bodový pás je pouze do 18 kg, a sedačky od 15 kg již mají poutání 3-bodovým pásem z auta, takže pokud má syn již 15 kg( což nejspíše ve 3 letech má) tak jděte rovnou do sedačky 15-36 kg, budou pro něj vhodnější i bezpečnější.
Syn má necelých 12kg…je to hubeňour…právě řeším tyto sedačky 9-36kg protože se pak ty pásy dají sundat a použít sedačka…9-18kg nám začíná být malá velikostně
@lhotp tak to jo, pokud má jen 12 kg tak tu 9-36 a ta Starlight patří k dobrým.
@lhotp píše:
Dobrý den maminky,
kdo má zkušenosti s touto sedačkou? Za dobré i ty špatné budu ráda. Uvažuji o koupi této sedačky pro mého 3-letého syna (chci totiž 5-ti bodový pás aby měl co nejdéle)… děkuji za odpovědi
máme ji, pětibodový pás používá dosud i nejmladší dcera, bude mít v létě pět let… já s ní jsem spokojená moc, máme ji pro obě dcery…
@lhotp píše:
Syn má necelých 12kg…je to hubeňour…právě řeším tyto sedačky 9-36kg protože se pak ty pásy dají sundat a použít sedačka…9-18kg nám začíná být malá velikostně
ano, jak dítě povyroste, tak se vyndají ty pásy v sedačce a přehodí se jen pás z auta…
Máme pro obě děti a spokojenost, už teda používáme normální pásy a jezdí v ní i syn osm a půl a bez problému.
Jsou na Storchenmuhle Starlight SP nějaké nezávislé testy, koukala jsem a našla snad jen jeden z ADAC.de a tam vyšla pouze jako „uspokojující“ s hodnocením:
zabezpečení
Test je to z roku 2013
Nevíte i o jiných testech? ![]()
@Lena 02 testy sedaček dělá pouze ADAC, takže jiné testy nenajdete( akorát že je různé organizace přepisují, jako třeba motoristické časopisy, D-Test a pod., ale vždy je to jeden test co dělá ADAC, protože oni mají zkušebnu)
v testu dostala uspokojující tedy 3, což je na sedačku 9-36 bez isofixu dobré, lepší známku než 3 žádná 9-36 bez isofixu nedostala.
Pokud chcete lepší, bezpečnější sedačku tak nekoukejte po vícekategorických sedačkách 9-36, ale musíte koupit jednokategorickou 9-18, a tam se dostanete na nejlepší hodnocení 4*.
@steeve No u nás to byla podle prodávající jediná možnost, jít do kategorie 9-36 kg. Chtěla jsem původně 9-18 kg Maxi-Cosi Tobi nebo Romer King II ATS, ale úplně ji pro nás zavrhla, že se nám do ní malá nevejde. Má 85 cm a 12 kg a je podle prodavačky do této kategorie moc velká. Prý by ji měla na tři měsíce. A to opravdu nemůžu, za tři měsíce kupovat další. Je to přece jenom větší investice.
Nevím, jestli jsme udělali dobře, že jsem dali na prodávající a tuto sedačku koupili.
Co jsem zjišťovala tak v Tobi i Kingu jezdí daleko větší děti a v poho. ![]()
@Lena 02 no tak to prodavačka trochu přestřelila, do větší sedačky může dítě jít nejdříve když má 15 kg a cca 100 cm, a to za 3 měsíce nedožene.
Do Kinga či Tobiny, což jsou sedačky do 18 kg se běžně vejdou děti do cca 105 cm.
@steeve no zkusím i jiné prodejce, co mi poradí a kdyžtak sedačku vrátím a koupím jednu z těch dvou, která nám bude více sedět. Poslechnu si i jiné názory prodávajících. Nemyslím si, že bych měla extrémně velké dítě, kterému nejsou ani dva roky a nevejde se do sedačky do 4 let.
Děkuji za názor ![]()
@Lena 02 no právě, protože je dítě malé, tak bych místo 9-36 šel do 9-18, a jedna z nejprostornějších je ten King II ATS: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… a při jeho váze a výšce mu bude stačit min. do těch 4 let.
No jak jsem již psala…mám 3-leté dítě necelých 100cm s váhou 12kg…romerka 9-18 nám začíná být malá ale váhově nemůžeme jít do 15 a výš…takže zjišťuji kategorii 9-36kg…