Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jjo, zamknout klíčky v autě se mi (ve spolupráci s dvouletou dcerkou a mou kamarádkou) povedlo taky.
Byl srpen a dcera byla uvnitř.
Volala jsem tehdy hasiče, než by manžel přijel s náhradními z práce, dítě by se uvnitř uvařilo… Hoši to zvládli bez rozbití okénka ![]()
Zdravím, při čtení vašich příspěvků jsem se rozhodla taky přispět…
Autoškolu jsem udělala až na podruhé. Poprvé jsem byla vyhozena za to, že mi zhasla odbočovací šipka při jejím průjezdu… Strašně moc jsem to obrecela, protože ten den se mi jelo opravdu velmi dobře a myslela jsem si, jak to určitě mám v kapse.
Můj druhý pokus: seděli jsme už všichni v autě (já instruktor i komisař). Vše už jsem měla připravené a napolohovane, tak jako jsem to vždy mívala při autoškole, když v tom mi začal instruktor poprvé za celou dobu nadávat, že jak to proboha sedím, že ať okamžitě se posunu dozadu, že jsem tam nalepena jak blbec. Tak jsem tak učinila, avšak pod stresem jsem zapomněla si napolohovat pravé zrcátko…a zjistila jsem to až když jsem potřebovala přejet do druhého pruhu, abych mohla odbočit doprava, což bylo až ke konci jízd… V ten moment by se ve mě krve nedorezal… Naštěstí se tam stosovala kolona a mě nějaký dobrodinec pustil před sebe v koloně, tak nějak se to zahrálo do outu, že nikdo nic nepoznal a já napodruhé řidičák udělala a pokud by vás to zajímalo ANO JSEM BLONĎATÁ
Teď už je to naštěstí jen úsměvná vzpomínka, ani nikdy předtím v autoškole se mi to nestalo, vždy jsem si na to dávala pozor.
Hezky historky
Taky prihodim. Byla jsem zacinajici ridicka, starsi auto. A zrovna se to srslo, ze v rychlem sledu za sebou se tam porad neco porouchavalo, takze behem asi tri tydnu tri ruzne opravy. Kdyz uz jsem mela pocit, ze konecne je vsechno v poradku, jela jsem v pul paty rano do prace, vyjedu a po chvili na me zacali neco pipat a blikat. Nejak jsem nerozeznala, co to je za symbol, zajela jsem na parkoviste a volam manzelovi, ktereho jsem samozrejme musela vzbudit, ze v aute se zase neco podelalo, ze na me pipa, ze uz toho mam plny zuby, ze to prodame a koupime neco poradnyho, ale ze ted potrebuju odvezt do prace a s pipajicim autem nepojedu. Manzel se bleskove vypravil a dorazil za mnou na to parkoviste. Sednul do toho, nastartoval, vyjel, objel kolecko a kdyz se vratil, procedil mezi zubama: Priste si nezapomen zapnout pasy.
Nastesti je pohodar, takze kdyz jsem mu za hodinu volala, ze jsem v poradku dojela, uz jsme se tomu smali.
Vzpomněla jsem si. Když jsem měla jízdu v autoškole, tak mi přeběhla černá kočka přes cestu. S mojí pověrčivostí jsem se trochu bála (navíc jsem nebyla žádný talent) a instruktorka mi řekla, ať zacouvám a pak pokračuji.
Následně mi vyprávěla příhodu. Když někdo dělal závěrečné zkoušky a přeběhla mu také černá kočka, tak řekla to samé, ať zacouvá. Komisaři se to nezdálo, ale nechal tedy zacouvat. A pak o pár minut dál projížděli okolo nehody a instruktorka řekla: „Vidíte, to jsme mohli být my.“ Komisař neřekl ani popel.
Od té doby se mi to cca 2× stalo a vždy jsem zacouvala (zrovna to šlo). Sichr je sichr
. Vždy si na ta slova slova vzpomenu.
@Holkamodroocka to se mi líbí! to si nechám
. Takový správný „odčarování“. Jak dlouho musí člověk couvat?
Jakože zaparkovat a tvářit se, že se vydávám na novou cestu?
![]()
Já jednou vystoupila, šla jen na benzinku na WC, auto zůstalo odemknuté, uvnitř byly děti. Vrátím se, vezmu klíč z kabelky, zkouším startovat a nic.
Volám muži, ten přijel, zkoušel mým klíčem a nic. Akorát stále svítil imobilizér, tak se muž sebral a přivezl z domu náhradní klíč, ten fungoval.
Přijedeme domu a můj klíč od auta ležel na stole. Náhradní měl v ruce manžel.
S jakým klíčem jsem tedy nastartovala a dojela na tu benzinku? Když náhradní má v ruce muž a můj byl doma na stole?
Vytáhnu z kabelky klíč a on to byl klíč od manželova auta. Nikdo nám nebyl schopen vysvětlit jak je to možné, prý není.
Muž má stejné auto, stejný klíč, jen jinou barvu, stejný rok výroby. Takže podle mě moje auto prostě jednorázově přečetlo klíč od jeho auta jako svůj. Systém to nějak nerozeznal. Až když jsem chtěla startovat podruhé.
@Loneli úplně nevím, jestli jsou na to nějaká pravidla
. Já vždy zaparkovala do „L“ k nějakýmu domu a pokračovala 🙂. Možná je to samozřejmě hloupost, ale upřímně lépe mi pak v hlavě bylo ![]()
Pěkný ![]()
Tak přidám svoji, papíry jsem dělala na podruhý, napoprvé mě komisař vyrazil z auta, vjela jsem několikrát do zákazu, říkal tehdy, že jsem největší adept na cenu Zlatý volant za jeho kariéru. ![]()
Jako první auto jsem měla v osmnácti fiatka, pravidelně jsem přeceňovala jeho síly, vjela do pole a musel mě tahat traktor, pak jsem naložila plný auto chlapů a kufrů a do stoupání v horách nás předjel cyklista
, to jsme tehdy odpadli všichni. ![]()
Pak asi největší drama s tímto vozem bylo v zimě, kdy fakt mrzlo jak blázen, já jela za kamarádkou potmě a bloudila, omylem jsem vjela do lesa a na zamrzlý rybník, uprostřed rybníka mi došlo, že asi tudy cesta nevede, tak jsem se otočila a jela zpět, na břehu mi to došlo.
![]()
Bylo toho mnoho a jsem ráda, že jsem to všechno přežila
.
Jednou, když mi bylo 18 a měla jsem řidičák úplně čerstvě, jsem chtěla dotankovat. Najela jsem k opačnému stojanu, než jsem měla ten otvor do nádrže. Pak jsem se pořád snažila tahat za tu hadici, aby to do toho otvoru dosáhlo a vůbec mi to nešlo. Nakonec jsem k tomu stojanu chtěla najet blíž. To už to nějaký chlap poblíž nevydržel a přiběhl a řekl, že za tu hadici prostě musím vzít a pořádně ji natáhnout. Radši mi rovnou úplně natankoval za pobavení celého okolí.
Dnes máme dvě auta. Před nedávnem jsem byla v cizině a manžel mi jednoho dne napsal mega dlouhou zprávu o tom, jak se obě naše auta porouchala, co se na nich stalo, kdy se to stalo, jak se to stalo, jak se to snažil řešit atd. atd. Fakt detailní popis. Já v průběhu čtení vyplašená, že se nebudu mít jak dostat do práce, že to zas bude stát majlant, že teď nemáme auto, co budem dělat… Teprve v druhé zprávě po chvíli napsal - ale už je vše vyřešeno a obě auta jsou ok. To nejdůležitější holt na konec.