Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, muj 8mi mesicni syn se stavi v ohradce. Vcera si dal na čuňu. Máte někdo tip na něco přímo kolem ohrádky, aby se neuhodil a zaroveň to nevyndal? Mám tam mantinel, ale je k prdu.
Starší drandil po zábradlí, jako po kolejích, dokola a řechtal se jak Viktorka u splavu, děsná sranda… ![]()
Mladší to někdy v prostřed noci na férovku přelezl, žbuchul jak pytel brambor a po čtyřech to drandil k nám.
Asi si pěkně dal. ![]()
Pak člověk nemá šedivět… ![]()
Myslím, že mlácení do hlavy a padání na pusu je přirozená součást vývoje dítěte. Řeším akorát ostré hrany.
@NinaU. píše:
Myslím, že mlácení do hlavy a padání na pusu je přirozená součást vývoje dítěte. Řeším akorát ostré hrany.
Taky myslí. To je jako: Nesahej na to, je to horký. Ale co to je „horký“ zjistí, až si šáhne - a že to ze zvědavosti někdy zkusí. ![]()
Neuděláš stim nic. Dcera má mantinel v postýlce, a i když se otočí a zvedne hlavu tak se v noci do ní mlátí… Dokud nerve, tak to neřeším. ![]()
Dcerka mi takhle leze už od 5.mes. ale už to vychytala, dává si větší pozor, aby se neuhodila, ikdyž teď zase padá jinak jak se učí nové a nové veci, bude ji 8.mes za pár dní a prostě to patří k vývoji, kam jdou nacpat deky a polštáře tam jí to vystelu, ale se zbytkem si už musí poradit sama, jen kontroluji.Brzy začne přelézat a to bude teprve ta správná sranda
Když si nenamlati, nebude vědět, že dělá něco špatně a nenaučí se padat a správně dostat zpátky na zem. Je to fáze vývoje. Odstranit jen nebezpečné hrany apod.
Nevím zda má už zuby ale malá jak ji začaly růst zuby a byly pěkně ostré tak se při těchto prvních pádech několikrát praštila do pusy a kousla se tím ostrým zubem a všude krev… poprvé mě to dost vyděsilo.