Nechce chodit v botech

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
284
30.7.20 09:34

Nechce chodit v botech

Dobrý den,

mám dceru 13m. Zhruba měsíc nám už chldí, ale vždy jen po bytě (bosky nebo v ponožkách s brzdama). Včera jame ji pořídili papučky od Bati, abychom popř zkusili ťapkat i venku, ale když ji je obujeme, tak neudělá ani krok, stojí na místě a pláče. Zkoušeli jsme několikrát. Je to nevhodná obuv nebo jen zvyk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7673
30.7.20 09:37

Koupila bych měkčí capačky, kožené na ven. Uplně měkoučké. A doma klidně jen ty ponožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.7.20 09:40

Tyhle botičky/bačkůrky nemám moc ráda - nejdou ani cestou barefoot, ani klasickou ortopedickou cestou. Jako @Veru1987 - koupila bych kožené capáčky nebo klidně jen ponožky s gumovou podrážkou. Úplně nejlepší je nechat dítě chodit naboso - samozřejmě ne po chodníku, ale tráva, písek, štěrk - tak nejlépe trénuje a posiluje nožičku. Až na podzim bych koupila nějaké pevné celoroční botičky. Ona do té doby udělá velký pokrok a budete zase někde jinde :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
30.7.20 09:40

Zakládala jsem podobnou diskuzi když malá začínala chodit.. taky jsem měla pořízeny bačkory od Bati a prej jsou tyhle typy bačkor blby ( mají tvrdhou podrážku). Pořídila jsem boty typu Barefoot a krasne se rozchodila. Jinak na trávě na zahradě bych nechala klidně chodit i na boso.

• Citovat
  • Upravit
32871
30.7.20 09:43

Tyhle klasické botky nedávej. Zkuste capáčky. S úplně tenkou ohebnou podrážkou, dost široké v prstech, lehké.. prostě Barefoot obuv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
30.7.20 09:44

@Ajinac To je uzasne dite :srdce: Asi chce barefoot boty ;) I venku muze chodit bosky nebo v ponozkach. Pripadne poridit capacky. V bote nema kontakt se zemi a neni si jista. Podrazka bude asi nepoddajna, mozna jsou uzke/siroke/nekde ji tlaci,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
30.7.20 09:47

@Ajinac, kup capáčky, jsou měkké kožené i podrážka. A klidně může jít o zvyk, kluk stál jedna noha ve vzduchu jak čáp a rval jak tur… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
30.7.20 09:53

Je léto, klidně bych jí dala i nějaké obyč sandálky, úplně jednoduché. Aby měly hodně ohebnou podrážku. Capáčky na ven bych se asi zdráhala dávat kvůli nějakým ostrým kamínkům nebo tak. Nebo pokud by to nebylo na naší vlastní zahradě, tak bych dítko nechala i naboso, ale někde třeba na chodníku raději ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
30.7.20 10:07

@Semtex první dva kluci mi začali chodit v létě, celou dobu v capackach, botičky jsem kupovala až na podzim. Nejmladší 18 měsíční taky chodí převážně v capackach, na míru, látkové s plotnou. Pro začínajícího chodce jsou klasické botky moc tuhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
30.7.20 11:09

@andelka83 vidíš, a můj syn je třeba narozený v září a chodit začal někdy kolem listopadu/prosince a ven jsme šli taky nějak po měsíci a kousek, když už mrzlo a byl sníh (to tehdy ještě byl) :mrgreen: takže musel mít normální dětské zimní boty s kožíškem a ještě kombinézu :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
30.7.20 13:18

@Semtex Barefoot má i zimní verzi boticek/ capáčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí