Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla sem se uklidnit zároveň poradit můj prcek nechce nic pít krom prsa, bojím se ze mu prso stačit nebude kord vtehlech teplech přitom mu stále pití nabízíme jen si cucne a konec vetsinou davam jen vodu když sme dávali cajik tak tomu taky moc nedal… chci se trosku uklidnit najde se tu někdo kdo měl stejný problém a prcek nechtěl skoro vůbec pít,? Popr nějaké rady zkoušela sem i flasku s brckem taky to stále nechápe jak stim max trosku to brcko okouse a konecna no a když mu dam kelímek to má spis vsude kolem než aby se napil.. ![]()
@Nicooool5 píše:
Ahoj, chtěla sem se uklidnit zároveň poradit můj prcek nechce nic pít krom prsa, bojím se ze mu prso stačit nebude kord vtehlech teplech přitom mu stále pití nabízíme jen si cucne a konec vetsinou davam jen vodu když sme dávali cajik tak tomu taky moc nedal… chci se trosku uklidnit najde se tu někdo kdo měl stejný problém a prcek nechtěl skoro vůbec pít,? Popr nějaké rady zkoušela sem i flasku s brckem taky to stále nechápe jak stim max trosku to brcko okouse a konecna no a když mu dam kelímek to má spis vsude kolem než aby se napil..
Lepsi je lahev s dudlikem. A cucne - co bys po nem chtela? At si cucne a za 15 minut znova.
@riccius píše:
Lepsi je lahev s dudlikem. A cucne - co bys po nem chtela? At si cucne a za 15 minut znova.
Máme láhev s dudlikem od twistshake no tu má spíše to brcko mu nejede tak mu furt davam do té lahve no a jinak po 15 minutach to si kolikrát fakt nevzpomenu abych mu dala většinou se snažím po hodce, ale je to tedy bida…venku mu furt davat prso nemůžu snažím se aby se aspoň napil a teda nic moc no..
Nenuť mu to neustále. Tak si zaděláváš na problém, protože už na to nebude myslet vůbec. Ať to má neustále na očích, klidně v každém pokoji.
A s tim kelimkem musíš počítat s nehodami, než se to naučí pořádně. Ale teď máš super věk, aby se to naučil rychle. Důležité je mu to ukázat, pěkně pomalu. U nás se osvědčily barevné kelimky z Ikei, hlavně bez obrázku (chtěla se koukat na obrázky) a bez uší (zvedala to za jedno). Naplnit jen do půlky, aby to nebylo moc těžké. A opět to dávat na viditelně místo, a naučit že stačí ukázat a podá se.
Brčka se nám taky neosvědčila, ale dnes jsem koupila od Munchkin 360° hrnek a ten je super.
A teď v horku jsou nejlepší vodní hry. Na zahradě máme bazének a doma třeba velkou mísu, vždy s čistou vodou a to nejen, že se zábaví, ale i napije.
Dobrým zdrojem vody je ovoce. Meloun, broskev atd. Nabídni mu na okusováni a nech ho být.
@Sariku píše:
Nenuť mu to neustále. Tak si zaděláváš na problém, protože už na to nebude myslet vůbec. Ať to má neustále na očích, klidně v každém pokoji.
A s tim kelimkem musíš počítat s nehodami, než se to naučí pořádně. Ale teď máš super věk, aby se to naučil rychle. Důležité je mu to ukázat, pěkně pomalu. U nás se osvědčily barevné kelimky z Ikei, hlavně bez obrázku (chtěla se koukat na obrázky) a bez uší (zvedala to za jedno). Naplnit jen do půlky, aby to nebylo moc těžké. A opět to dávat na viditelně místo, a naučit že stačí ukázat a podá se.
Brčka se nám taky neosvědčila, ale dnes jsem koupila od Munchkin 360° hrnek a ten je super.
A teď v horku jsou nejlepší vodní hry. Na zahradě máme bazének a doma třeba velkou mísu, vždy s čistou vodou a to nejen, že se zábaví, ale i napije.
Dobrým zdrojem vody je ovoce. Meloun, broskev atd. Nabídni mu na okusováni a nech ho být.
No budu se snazit mu jen nabízet tedy
no snad se to zlepší a začne pít, doufám tedy ze i to prso mu ještě doda dost tekutin… nutit mu to už radeji nebudu…
Nekdy kolem synova roku jsem problem s pitim resila. Vodu nechtel, caj nechtel a vygradovalo to tim, ze nechtel ani mleko, protoze nemel hlad. Uz jsme skoro jeli na doporuceni lekarky na kapacku. Pak se mi ho podarilo rozpit po lzickach pres naredenou jablecnou presnidavku. Ve flasce od mleka jsme mu teda davala rozredenou presnidavku, aby to bylo trochu huste piti. Na lahev s brckem jsem ho naucila tak, ze jsem ho polozila a tu lahev jsem mu nabidla tak, jak mu klasicky davam mleko. Tim zacal z toho brcka intuitivne pit tak jako z klasicke lahve. Dokud jsem mu to davala jen normalne v sede, taky do toho jenom kousal.
U nas voda neprosla, caj taky ne, opravdu radsi nepil, nez tohle. Takze jsme ve zdrave vyzive koupili jablecnou koncentrovanou stavu, delame mu slabou stavu a je po problemu.
@Bamace píše:
Nekdy kolem synova roku jsem problem s pitim resila. Vodu nechtel, caj nechtel a vygradovalo to tim, ze nechtel ani mleko, protoze nemel hlad. Uz jsme skoro jeli na doporuceni lekarky na kapacku. Pak se mi ho podarilo rozpit po lzickach pres naredenou jablecnou presnidavku. Ve flasce od mleka jsme mu teda davala rozredenou presnidavku, aby to bylo trochu huste piti. Na lahev s brckem jsem ho naucila tak, ze jsem ho polozila a tu lahev jsem mu nabidla tak, jak mu klasicky davam mleko. Tim zacal z toho brcka intuitivne pit tak jako z klasicke lahve. Dokud jsem mu to davala jen normalne v sede, taky do toho jenom kousal.
U nas voda neprosla, caj taky ne, opravdu radsi nepil, nez tohle. Takze jsme ve zdrave vyzive koupili jablecnou koncentrovanou stavu, delame mu slabou stavu a je po problemu.
Zkusím také koupit tu jablecnou stavu. No malej by furt chtěl jen prso ale pití normálně mu nic neříká.. ![]()
Jinak doma moc pit nechce, nema na to cas… takze mu flasku vzdycky strcim na prochazce do kocaru, to za prochazku vypije klidne 300-400ml. Jednu dobu jsme i dost saskovali s tim, ze jsme se u piti divali na ptacky, z okna, na pohadku, trhal pazitku na balkone
zkouseli jsme dost flasek, takove ty, ktere by musel zvednout a naklopit, se nam neosvedcily, cuca to naprazdno ve svisle poloze… a netekouci hrnek sotva zacina v 16 mesicich chapat, spis z nej tak ze srandy parkrat ucucne.
@Nicooool5 jeste zkus po kazdem jidle dat par lzicek tekutiny, at si treba na tu chut, kterou pak bude mit v lahvi, zvykne. Jednou denne nejakou polivku, meloun, okurku…
@Nicooool5 některé děti, když jsou kojené prostě pít nechtějí. Já měla podobný problém se starší dcerou. Nic nechtěla pít. V roce jsem ji musela odstavit, jinak bych fyzicky zkolabovala. Pila odemě po třičtvrtě hodině a to přes den i v noci. Po odstavení nepila nic (vodu, UM, čaj, džus). Doktorka radila hodně šťavnatého ovoce, třeba meloun. Trvalo to dva týdny než začala vůbec pít aspoň štavu. UM nikdy nepila. O rok a půl později se i zjistilo proč, byla mírný alergii na mléko. Byla jsem už na nervi a nabízela ji kde co z čehokoliv. Takže ti radím trpělivost a zkoušet a zkoušet a dokud budeš kojit je tu jistá možnost, že to s pitím lepší o moc nebude.