Strach, že mi po porodu vezmou holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4780
2.12.11 12:41

Gladystak s tou přípravou manžela s tebou naprosto souhlasím. Já ho tam nemít… Je taky zdravotník, měl i kurz na porodních sálech, takže věděl do čeho jdeme, a byl připravený se s nima „handrkovat“ jak říkáš. Naštěstí to u nás nebylo potřeba, všechno proběhlo naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.12.11 12:54

Jak říkají holky - důležitý je výběr porodnice a pak se v případě potřeby prostě nedat a trvat si na svém. Ale taky je možné, že budou třeba nějaké komplikace a porod se tak poveze třeba trochu jiným směrem … ale to už odbočuju. Mě dali po porodu miminko hned na břicho, nechali dotepat pupečník, přítel stříhal, pak si vzali mimčo na ošetření, ale přebalovací stůl byl přede mnou, takže jsem všechno viděla. Miminko pak dostal přítel a držel ho, zatímco mě šili. Poté jsme dvě hodiny zůstali na sále - měla jsem tam manželskou postel, takže jsme tam byli všichni tři. Ale po porodu, jak mě převáželi na šestinedělí, si malého vzali a dostala jsem ho až ráno a fakt jsem byla ráda, protože jsem ani na to šestinedělí nebyla schopna dolézt po svých a vezli mě na vozíku, jak mě příšerně klesl tlak a dělalo se mi mdlo. A to ještě druhý den a já hrdinka si malého už nechala u sebe a s motající se hlavou ho chodila přebalovat, šla do sprchy …apod. Dneska bych ho na tom oddělení fakt nechala klidně dýl, jen abych byla fit a neměla pocit, že to při každém posazení a vstávání se mnou sekne. Každopádně na to strašně ráda vzpomínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.12.11 13:01

Mě po druhém porodu nebylo nic moc, ploužila jsem se tu jak vetchý stařec nad hrobem, ložnice máme v patře a domovní dveře ještě o patro níž jak obývák, když jsem si nechala přivézt pizzu, tak vyšlápnout pak ty 2patra nahoru byl vysokohorský výstup a měla jsem fakt dost. Ale dítě jsem podle mě nijak neohrožovala, ležel si celou dobu hezky ve velké posteli, když bylo potřeba přebalit, tak jsem si věci vzala do postele, průběžně jsem vedle něj pochrupovala… Takže podle mě dítě může být u mámy, i když jí není nejlíp, ale musí se tomu ta situace přizpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišis
2.12.11 13:30
Gladys píše:
Mišis píše: … nevím co na tom je že ji sestry okoupou) a na důkladnou prohlídku. Já jsem byla ráda…
Tak někdo holt rád není. Já jsem přišla o první nádech, první pohled mého prvorozeného, nějaké cizí ruce ho otřeli, zabalili… Na šestinedělí jsem vstala i přes příkaz ležet, vysprchovala se a šla na novorozenecký pokoj pro své dítě. Dítě patří k mámě. Ne do nějaký umělohmotný bedýnky, ne na pokoj se spoustou dalších mimin.

No však v pořádku. Já napsala pouze svůj názor. Prostě nechápu co na tom je. To je všechno. Někomu to vadí někomu ne.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
2.12.11 14:35

Teda holky,z některých příspěvků mi normálně přeběhl mráz po zádech-odvézt mimi do jiné nemocnice, vidět ho až po 7 hodinách apod…Jste hrdinky, já bych to nezvládla.Já měla mimi od sebe po porodu asi minutu když ho měřili a vážili a to jsem na něj ze sálu viděla do vedlejší místnosti.Jinak ode mě nešla ani na krok.Pak až čtvrtý den na foto kvůli žloutence a to jsem seděla u sestry a koukala na ní :) Asi jsem divná,ale nemohla bych bez ní být…

• Citovat
  • Upravit
31594
2.12.11 14:40

zichi, podle mě jsi naprosto normální, já jsem prvního viděla až 20min po narození, to už byl zavinutej v nějakým hadru, odnesli ho do jiné místnosti… A při převozu na šestinedělí mi tvrdili, že ho dostanu hned a pak přišla ženská sestra a prý 3h ležet (hodinu jsem vydržela a pak vstala sama, sestra málem padla do mdlob), ale ne kvůli zdravotnímu stavu, zkrátka proto, že neměli nikoho, kdo by se mnou šel do sprchy :cert: Tak jsem řekla že jdu buď s ní nebo sama, mdloby poznám bez problému, celý život trpím na nízký tlak, vím co dělat. Tak jí holt nic jinýho nezbylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
2.12.11 14:45
Gladys píše:
zichi, podle mě jsi naprosto normální, já jsem prvního viděla až 20min po narození, to už byl zavinutej v nějakým hadru, odnesli ho do jiné místnosti… A při převozu na šestinedělí mi tvrdili, že ho dostanu hned a pak přišla ženská sestra a prý 3h ležet (hodinu jsem vydržela a pak vstala sama, sestra málem padla do mdlob), ale ne kvůli zdravotnímu stavu, zkrátka proto, že neměli nikoho, kdo by se mnou šel do sprchy :cert: Tak jsem řekla že jdu buď s ní nebo sama, mdloby poznám bez problému, celý život trpím na nízký tlak, vím co dělat. Tak jí holt nic jinýho nezbylo :lol:

Já jsem po porodu taky nesměla vstávat.2hoďky jsem ještě ležela na porodním i s malou a pak byla se mnou na pokoji a měla jsem u ruky tlačítko kdyby bylo něco potřeba.Asi je to fakt hodně o výběru porodnice.Taky jsem jim pak běžela do sprchy dřív a dožadovala jsem se snídaně :)

• Citovat
  • Upravit
31594
2.12.11 14:51

Tak na sále jsem si poležela ty 2h, ale pak jsem měla ještě další 3h, bez nějakého důvodu, jen že na mě neměli čas :cert:
Snídani jsem dostala na sále, rodila jsem ve čtvrt na 7, tak v 8 se vystřídala směna a uznali, že budu mít asi hlad :lol: A že jsem měla, hlad jak tygr, ještě že se dávají v nemocniích obědy tak brzo, v 11 už jsem ho dostala, vymydlila talíře, bylo mi úplně fuk, co v tom je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
2.12.11 15:09
Gladys píše:
Tak na sále jsem si poležela ty 2h, ale pak jsem měla ještě další 3h, bez nějakého důvodu, jen že na mě neměli čas :cert:
Snídani jsem dostala na sále, rodila jsem ve čtvrt na 7, tak v 8 se vystřídala směna a uznali, že budu mít asi hlad :lol: A že jsem měla, hlad jak tygr, ještě že se dávají v nemocniích obědy tak brzo, v 11 už jsem ho dostala, vymydlila talíře, bylo mi úplně fuk, co v tom je :mrgreen:

Tak já jsem dostala večeři a nakonec porodila až ve 3.25 ráno.Takže jsem v 8 už umírala hlady :) Jinak po převezení na pokoj jsem měla taky 2 hodiny ležet a až pak jsem mohla do sprchy.Ukecala jsem sestru po hodině abych mohla na tu snídani :) Ale dcera byla celou dobu se mnou, tak mi to bylo celkem fuk…

• Citovat
  • Upravit
225
2.12.11 15:13

To malinko nechápu, jsem taky prvorodička a za chvilku mám rodit,ale takové rozhodnutí..?? Ty budeš ráda že budeš ráda…Přece malé musí dát prvotní péči..nebo nevím ,jako co vyžaduješ…Jasný že máš obavy, ale všeho moc škodí.Myslím, že lékaři,a setry v porodnici vědí lépe co dělají..! :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
2.12.11 15:32
Michaela0312 píše:
To malinko nechápu, jsem taky prvorodička a za chvilku mám rodit,ale takové rozhodnutí..?? Ty budeš ráda že budeš ráda…Přece malé musí dát prvotní péči..nebo nevím ,jako co vyžaduješ…Jasný že máš obavy, ale všeho moc škodí.Myslím, že lékaři,a setry v porodnici vědí lépe co dělají..! :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

Občas se věci ve zdravotnictví dělají jaksi preventivně. To je věc, která mi vadí a vadila i při mém porodu. Hlavně - proč malého strkali do inkubátoru???? Že měl studené ručičky??? tak ho měli dát mně. Já jsem měla těžký porod, nebudu rozepisovat, ale po porodu jsem se sama vysprchovala, chodila jsem normálně, seděla i s velkým šitím a dokázala bych se o malého postarat. Pak zase „preventivně ho přeložíme, aby se náhodou něco nezanedbalo“, když už jsem ten zdravotník. Někdo si chce odpočinout, někomu péče od cizích lidí nevadí, ale mně osobně ano. Drásalo mi srdce, když jsem dorazila na JIP (na urgenci mého primáře mně nakonec v té nemocnici taky přijali) a malý byl přebalený, vykoupaný, napapaný a já si ho „směla“ pochovat a nechat mu očichat moje prso. A pak zase šupky do postýlky a já šupky pryč, nedejbože že jsem chtěla zůstat dýl než těch 15 minut. Jak jsem ty 3 dny obrečela :zed: .
Jasně, že pokud by byl objektivní důvod k pobytu mimo matku, tak bez debat. Mně velmi chybělo to pouto mezi malým a mnou, které jsem pocítila jak mi ho po vytlačení dali hned na břicho. Stejný pocit jsem prožívala až doma v klidu.
Souhlasím s Gladys.

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
2.12.11 15:36
arcanobacterium píše:
Michaela0312 píše:
To malinko nechápu, jsem taky prvorodička a za chvilku mám rodit,ale takové rozhodnutí..?? Ty budeš ráda že budeš ráda…Přece malé musí dát prvotní péči..nebo nevím ,jako co vyžaduješ…Jasný že máš obavy, ale všeho moc škodí.Myslím, že lékaři,a setry v porodnici vědí lépe co dělají..! :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

Občas se věci ve zdravotnictví dělají jaksi preventivně. To je věc, která mi vadí a vadila i při mém porodu. Hlavně - proč malého strkali do inkubátoru???? Že měl studené ručičky??? tak ho měli dát mně. Já jsem měla těžký porod, nebudu rozepisovat, ale po porodu jsem se sama vysprchovala, chodila jsem normálně, seděla i s velkým šitím a dokázala bych se o malého postarat. Pak zase „preventivně ho přeložíme, aby se náhodou něco nezanedbalo“, když už jsem ten zdravotník. Někdo si chce odpočinout, někomu péče od cizích lidí nevadí, ale mně osobně ano. Drásalo mi srdce, když jsem dorazila na JIP (na urgenci mého primáře mně nakonec v té nemocnici taky přijali) a malý byl přebalený, vykoupaný, napapaný a já si ho „směla“ pochovat a nechat mu očichat moje prso. A pak zase šupky do postýlky a já šupky pryč, nedejbože že jsem chtěla zůstat dýl než těch 15 minut. Jak jsem ty 3 dny obrečela :zed: .
Jasně, že pokud by byl objektivní důvod k pobytu mimo matku, tak bez debat. Mně velmi chybělo to pouto mezi malým a mnou, které jsem pocítila jak mi ho po vytlačení dali hned na břicho. Stejný pocit jsem prožívala až doma v klidu.
Souhlasím s Gladys.

Barča
tak to je asi nějaká zvláštní porodnice…nevím, no, každej na to má jiný názor…Jasný že budu taky chtít malou co nejdřív u sebe, ale snad počkám až jí dají tu prvotní péči, a pak už se o ní budu přeci starat sama…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
2.12.11 15:39

Holky chystám se rodit v Novém Městě na Moravě, nebo v Havl. Brodu. Nejde mi o to, že mimi po porodu omyjí, ale třeba v NMNM je praxe taková, že vám děti myjí po celý pobyt v nemocnici sestry a maminky jen koukají :nevim: , teď rodila sestřenice, tak mi popisovala, jak to tam chodí. Známé, co mám nejsou ,, náročné´´ a po pravdě řečeno v mém okolí nemá nikdo ani páru o přirozeném porodu, bondingu. Prostě mi přijde, že ženský to prostě berou jako nutný zlo a doktorům sežerou všechno. Nechci prostě zažít situaci, že mi miminko nedají, protože není někde místo, proboha - to co jste mi napsaly snad ani není možný, jak vám vzaly děti :twisted: . No budu myslet pozitivně a doufat … Díky moc za komentáře, alespoň člověk ví, na co všechno se může připravit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
2.12.11 15:42
Michaela0312 píše:

No O tom právě nejsem přesvědčená, že doktoři vědí co dělají. A když už ví, tak vědomě mnohdy zasahují do přirozených věcí a tím vyvstávají komplikace :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
2.12.11 16:40
Michaela0312 píše:
arcanobacterium píše:
Michaela0312 píše:

Souhlasím s Gladys.

Barča
tak to je asi nějaká zvláštní porodnice…nevím, no, každej na to má jiný názor…Jasný že budu taky chtít malou co nejdřív u sebe, ale snad počkám až jí dají tu prvotní péči, a pak už se o ní budu přeci starat sama…

Porodnici jsem vybírala pečlivě. Vzhledem k tomu, že jsem tam sama pracovala na pozici lékaře a věděla jsem, že je pro fyziologické vedení porodu, mně pak velice překvapilo, co se dělo po mém porodu, jelikož se to normálně nestává. Bohužel jsem „doplatila“ nato, že jsem zdravotník, protože u těch se všichni až moc bojí jakékoliv komplikace. To, co se dělo v té jiné nemocnici mně ani nepřekvapilo.
Každý má před prvním porodem určité iluze, které pak většinou ztratí. Mně osobně dost věcí v porodnictví vadí a proto jsem se snažila dělat je jinak. Z těch více než 500 porodů, co jsem odvedla mám největší procento spontánních porodů, bez zásahů. Pracuji s porodním plánem maminek, s některýma jsme si dopisovali dlouho před porodem a dopisujeme si doteď.
Ano, lékaři i sestry jsou zkušenější než prvorodička, ale ne vždy jsou používané postupy přirozené a správné. Co se prvotní péče týká, tak nevím, co si pod tím představuješ. Já změření, zvážení, kontrola životních funkcí po porodu a to je vše. Já chtěla být první, kdo malého vykoupe, kdo ho nakrmí, pohladí, obleče a to mi bylo upřeno a ponesu si to celý život. Možná to někomu přijde jako banalita, ale toť můj názor a zážitek. Neodsuzuju maminku, která si po porodu chce odpočinout, nebo v průběhu hospitalizace dá miminko na pohlídání sestrám. Má nato nárok, tak jako já měla mít nárok nato, aby byl malý se mnou. Každé vyhovuje něco jiného, sama uvidíš po porodu, možná malou nebudeš chtít pustit z ruky. :lol:
Přeju nekomplikovaný porod a krásné maminkování, ať vše bude ke spokojenosti tvé i maličké :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí