Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no já se ti nedivím,že máš strach.taky říkám manželovi at zavolá,když dojede na místo.někdy zavolá někdy ne.
oni to prostě chlapi asi nechápou,že má o ně doma ženská strach.
no určitě bych mu teda nenadávala,to se akorát zbytečně pohádáte.
je pravda,že tím,že voláš si nepomůžeš,můžeš položit telefon a může se stát neštestí,to je hned..
takže mu to vysvetli,že máš strach,ale v klidu.třeba to pochopí.
Můj jezdí v létě na týden pryč na motorce. Je z toho hádka půl roku dopředu, protože já jsem silně proti. Připadá mi to nezodpovědné od manžela a táty od dětí. No dělá si co chce. Ale co mě nejvíc nakopne je jeho věta „neboj, já ti budu volat“. To vždycky na něj začnu řvát k čemu mi to jako bude dobrý?? Zachrání ho to snad? No ne, kdyby se mu nedej Bože mělo něco stát, tak se mu to stane i kdyby volal každých pět minut a možná tím spíš. Tak mu doporučím kam si ten telefon může strčit… Při dovolené pak většinou volá ráno před výjezdem, pak někdy během dne a večer, když dorazí. Dálky jsou to taky velké, co ujedou za den, o nebepečí při jízdě na motorce mluvit nemusím…
Takže tak, no. Ono je to volání pěkné, ale nikoho nezachrání. Tak to beru já.
Nečetla jsem diskuzi, tak snad nebudu mimo mísu.
Ale pokud zapomíná a zároven ho nervuje ,že mu voláš a vyčítáš, udělej to následovně..
Nevolej , ale napiš sms -POKUD JSI DOJEL V POŘÁDKU, PROZVON..
On když to dostane, vzpomene si ,že ti má dá vědět a stačí mu už jen cinknout..Vyhnete se rozmluvě, sms i nasranosti.
Knihomyš píše:Úplně přesně napsáno
1. ať se pořádně pojistí
2. když mu voláš, abys zjistila, jestli žije, tak to jen mile zjisti a zavěs („Ahoj, jak to s tebou vypadá? Mám ti už vařit kafe? Za dvě hodiny? Fajn, tak se těším, zatím čau.“) Předpokládám, že nebude volat zpátky, abyste se pohádali. Na med se chytí víc much než na cukr - když budeš do telefonu milá, bude volat rád, když ho pokaždé seřveš, tak se mu volat nebude chtít (klidně na to podvědomě zapomene), to je jak při výcviku psů.
3. když se nedovoláš, nebo nechceš volat, tak si řekni, že by ti informace o případných potížích stejně byla k prdu - na blbý zprávy je času dost.
hm, možná se cítí moc hlídaný. ty to tak nemyslíš, ale jemu to třeba připadá, že ho hlídáš a tvá nedůvěra mu vadí. zatni zuby nehty a vyprdni se na to. ty hádky za to nestojí. chvilku se budeš užírat,ale pak zjistíš, že i když se neozval vždy se domů vrátil a budeš v pohodě. nebo mu to pak samotnýmu dojde a začne o sobě dávat vědět sám od sebe. ![]()