Strach o miminko, 17tt

67
23.7.20 12:19

Strach o miminko, 17tt

Zdravým, možná jste z názvu poznali o co mi jde. Jsem dneska přesně 17+0 a na kontrolu po měsíci jdu 29.6. (Příští středu) ale mám hrozný strach, všude čtu že ženy byly těhotné a v 18tt na kontrole se dozvěděli, že miminku přestalo tlouct srdce a oni ho 3 týdny nosili v sobě už mrtvé. Děsím se toho. Ano, nejlepší je to nečíst a být v klidu. To jsem, chodím do práce, kde občas zvednu něco těžšího ale břicho nebolí, nekrvácím, prostě dělám vše tak jako dřív abych se zaměstnala ale ten strach je. Co když jsem stejný případ? Co když se něco stane?
Bříško mi pomale roste, záda bolí, občas mě píchne v podbřišku takže si říkám, že je to v pohodě. Všechna vyšetření mi dopadla na výbornou, miminko bylo naprosto v pořádku, ale i tak to ve mě hlodá. Co kdyby…?
Máme to tak stejně? Co vám pomohlo aby jste na tohle nemysleli? :kytka:
Děkuji, aspoň jsem se vypsala, příteli o tom říkám, snaží se mě chápat ale je to chlap, (nenaznačuji diskriminaci nebo to, že chlap je méně než žena, je to dítě nás obou) ale nezažije ty pocity jako těhotná žena proto se obracím na vás :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
607
23.7.20 12:26

ZdravÍm…tuhle panickou hrůzu jsem měla před 1.screeningem. To nekonečný čekání na 12.tyden bylo děsný. V momentě, kdy mi dr přiblížila na břicho sondu ultrazvuku a já okamžitě viděla srdíčko a mimco, jsem se rozbrecela, jak to ze mě spadlo. Teď jsem 16.tyden a taky se bojim, ale už ne tolik. Koupila jsem si angel sound. Radu nemám žádnou a chápu te. Nejsi sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
23.7.20 12:29

No já jsem 15 tt, na začátku špinění, podezření na mimoděložní, nyní jsem byla naposledny ve 13 tt na kontrole a další mám za 3 týdny. Do toho tento týden 2× růžový hlen (asi čípek nebo nizko položená placenta - nevím, přestalo to). Co mi pomáhá? Mám angelsounds. Ale i ten nic nezachrání - co se má stát, stane se a nikdo z nás to neovlivní v této fázi těhotenství. Za chvilku ucítíte pohyby, tak budete mít jistotou, že je vše v pořádku. Já už je pomalu cítím sem tam od 14 tt dost nepravidelně a slabě (čekám druhé, tak to přichází často dřív).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
23.7.20 12:30

Já se bála před každou návštěvou :zed:, ale né jako šíleně, ale ten respekt, že to nemá člověk v rukou tam prostě je… vím že existuje angelsounds, ale nechtěla jsem prcka otravovat nepříjemnýma vlnama.. :nevim: a četla jsem několik studií, že použití zvyšuje riziko autismu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
23.7.20 12:40

@miluver Které to byly studie, to bych si také ráda početla, názor jsem slyšela, ale nic relevantního nenašla?

Dnešní wifi signál a nastupující 5G sítě otravuje lidské tělo víc jak UTZ. Angelsounds je proti tomu nic… pokud bydlíte někde v blízkosti vysílače, tak nějaký angelsound je jehla v kupce sena, co nic dalšího nezprzní… telefon zajisté také používáte a pokud jej nosíte poblíž bříška a máte zapnutá data, tak tomu dítěti dáváte zabrat i tak hodně, protože neustále přijímáte a vysíláte vlnové záření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
23.7.20 12:48

Ne nemám to stejně. Nehystercim zbytečně když není důvod… Co se má stát se stane, čím víc na to budeš myslet tím hůř. Pokud je vše v pořádku, není důvod se tolik obávat. Strach chápu, taky se samozřejmě bojím, ale tohle je prehnane…

• Citovat
  • Upravit
33047
23.7.20 12:51

Je to přirozená obava, navíc teď má člověk čas a možnost číst kde co. Před 10 lety když jsem čekala první, mě to ani nenapadlo. Navíc ani v okolí žádné problémové těhotenství nebyly. O 10 let později už mám dojem, že něčím podobným prošla půlka mých známých (ale taky máme už spoustu dětí a rozmožnovací období takřka u konce). Mně se to zrovna stalo, v 19 tt dr zjistil, že srdíčko nebije. Byl to šok. Nic jsem neriskovala, chovala jsem se zodpovědně, a ani později na důvod nepřišli. ALE předtím jsem porodila bez problémů dvě zdravé děti, a rok po tomto nepovedeném další a všechno bylo v pořádku. Podělat se může kdykoli cokoli, ale člověk se tomu nesmí poddávat a musí myslet pozitivně! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
23.7.20 12:59

Ja jsem mela strach do 1.screeningu. Pak jsem se uklidnila. Je fakt, ze jsem se vyhybala vyhledávání diskuzi a clanku o tom co v tehotenstvi hrozi..
Za pár tydnu te zacne kopat, a budes opravdu vedet, ze je mímo v pořádku.
Kdyz se mala obcas nehybala, tak jsem si podloubala pupik a hned nekde vylezla boule. :D
Nema cenu se stresovat, ja to prostě brala tak, ze co se ma stat se stane tak jako tak. A jak rika muj muž..neni nic horsiho než smrt z vydeseni.
Tehotenstvi si užívej, nemysli na to co by, kdyby..protoze to stejně neovlinis.. :kytka: Pozotivni mysl, je dost dulezita i pro klid mmiminka.. ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
23.7.20 13:06

V tehotenstvi musi byt clovek trochu fatalista. chapu tve obavy. taky jsem se bala. kdybych byla nekdy zase tehotna, tak angel soud by byla prvni vec, kterou bych koupila. studii o riziku PAS jsem nikdy necetla a to jsem ve vice skupinach rodicu deti s PAS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
23.7.20 13:17

No statisticky…je víc žen který se nic takovýho v 18tt nedozvěděly, ne? :think: ;) A ve zdraví donosily do porodu ;)

No ale jinak…se teď už asi budeš bát různejch věcí furt. Před i po porodu. Ono to k tomu tak nějak patří: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
23.7.20 13:18

Také jsem měla strach v obou těhotenství. :) Ten strach o miminko/o dítě zde bude už napořád. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
23.7.20 13:36

V prvním jsem se bála hodně. A naštěstí zbytečně. Dcerka je v pořádku. Ale ten strach o dítě po porodu je neporovnatelný se strachem v těhotenství. Teď čekám další. Už se nebojím tolik. Zdaleka. Nemám na to už ani tolik času, starší mě zaměstná. Pořád si říkám, že dokud je v břiše, je v bezpečí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
23.7.20 17:39

Podle mě má strach každý, někdo více, někdo méně.. asi bych si našla nějaký koníček.. co zkusit místo čtení koukání na filmy? Odreagovat se tím.. hlavně nestresovat, tím si sobě i malému ubližujes nejvíc. taky jsem měla v těhotenství a mám strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
29.7.20 14:58

Děkuji za uklidnění :kytka: tak jsem po kontrole a všechno je naprosto v pořádku a malý je podle doktorky pořádný divočák, nemohla si ho ani pořádně prohlédnou jakou tam měl párty :mrgreen: další kontrola za měsíc ale za necelé 3 týdny jdu na druhý screening takže takové obavy snad mít nebudu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí