Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, vcera (streda) jsem byla na 2. kontrole UZ. Mela bych byt v 8.tt a melo by pry uz bit srdicko. Bohuzel srdicko neslo vubec videt a doktorka mi rekla, ze v patek mam jit do nemocnice, ze to musi videt a potvrdit jeste 2. doktor. V pripade, ze tam nic neuvidi, me vezmou zrovna na potrat.. Jsem z toho nestastna, prijde mi, ze je to hrozne zbrkle a chtela bych jeste alespon tyden pockat s tak drsnym resenim. Prosim o radu, jestli nekdo ma podobne zkusenosti, a jestli to ma vubec cenu cekat. Dekuju predem za informace.
Třeba byla ovulace později. Kolikateho si měla poprvé pozitivní test?
Tak týden počkej, pokud to pro tvůj klid bude přijatelnější. Nikdo té nemůže nutit hned ten den na potrat. Zkus se v nemocnici domluvit, ze bys přišla třeba na kontrolní utz třeba další pátek, kdyby náhodou to těhotenství bylo mladší
@karkarka 27.6. jsem si delala prvni test protoze jsem mela tusim o 8 dni opozdenou menstruaci a byl pozitivni
@Tere24
Ahojky, ja měla poslední menstruaci 28.12. 2019 a srdíčko bylo vidět až 27.2.2020 bylo to u mě tím, že jsem měla zpozdenou ovulaci a rozhozeny cyklus
@Tere24 Ahoj nepíšeš jestli už jsi na kontrole byla a srdíčko tlouklo a teď najednou v 8tt nic. Pokud to tak bylo, bohužel se jedná o ZT. Pokud to byla první kontrola a jsi si jistá že víš kdy byla ovulace tudíž víš jistě že jsi v 8tt, moc nadějně to nevypadá. Pokud nevíš jistě že jsi 8tt tak šanci pořád máš. Každopádně v pátek normálně do nemocnice běž a pokud srdeční akce stále nebude tak jím řekni že chceš ještě týden počkat. Je to tvoje právo a oni to musí respektovat. Hodně štěstí ![]()
V 8tt uz to ma byt opravdu jasne, nicmene je otazka, jestli sedi stari tehotenstvi atd. Zakrok bez tveho souhlasu udelat nesmi, muzes se rozhodnout cekat dal, meli by ti vysvetlit pripadna rizika.
Ahojky, ja byla v 8tt taky na druhem utz a zjistilo se, ze srdicko tam taky neni a plod se prestal vyvijet v 7tt. Byla jsem z toho nestastna. Byl akorat patek a doktorka me objednala na utery na kyretaz. Rano na sale jeste kontrolovali jestli je vse ve stavu jako v patek a pak se slo na vec.
Ja jsem puvodne doufala, ze to odejde samo, ale doktorka rekla, ze po kytetazi plod kompletne vysetri, aby se zjistilo cim to bylo, tak jsem naopak doufala, ze to samo neodejde.
Myslim, ze kdyz v nemocnici reknete, ze chcete pockat, tak by vam mohli vyjit vstric ![]()
Preji hodne stesti
@Lucie1906 na minule kontrole jsem byla 3 tydny zpatky a srdicko tam byt jeste nemelo a nebylo. Praveze kdyby srdicko busilo a pak prestalo, tak by to bylo jasne no, ale zatim se jeste vubec neukazalo, tak nevim co si myslet. To ze jsem v 8. mi rekla doktorka, ja jsem v tomto novacek a vubec nevim, kdy byla ovulace apod. tak mam nervy v kyblu, ze to chcou resit tak radikalne a tak brzo
@Tere24 píše:
@Lucie1906 na minule kontrole jsem byla 3 tydny zpatky a srdicko tam byt jeste nemelo a nebylo. Praveze kdyby srdicko busilo a pak prestalo, tak by to bylo jasne no, ale zatim se jeste vubec neukazalo, tak nevim co si myslet. To ze jsem v 8. mi rekla doktorka, ja jsem v tomto novacek a vubec nevim, kdy byla ovulace apod. tak mam nervy v kyblu, ze to chcou resit tak radikalne a tak brzo
Tak pokud je to podle velikosti na utz, zbytečně bych týdny nečekala. Ale ten týden bych tomu ještě dala..
@Tere24 píše:
@karkarka 27.6. jsem si delala prvni test protoze jsem mela tusim o 8 dni opozdenou menstruaci a byl pozitivni
Tak to už by srdíčko mělo být vidět.
@Tere24
Záleží, jestli to vypocetla podle menstruace nebo ultrazvuku
kdy jsi byla na první kontrole?
@Tere24 a na první kontrole už něco bylo vidět? Případně váček nebo už embryo?
@Anonymní píše:
@Tere24 a na první kontrole už něco bylo vidět? Případně váček nebo už embryo?
doktorka rikala, ze je tam ten vacek, jinak velice nic jineho. a rikala ze jsem v 5. tydnu.