Strach poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
19.7.13 08:51

@teriiiy fakt se neboj, metoda pásek a kšandy (tedy ha a kondom nebo přeruš) je to nej, co můžete udělat. Ono to bude fakt z těch nervů nebo tou sliznicí. Já takhle poprvé taky plašila, teď mám zpoždění 14 dní a už ty testy ani nedělám. Vím, že to přijde, jen je otázka kdy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.7.13 08:51

Já si taky myslím, že šance na těhotenství je úplně mizivá, tohle se u HA stát může, při braní HA nemáš pravou menstruaci, je to jen krvácení z hormonálního spádu, při braní HA prostě tělo funguje trošku jinak, takže není nic divného, když je krvácení slabší nebo se neobjevuje až tak pravidelně. Prášky ber normálně dál, i kdybys to nedostala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
19.7.13 08:53
@Anonymní píše:
@teriiiy jak dlouho HA užíváš? Měla si MS spíš slabší? U některých nízkohormonálních HA časem dochází k vynechání MS, nebo je tak slabounká, že si toho kolikrát člověk nevšimne, jen slabé špinění a pozorují jen na sobě MS příznaky. Pokud si měla průjem (když to bylo jednou, tak předpokládám, že to ani průjem nebyl - nebo to byla řidká stolice několikrát za den?) a při používání kondomu si myslím, že šance na těhotenství je minimální. Zkus test pro jistotu a užívej HA dál. Pokud tě bude znervozňovat, že MS nemáš, tak se domluv s Dr. na změně HA. Některé uživatelky jsou naopak za to rády, jen chvilku trvá, než si zvyknou, že MS nemají, nebo jen občas hodně slabou. Ve výsledku to není pravá menstruace, tak to ničemu nevadí. HA zabraňuje krom jiného i růstu děložní sliznice, tedy pokud nenaroste, nemá se co uvolňovat v podobě krvácení..

užívám jí od svých 17, takže je to něco málo přes 2 roky, nejdříve jsem měla minisiston, pak cilest a teď zase minisiston, protože mi vyhovuje víc.. No menstruaci jsem měla většinou slabší a kratší dobu, třeba jen 4 dny.. Bylo to jednou, že mě najednou začalo bolet břicho a šla jsem a pak už nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
19.7.13 08:53
@martina.se píše:
@teriiiy fakt se neboj, metoda pásek a kšandy (tedy ha a kondom nebo přeruš) je to nej, co můžete udělat. Ono to bude fakt z těch nervů nebo tou sliznicí. Já takhle poprvé taky plašila, teď mám zpoždění 14 dní a už ty testy ani nedělám. Vím, že to přijde, jen je otázka kdy :mrgreen:

a to bereš HA a dostaneš ms během užívání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.7.13 08:55

@teriiiy jj, někdy ano, někdy dokonce až po doužívání dalšího platíčka. Dělá mi to už 2 roky. Jinak je možnost HA změnit, ale mě ji dr měnil 4×, než mi aspoň trochu sedl ten minisiston, takže radši oželím pravidelnou ms, ale aspoň nepřibírám, nemám změny nálad a podobně, jako tomu bylo u jiné HA. Můžeš to fakt prokonzultovat s doktorem. Jak dlouho tuhle HA užíváš? Aha, už to vidím.. Mě to začalo haprovat asi rok poté, co jsem minisiston začala brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
19.7.13 08:57
@martina.se píše:
@teriiiy jj, někdy ano, někdy dokonce až po doužívání dalšího platíčka. Dělá mi to už 2 roky. Jinak je možnost HA změnit, ale mě ji dr měnil 4×, než mi aspoň trochu sedl ten minisiston, takže radši oželím pravidelnou ms, ale aspoň nepřibírám, nemám změny nálad a podobně, jako tomu bylo u jiné HA. Můžeš to fakt prokonzultovat s doktorem. Jak dlouho tuhle HA užíváš?

chtěla jsem se objednat na pondělí, ale doktorka má do konce července dovolenou :( abych pravdu řekla, tak teď přesně nevím, ale bude to míň jak rok, jak říkám, měla jsem minisiston, pak cilest a teď zase minisiston

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.7.13 08:59

@teriiiy udělej ten test, to Ti napoví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.7.13 08:59

Ja te nechci strasit, ale ja pres HA otehotnela. Brala jsem 4,5roku presne na hodinu, muz si daval pozor a stejne… Kup sh test a uvidis. Pravdepodobnost je miziva, ale ja jsem zarny priklad toho, ze to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
19.7.13 09:36

Tak už to přišlo :dance: jsem už ani nečekala, jsem si děsně oddechla, naštěstí můžu říct, že jsem plašila zbytečně :) jinak všem díky za komentáře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
19.7.13 09:58

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.7.13 10:30