Strach, stud z gynekologie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
22.9.20 11:23
@Anonymní píše:
@Russet Jihomoravský kraj. Uvažuji o Brně. Právě se bojím toho, abych nic nezanedbává, ale potřebuji lidský přístup a trochu pochopení.

Tak to je daleko. Ale jestli máš nějakou kamarádku, zeptej se, kam chodí a jací jsoi tam lékaři. Před porodem jsem měla milou lékařku, ta se odstěhovala. Nedovedla jsem si představit chodit k muži gynekologovi. A teď už tam normálně chodím. Je normální, rozptýlí mě povídaním o něčem jiném. Ale v porodnici mně třeba ta přijímací doktorka nesedla vůbec. Takže asi osobní reference kamarádek nebo případně místních z Brna budou nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.20 11:29

@Russet Děkuji za podporu ;). Zkusím se poptat a pak sebrat odvahu.

• Citovat
  • Upravit
9374
22.9.20 12:15

Doktor byl netaktní blbec. Je trochu neobvyklé, že jsi ve tvém věku panna, ale tím spíš je chvályhodné, že jdeš na tu prevenci. Doporučuji najit ženu gynekoložku a neboj se poptat na zkušenosti nebo si přečíst recenze na znamylekar. Vůbec mi hlava nebere, proč jsi musela do nemocnice pod narkózu. Nervozitu a stud má hodně žen, ale těch pár minut se dá přežít, pokud má lékař laskavý přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
22.9.20 12:16
  • Citovat
  • Upravit
2085
22.9.20 13:45

Tak zkuste jiného lékaře. Ani to nemusí být žena. Ale má trochu pravdu v tom, že co tam jako panna budete dělat. Jste tam trochu zbytečná. Rakovina na spodku obvykle vzniká až po nákaze HPV, což jaksi u panny obvykle nehrozí. Stejně jako sexuálně přenosné infekce. Já bych se žádných hrůz u někoho, kdo nikdy neměl sex nebála. Takže ty vaše dva roky vynechání nebude nic hrozného… Důvod proč se děvčata honí na gyndu už od patnácti je ten, že obvykle v tomhle věku zahajují pohlavní život…

Jinak možná každý gynekolog bude trošku překvapený, že je Vám 29 a jste stále panna. Neurážejte se kvůli tomu a nebuďte přecitlivělá. Ono to opravdu neobvyklé je. A gynekologové jsou stejně jako jiní lékaři leckdy méně taktní. Hrabou se v lidech pořád. Sami to už nevnímají. Jsou prostě obrnění tím vším nepěkným, co už viděli. A navíc nemusejí mít vždycky dobrý den… Věřím, že pán měl důvod vás poslat do nemocnice. Nehlásila jste mu nějaké obtíže, kvůli kterým byl zákrok nezbytný? Sám by to pro srandu králíkům nedělal.

Jinak to asi bude znít netaktně, ale devětadvacetiletá ustrašená a nevyježděná ženská není sen žádného chlapa. A žádný chlap (snad kromě silně věřících) nepředpokládá a neoceňuje panenství v tak vysokém věku. Neříkám, že máte skočit na prvního, kdo jde kolem, ale jestli to budete takhle hrotit a pak mu budete ustrašená a stydlivá sedět na posteli a blekotat něco o tom, že jste furt panna, tak jí možná zůstanete do smrti.

Jste ženská, tak sakra hlavu nahoru a trochu odvahy. Zvládly to jiný, zvládnete to i vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.20 15:10

@DeeDee.518 1. ten gynekolog mě mimo jiné řekl, že i jako panna mohu mít rakovinu děložního čípku, tak nevím. A taková rakovina vaječníků nebo dělohy se mě v budoucnu týkat může. 2. O tom, že by mi vadilo panenství jsem vůbec nemluvila a rozhodně kvůli tomu neskuhram. Měla jsem sice nějaké potíže, a to špinění, ale i tak si myslím, že mohl mít gynekolog lepší přístup.

• Citovat
  • Upravit
14936
22.9.20 16:25

@DeeDee.518 ale třeba nestojí ani o chlapa ani o sexuální život :nevim: z čeho jsi vydedukovala, že so stěžuje na panenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.9.20 20:32
@DeeDee.518 píše:
Tak zkuste jiného lékaře. Ani to nemusí být žena. Ale má trochu pravdu v tom, že co tam jako panna budete dělat. Jste tam trochu zbytečná. Rakovina na spodku obvykle vzniká až po nákaze HPV, což jaksi u panny obvykle nehrozí. Stejně jako sexuálně přenosné infekce. Já bych se žádných hrůz u někoho, kdo nikdy neměl sex nebála. Takže ty vaše dva roky vynechání nebude nic hrozného… Důvod proč se děvčata honí na gyndu už od patnácti je ten, že obvykle v tomhle věku zahajují pohlavní život…

Jinak možná každý gynekolog bude trošku překvapený, že je Vám 29 a jste stále panna. Neurážejte se kvůli tomu a nebuďte přecitlivělá. Ono to opravdu neobvyklé je. A gynekologové jsou stejně jako jiní lékaři leckdy méně taktní. Hrabou se v lidech pořád. Sami to už nevnímají. Jsou prostě obrnění tím vším nepěkným, co už viděli. A navíc nemusejí mít vždycky dobrý den… Věřím, že pán měl důvod vás poslat do nemocnice. Nehlásila jste mu nějaké obtíže, kvůli kterým byl zákrok nezbytný? Sám by to pro srandu králíkům nedělal.

Jinak to asi bude znít netaktně, ale devětadvacetiletá ustrašená a nevyježděná ženská není sen žádného chlapa. A žádný chlap (snad kromě silně věřících) nepředpokládá a neoceňuje panenství v tak vysokém věku. Neříkám, že máte skočit na prvního, kdo jde kolem, ale jestli to budete takhle hrotit a pak mu budete ustrašená a stydlivá sedět na posteli a blekotat něco o tom, že jste furt panna, tak jí možná zůstanete do smrti.

Jste ženská, tak sakra hlavu nahoru a trochu odvahy. Zvládly to jiný, zvládnete to i vy.

Stačí, když chlap nebude de.bil a nebude tlačit na pilu. Ženská se uvolní a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.9.20 20:37
@Anonymní píše:
@DeeDee.518 1. ten gynekolog mě mimo jiné řekl, že i jako panna mohu mít rakovinu děložního čípku, tak nevím. A taková rakovina vaječníků nebo dělohy se mě v budoucnu týkat může. 2. O tom, že by mi vadilo panenství jsem vůbec nemluvila a rozhodně kvůli tomu neskuhram. Měla jsem sice nějaké potíže, a to špinění, ale i tak si myslím, že mohl mít gynekolog lepší přístup.

Rakovina se může prostě stát. Lidi v sobě HPV virus mají. O tvém panenství si může myslet co chce, ale měl by tě adekvátně vyšetřit. Panna nejsem dávno, ale poznám, když lékař spěchá a nebo není zrovna z nejcitlivějších. Používají se k tomu jednorázová plastová „zrcadla“. Na vnitřní ultrazvuk používají gel. Na tebe, pokud nejsi silná kolem pupku, může třeba použít ultrazvuk zvenku a pozvat tě třeba zas za měsíc. Otrkáš se a třeba na tu „kozu“ vlezeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
22.9.20 23:38

@Russet Přesně. Navíc gynekologie není jen o cytologii a těhotenstí. Žena může mít hromadu problémů, třeba s menstruačním cyklem, nějaké cysty, záněty… A říct mi lékař ve dveřích: „Měla jste tu být už před deseti lety! A vůbec, jste panna, já Vás nevyšetřím.“, no tak k němu už víckrát nejdu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.20 08:15
@Petule030 píše:
@Russet Přesně. Navíc gynekologie není jen o cytologii a těhotenstí. Žena může mít hromadu problémů, třeba s menstruačním cyklem, nějaké cysty, záněty… A říct mi lékař ve dveřích: „Měla jste tu být už před deseti lety! A vůbec, jste panna, já Vás nevyšetřím.“, no tak k němu už víckrát nejdu. :zed:

No jako udělal mi sono, plus mě poslal do nemocnice na tu cytologii, která dopadla dobře a víc neřešil, nesnažil se zjistit, proč tak moc spinim. A když jsme u těch vyšetřeních- kdysi jsem byla v nemocnici s podezřením na slepák, takže mě posílali i na gyndu, doktor milý, vyšetřil mě opatrně prstem přes pochvu, dokonce mi i dělal vaginální ultrazvuk, s kterým se ale úplně nedostal, ale opět byl opatrný, ještě mi říkal, že to hodně namaže tím gelem :mrgreen:. A právě mě překvapilo, že tento gynekolog dával ode mě ruce pryč…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová