Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, již jsem tu jednou psala, že se hrozně bojím na gynekologii. Jednou jsem to prolomila, ale bohužel byl gynekolog nepříjemný. Hned mi řekl, že jdu pozdě, že se na gyndu chodí v patnácti. Když jsem na otázku pohlavního styku odpověděla že žádný ještě nebyl, řekl mi, že je tým pádem pro něho moje pochva nepoužitelná a že takové ženy posílá do nemocnice. V nemocnici jsem byla, kde mi v narkóze udělali dilataci děložního hrdla a stěr z děložního čípku. Uběhly dva roky a já se tam už u něho neukázala. Bojím se, stydím, tenkrát jsem se cítila poníženě. Bojím se, že pokud to tak půjde dál, onemocnim nějakou rakovinou a už mi nebude pomoci. Bojím se ho změnit, bojím se, že opět narazím. Pište svoje názory, jsem opravdu tak citlivá? Zachoval se podle vás neprofesionálně, nebo si to myslím jen já?
Tak to byl nějaký debil, zkus si najít nového, třeba pro tebe bude dobrá i žena gynekoložka…Jinak já poprvé byla na gyndě asi v 17 letech až jsem potřebovala antikoncepci a nikdo mi nic neřekl, že jdu pozdě
, tak se ničeho neboj a hledaj někoho šikovného, hodného koho ti třeba doporučí kamarádka
čas na to máš neboj… ![]()
Nevíme, kolik ti je?
U mladé holky se dá očekávat panenství i stud. Normální je, že gynekolog mladé holky před pohlavním stykem vyšetří pouze pohmatem, případně přes konečník a rozhodně není důvod posílat někam do nemocnice (pokud tedy ty sama nepociťuješ nějaký problém). Jestli ti je ale 30+, tak ano, jsi přecitlivělá.
Tak jakoby on má pravdu. Jeste jsem neslyšela že by někdo šel na vyšetření do narkozy. Panam se dělá vyšetření přes anal a utz.. Najdi si dle recenzi třeba gynekolozku.
A změnilo se od té doby něco ohledně tvého panenství? Časem se otrkáš. Já jsem máma od dětí a taky návštěvu gyndy nemusím, naštěstí chodím jen a preventivky. Jo někteří doktoři jsou obhroublí, proto je fajn, že si člověk může vybrat.
Nejsem úplně cíťa ale přesto trochu chápu, že se tak blbě cítíš když se choval jako debil.. Já chodím k ženský gyn. U chlapa jsem nikdy nebyla. Vlastně jen když jsem rodila, ale ty byli všichni fajn takže žádný stres. Najdi si doktorku, třeba se budeš cítit líp.
@Anonymní píše:
Je mi 29, stále panna.
Najdi si někoho jiného a dopředu mu řekni, že máš problém se studem a že jsi stále panna. Normální gynekolog to pochopí.
Tak pokud ti dělali dilataci, tak už panna vlastně nejsi. Najdi si jiného gynekologa, koukni na recenze na netu.
@ZuzaM píše:
Tak pokud ti dělali dilataci, tak už panna vlastně nejsi. Najdi si jiného gynekologa, koukni na recenze na netu.
To jako vážně??? Ten doktor v nemocnici mi říkal, že mi to trochu roztáhli, aby se dostali k tomu čípku.
@Anonymní píše:
Dobrý den, již jsem tu jednou psala, že se hrozně bojím na gynekologii. Jednou jsem to prolomila, ale bohužel byl gynekolog nepříjemný. Hned mi řekl, že jdu pozdě, že se na gyndu chodí v patnácti. Když jsem na otázku pohlavního styku odpověděla že žádný ještě nebyl, řekl mi, že je tým pádem pro něho moje pochva nepoužitelná a že takové ženy posílá do nemocnice. V nemocnici jsem byla, kde mi v narkóze udělali dilataci děložního hrdla a stěr z děložního čípku. Uběhly dva roky a já se tam už u něho neukázala. Bojím se, stydím, tenkrát jsem se cítila poníženě. Bojím se, že pokud to tak půjde dál, onemocnim nějakou rakovinou a už mi nebude pomoci. Bojím se ho změnit, bojím se, že opět narazím. Pište svoje názory, jsem opravdu tak citlivá? Zachoval se podle vás neprofesionálně, nebo si to myslím jen já?
Najdi si jiného gynekologa. Možná raději ženu. Nech si poradit od kamarádek. Která je s tou svou spokojená. Stud je normální. I po zkušenosti s porodnicí je pro mě chození ke gynekologovi jednou za rok lehce stresující. Ale přežít se to dá.
@Anonymní píše:
To jako vážně??? Ten doktor v nemocnici mi říkal, že mi to trochu roztáhli, aby se dostali k tomu čípku.
@Anonymní píše:
Panna jsi, dokud opravdu s někým nebudeš souložit. Mnohé přijdou o zbytky pannenské blány až s porodem. Exitují v ní otvory, aby mohla odcházet menstruační krev a je pružná.
@Anonymní píše:
Je mi 29, stále panna.
Je to sice neobvyklé, ale i tak by měl doktor být profesionál a toho svého chování tě ušetřit. Jsou ženy, které se dobrovolně vzdají sexuálního života (třeba řádové sestry) a přesto chodí na gynekologické prohlídky. I ony mohou onemocnět rakovinou nebo mít jiné závažné problémy. Ten doktor je blbec. Z kterého kraje jsi?
@Anonymní píše:
Je mi 29, stále panna.
Našla bych si doktorku ženu, jak ti tady radí.
@Russet Jihomoravský kraj. Uvažuji o Brně. Právě se bojím toho, abych nic nezanedbává, ale potřebuji lidský přístup a trochu pochopení.