Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Bože máma dvou dětí a píše jak kdyby jí bylo 16. Co ti máme asi tak poradit?
10. a 11. den cyklu je již začátek nebezpečného období, takže záleží na tom, jestli se partner ovládnul nebo to do Tebe pustil. Teď nemůžeš nic dělat než čekat, jak to dopadne. Když s testem týden počkáš, možnost interrupce nepromeškáš a výsledek bude spolehlivější. Do té doby přemýšlej, jakou metodu potratu si zvolíš. Dnes se hodně používají potratové pilulky, ale není jisté, zda je to lepší než miniinterrupce. Při ní stačí pět minut a všechno je venku, s pilulkami můžeš krvácet a mít velké bolesti hodně dlouho.
@Anonymní píše: Více
A k čemu ti ta naděje je? Zbytečně se stresuješ. Když budeš vědět, můžeš situaci řešit, ať už tak nebo tak.
Jinak já teď mám třeba zpoždění 7 dní, což se mi ještě nikdy nestalo (mimo jedno těhotenství, co mám za sebou)
Test už jsem si dělala - negativní, takže mi nezbývá než čekat. Ale alespoň vím, na čem jsem.
@Jazmine píše: Více
Díky díky. Přijde mi to logické vzhledem k jejímu uvažování ![]()
Jako asi jsem schopna pochopit různé typy diskuzí, ale u téma „bojím se udělat těhotenský test“ zůstává rozum stát. Vůbec nechápu její uvažování a co si od toho zakladatelka slibovala jiného, než že jí bude napsáno můžeš a nemusíš být těhotná🤦♀️ Jako máme posílat energii na zrušení kletby těhotenství, nebo co jako? Jako od mámy dvou dětí bych očekávala trochu dospělé chování
Tak ja teda moc nerozumím uvažování, ze jsi byla 10DC, tak sis nevzala Postinor. Vždyť to je zrovna dost dobrá doba na otěhotnění. No ted uz nic no, pokud je tehotenstvi nežádoucí, tak by to asi bylo dobre vědět co nejdrive ![]()
Holky, já jí chápu
Minulý rok mi taky vynechala ms, sex jsme provozovali přerušovaný, takže ochrana nic moc. Měli jsme doma děti už tři a já jsem si test udělala snad až po 3 týdnech. Pořád jsem si říkala, že těhotná určitě nejsem, v hlavě jsem se uklidňovala, ale bylo to už dlouho jasné (fyzické příznaky)
Měla jsem přesně tu naději, nechtěla jsem si udělat test, protože by to bylo definitivní a pro mě bylo snazší nevědět ![]()
A překvapivě, po udělání testu ze mě ten veškerý stres úplně opadl a necítila jsem najednou vůbec nic. A to byl pozitivní, což jsme rozhodně nechtěli.
Zakladatelko, stejně si ho dřív nebo později budeš muset udělat a věř mi, že se ti uleví ať dopadne jakkoliv
A klidně nám ho sem hoď ![]()