Borelióza v těhotenství a atb Klacid

Anonymní
2.7.25 14:27

Borelióza v těhotenství a atb Klacid

Dobrý den, řeším takové dilema. Jsem v 19tt a mám potvrzenou boreliózu. Na to mi napsali antibiotika Klacid 500mg
Já jsem si ty atb zadala do Googlu a vůbec mě nepřesvědčilo že bych to mohla nebo že by to nemělo ublížit miminku. Chci se zeptat zda to taky tak někdo měl a bylo to v pořádku? Jsem z toho úplně na nervy aby to nějak neublížilo miminku. Děkuji předem za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1724
2.7.25 14:44

Klacid jsou antibiotika, která se dávají i malým dětem… Dceri (dva roky) Klacid předepsali dvakrát. Takže si nemyslím, že by to mělo být pro těhotnou nějaké strasne. Jasně, antibiotika nejsou v těhotenství dobrá, ale když to jinak nejde?! A víš, jaké problémy může udělat neléčená borelióza? Pokud ti vadí Klacid, zeptej se doktora na jiná antibiotika. Ale borelioza se určitě musí léčit, ať jsi těhotná nebo ne, to je ti snad jasné :roll: borelióza se tváří nevinně, ale je to velké svins.tvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
2.7.25 14:47

A pokud se chceš něčím děsit, tak místo čtení přívalového letáku u antibiotik si raději přečti na netu zkušenosti lidí s tím, když se jim málo a nedostatečně léčila borelióza… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21778
2.7.25 16:31

Mě by mnohem více děsila ta borelióza než antibiotika předepsaná lékařem, který při tom bral v potaz tvé těhotenství. Tohle je strašná móda. Buď lidí antibiotika úplně odmítají a nebo je vyžadují na sebemenší rýmičku. Co takhle více věřit lékařům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4527
2.7.25 18:07

První těhotenství jsem měla ATB 2×. Dcera je v pořádku. Neřešit zdravotní problém je mnohem horší než ty antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.25 18:13

Děkuji všem za odpověď už mám potvrzené i od gynekologického lékaře že je to v pořádku. Chtěla jsem vědět i zkušenosti ostatních… samozřejmě vím že nelecit borelku je nebo byla by velká hloupost, cele me to prostě stresuje

• Citovat
  • Upravit
23004
3.7.25 06:57

Nejbezpečnější je v těhotenství penicilin, já jsem na něj třeba alergická, takže jsem měla taky něco jiného, již nevím co, ale měla jsem u druhé dcery ve 12tt těžký neštovice, rvali do mě antibiotika i antivirotika a spoustu dalších jako paralen a léky na kašel atd..bylo mi fakt přes týden na umreni. A celé těhotenství bylo pak takové, no hlídali mě a byla jsem dost nervózní zda bude mimco v pořádku. Měla jsem častější utz a odběry.
Klacid se používá jen pokud je ta alergie co vím..
„Bezpečnost Klacidu v těhotenství nebyla jednoznačně prokázána. Některé studie naznačují možné zvýšené riziko komplikací, zejména při užívání v prvním a druhém trimestru. Proto se jeho použití doporučuje pouze tehdy, pokud přínos pro matku převáží nad možnými riziky pro plod“

Boreliózu každopádně musíš přeléčit, doktoři snad ví, co dělají, ale ten penicilin by byl asi lepší.
Dcera ji měla v roce a půl a měla atb skoro 3 týdny. Je bez následků.

Kazdopadne doktoři snad ví co dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
3.7.25 19:45

@lucynka25
Můžu se zeptat - neštovice jste jako malá prodělala? Nebo jste je nikdy neměla, až v těhotenství? Děkuji moc za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23004
4.7.25 06:44

@Giovanna1 no, právě nevíme, táta říkal, že jo, máma, že ne..ona mě vychovala pak babička, ta neví nic, takže velký otazník :nevim:
Zajímavé bylo, že tehdy dcera to nechytala a to se mnou byla pořád, doktoru tvrdili, že plod /druhá dcera/ bude mít už protilátky a přitom někde chytla pak neštovice, když jí bylo 8.mesicu a 3 týdny na to i druhá dcera.
Byla jsem brutálně obsypaná, hlavně v obličeji, horečky, kašel a hlava na prasknutí..nikdy mi tak zlé nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí