Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
ještě nemáš nic potvrzené. Řekla bych mu to, až dostaneš těhotenskou průkazku.
Pokud nechceš jít na přerušení rozhodně mu to řekni a ideálně se to pokuste slepit a ustát.
Hodně štěstí ![]()
@Apolena05 No lepit vztah dítětem, když se rozešli asi není úplně nejlepší nápad.
@Monchichik píše: Více
Ani to nezkusit a zůstat na to sama taky ne.
Myslím, že není čas na hrdinství ![]()
@Apolena05 Tak z nějakého důvodu se rozešli, nevracela bych se jen kvůli dítěti. A zkoušet to a pak stejně zůstat sama, navíc s dítětem, to taky moc smysl nedává.
V první řadě se rozmysli, jestli to dítě chceš i za cenu, že na něj budeš sama. A podle toho konej.
@Monchichik píše: Více
Já zastávám názor, že když už je dítě na cestě a má se narodit je morální povinností rodičů zajistit mu co nejlepší podmínky, nebo se o to alespoň pokusit.
@Apolena05 píše: Více
co to jsou nejlepší podmínky. Slepovaný vztah, kde se budou stejně jen hádat?
@Apolena05 Však v pohodě, já mám názor jiný. Nevidím důvod, aby spolu byli dva lidi jen kvůli dítěti. To stejně neskončí dobře. Musí vědět, jestli dítě chce a je připravená ho vychovávat sama.
@vokishka píše: Více
Nebo si taky mohou oba dva vyndat hlavu z podpaží, srovnat si priority a zapracovat na sobě i vztahu
.
Ale samozřejmě říct "stejně by to neklapalo, slepovaný vztah a bla bla je jednodušší a bezpracnější.
Ale jo nežiju ve vzduchoprázdnu a vím, že dneska je běžné řešit problémy rozchodem a rozvrácené rodiny jsou považované za normu ![]()
@Apolena05 Tak já teda nevidím důvod, abych pracovala na vztahu s někým, koho nemiluju. To se pracuje jak? Co to má za smysl? Už se jednou rozešli, určitě k tomu důvod měli a tím, že čeká dítě, problémy nezmizí a láska se nevrátí.
@vokishka píše: Více
To už ale bude na případný potrat pozdě. Rozmysli se, co chceš ty, jaký jste měli vztah a jestli by jsi chtěla dítě i sama. Pokud vůbec a jsi pro potrat a k němu vrátit nepřichází k úvahu, asi bych mu to ani neřekla
teda vrátit se k němu, spíš jaký on by byl pro dítě otec.
@Apolena05 píše: Více
Jaká rozvrácená rodina, když žádnou neutvořili?
By mě zajímalo, kolik takových vztahů, kde spolu zůstali kvůli nečekanému těhotenství, znáš? Já vím o třech a žádný nedopadl dobře. Všichni skončili vyhořelí z budování něčeho, co vůbec nemělo smysl. A ano, jeden ten vztah je můj. A řeknu ti, že bych si dnes nafackovala. Není nic horšího pro vývoj dítě, než rodiče, kteří se nemilují, ale „nemůžou“ se rozejít kvůli dítěti. Ale bohužečl oči mi otevřela až psycholožka, ke které jsem docházela s dítětem.
Pokud si to dítě necháš, nezbavíš se ex. Kdo byl iniciátorem rozchodu?
Dobrý den, potřebuju poradit prosím.
Jsem z toho docela v šoku zatím ale mešká mi menstruace 5 dní a dnes jsem si dělala těhotenský test který vyšel pozitivní, za jiných okolností bych byla velmi ráda ale jde o to že dítě je mého ex přítele a já jsem teď momentálně sama, co vím tak on také.. vůbec nevím co mám dělat, jsem z toho na prášky.. mám mu to říct?