Těhotná s ex přítelem měsíc po rozchodu

Anonymní
30.6.25 16:25

Těhotná s ex přítelem měsíc po rozchodu

Dobrý den, potřebuju poradit prosím.
Jsem z toho docela v šoku zatím ale mešká mi menstruace 5 dní a dnes jsem si dělala těhotenský test který vyšel pozitivní, za jiných okolností bych byla velmi ráda ale jde o to že dítě je mého ex přítele a já jsem teď momentálně sama, co vím tak on také.. vůbec nevím co mám dělat, jsem z toho na prášky.. mám mu to říct?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65427
30.6.25 16:31
@Anonymní píše: Více

ještě nemáš nic potvrzené. Řekla bych mu to, až dostaneš těhotenskou průkazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
30.6.25 16:31

Pokud nechceš jít na přerušení rozhodně mu to řekni a ideálně se to pokuste slepit a ustát.
Hodně štěstí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
30.6.25 16:35

@Apolena05 No lepit vztah dítětem, když se rozešli asi není úplně nejlepší nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
30.6.25 16:43
@Monchichik píše: Více

Ani to nezkusit a zůstat na to sama taky ne.
Myslím, že není čas na hrdinství :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
30.6.25 16:45

@Apolena05 Tak z nějakého důvodu se rozešli, nevracela bych se jen kvůli dítěti. A zkoušet to a pak stejně zůstat sama, navíc s dítětem, to taky moc smysl nedává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
30.6.25 16:48

V první řadě se rozmysli, jestli to dítě chceš i za cenu, že na něj budeš sama. A podle toho konej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
30.6.25 16:52
@Monchichik píše: Více

Já zastávám názor, že když už je dítě na cestě a má se narodit je morální povinností rodičů zajistit mu co nejlepší podmínky, nebo se o to alespoň pokusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
30.6.25 16:53
@Apolena05 píše: Více

co to jsou nejlepší podmínky. Slepovaný vztah, kde se budou stejně jen hádat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
30.6.25 16:54

@Apolena05 Však v pohodě, já mám názor jiný. Nevidím důvod, aby spolu byli dva lidi jen kvůli dítěti. To stejně neskončí dobře. Musí vědět, jestli dítě chce a je připravená ho vychovávat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
30.6.25 17:00
@vokishka píše: Více

Nebo si taky mohou oba dva vyndat hlavu z podpaží, srovnat si priority a zapracovat na sobě i vztahu :think:.
Ale samozřejmě říct "stejně by to neklapalo, slepovaný vztah a bla bla je jednodušší a bezpracnější.
Ale jo nežiju ve vzduchoprázdnu a vím, že dneska je běžné řešit problémy rozchodem a rozvrácené rodiny jsou považované za normu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
30.6.25 17:12

@Apolena05 Tak já teda nevidím důvod, abych pracovala na vztahu s někým, koho nemiluju. To se pracuje jak? Co to má za smysl? Už se jednou rozešli, určitě k tomu důvod měli a tím, že čeká dítě, problémy nezmizí a láska se nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35954
30.6.25 17:59
@vokishka píše: Více

To už ale bude na případný potrat pozdě. Rozmysli se, co chceš ty, jaký jste měli vztah a jestli by jsi chtěla dítě i sama. Pokud vůbec a jsi pro potrat a k němu vrátit nepřichází k úvahu, asi bych mu to ani neřekla :think: teda vrátit se k němu, spíš jaký on by byl pro dítě otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.25 17:59
@Apolena05 píše: Více

Jaká rozvrácená rodina, když žádnou neutvořili?
By mě zajímalo, kolik takových vztahů, kde spolu zůstali kvůli nečekanému těhotenství, znáš? Já vím o třech a žádný nedopadl dobře. Všichni skončili vyhořelí z budování něčeho, co vůbec nemělo smysl. A ano, jeden ten vztah je můj. A řeknu ti, že bych si dnes nafackovala. Není nic horšího pro vývoj dítě, než rodiče, kteří se nemilují, ale „nemůžou“ se rozejít kvůli dítěti. Ale bohužečl oči mi otevřela až psycholožka, ke které jsem docházela s dítětem.

• Citovat
  • Upravit
8874
30.6.25 18:00

Pokud si to dítě necháš, nezbavíš se ex. Kdo byl iniciátorem rozchodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí