Strach z bílého výtoku

Anonymní
5.4.20 23:09

Strach z bílého výtoku

Dobrý den, ještě jsem nedostala menstruaci a mám už asi cca půl roku takový bílý výtok někdy hodně silný ale někdy zase slabší a poslední týden mě hrozně svědí vagina a je to až nepříjemné poradíte mi jak tomu zabránit a s nikým to nerozebirat a co je to ten bílý výtok? ( Je takový lepkavý).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1908
5.4.20 23:25

Kolik ti je? Co popisuješ vypadá jako kvasinková infekce :think: Můžeš zkusit některý z volně prodejných krémů (např. Canesten, Clotrimazol..) ale až se současné současné šílenství přežene, bylo by vhodné navštívit lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.20 23:32
@Sue2008 píše:
Kolik ti je? Co popisuješ vypadá jako kvasinková infekce :think: Můžeš zkusit některý z volně prodejných krémů (např. Canesten, Clotrimazol..) ale až se současné současné šílenství přežene, bylo by vhodné navštívit lékaře.

Je mi 12

• Citovat
  • Upravit
1908
5.4.20 23:42
@Anonymní píše:
Je mi píše: Více

No a s mamkou (tetou, starší ségrou…) není řeč? Chápu, že v tomhle věku je to nepříjemné.

Kvasinkové infekce souvisí se změnou hormonů, co se děje v průběhu MS cyklu. Nejspíš už je to u tebe na spadnutí, ale takhle po internetu nikdo nic nepozná. Taky to může být normální výtok.

Jo a kvasinky mají rády sladké, takže pokud teď zaháníš nudu bonbony, tak přestaň. Dále je důležitá hygiena (častěji měnit ručník atd) a bavlněné spodní prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
5.4.20 23:43

Taky bych řekla že infekce. Kup si Clotrimazol na zavádění i mastičku. Tablety je užívají 3 večery. Mast používám alespoň 14 dní. Nejdříve 2× denně a později 1× denně. Hlavně nepřestávej užívat i když potíže přejdou jinak se to zase rychle vrátí. S mámou máš strach o tom mluvit? Tohle se může stát i ve tvém věku např. to můžou způsobit kalhotky nebo těsné rifle. Nebo třeba starší sestra jestli máš nepomůže? Opravdu se nemáš za co stydět. Řekni mamce a objednej se na gynekologii. Nijak vnitřně tě vyšetřovat nebude určitě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.4.20 00:17

Je normální výtok dlouhou dobu před zahájením menstruačního cyklu, ale jestli tě hrozně svědí pochva, tak to vypadá na kvasinky. Nejlepší bude, když se svěříš mamince. Myslím si, že kdybys sama šla do lékárny, budou se na tebe dívat jak na dítě. Na trhu je hromada léků, v tvém případě bude asi nejvhodnější krém nebo globule. To snad poradí v lékárně. Seber odvahu a mamince se svěř!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.4.20 00:20

@Le_lenaz Já nedám na Clotrimazol dopustit, ale samotnou dívku bych pro něj takhle neposílala. Tablety jsou dost veliké, mohl by být problém se zavedením. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
6.4.20 00:24
@Petule030 píše:
@Le_lenaz Já nedám na Clotrimazol dopustit, ale samotnou dívku bych pro něj takhle neposílala. Tablety jsou dost veliké, mohl by být problém se zavedením. :think:

@Petule030

To je pravda. Možná jsem to špatně napsala. Nejlepší by samozřejmě bylo aby to řekla mamince popř. starší sestře, tetě…nebo prostě někomu komu věří. Mě nedošlo že ty tablety jsou dost velké. A ty gobule to teda taky není zrovna terno. Pak je ještě Jenamazol to je myslím jen krém. Ale určitě svěřit se dospělé osobě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.20 01:20

No právě že já se stydím o tom s někým mluvit a gynekolog už vůbec
A nedá se to nějak zmírnit doma?

• Citovat
  • Upravit
15995
6.4.20 02:09

No chapu, ja v tomhle veku taky nechtela nic takoveho s nikym probirat, nicmene to svedeni opravdu vypovida o kvasinkach. Muzes aspon omezit cukr, jak uz je psano nosit pouze bavlnene kalhotky, idealne je je I vyzehlit po prani. Pokud spis v kalhotkach, tak urcite na noc sundat. Ale ten Clotrimazol nebo neco podobneho je nejlepsi, jsou I kremy, mozna trosku mene ucinne, ale asi mene narocne na pouziti vzhledem k veku nez ty zavadeci tablety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
6.4.20 02:11

Jinak ten vytok samotny je ok, to budou hormony v priprave bych rekla. Pokud nezapacha a neni to svedeni, ale to bys z kvasinek nemela pul roku v kuse (snad)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
6.4.20 07:28

Na kvasinky je dobry vzít si Endiaron ;) ale netusim, od kolika let se může :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35822
6.4.20 09:06

Pokud máš blízko lékárnu a peníze, tak si kup ten Clotrimazol masticku, je to i na mykozu chodidel tak se nemusíš stydět, noha je i na obalu. Jestli ten výrok není jako tvahor, tak by to na svědění mělo pomoc. Ale určitě se neboj svěřit mamce, mykozu má jednou za život 95% žen, mamka jo určitě taky někdy měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.4.20 09:24

@Semtex Endiaron je na průjem, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.4.20 09:37
@Anonymní píše:
No právě že já se stydím o tom s někým mluvit a gynekolog už vůbec
A nedá se to nějak zmírnit doma?

Já si nemyslím, že by tě hned někdo hnal na gynekologii. Volně prodejných léků je hromada, ale je otázka, který by byl pro tebe vhodný. Kvůli mladému věku a hlavně kvůli tomu, že jsi panna. Třeba nějaké velké tablety by se ti špatně zaváděly do pochvy. Proto by bylo dobré to říct mamince, ta může zavolat tvojí paní doktorce a poradit se, nebo se poradí v lékárně. Jestli máš nějaké peníze, můžeš si do lékárny dojít sama, ale já si to neumím v tvém věku představit, asi bych se propadla studem. :D Docela jsem tu četla chválu na krém Jenemazol, který se může mazat i dovnitř. Jestli tě pipina fakt moc svědí, doma tě nic nevyléčí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí