Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Achjo, už nevím, jak s tím dál
Bojím se brát jakékoli léky, fakt cokoli, bojím se že mi bude zle, bojím se alergické reakce. Jenže nejhorší je, že když si cokoli vezmu, tak mi je samozřejmě zle
Protože psychika je prostě sviňa
Ale občas je prostě nutné něco brát, teď zrovna mám zánět průdušek a nejsem schopna nic brát
Protože si vezmu mucosolvan, dětský a hned se mi motá hlava, dělá se mi zle.. U psychiatra jsem už byla, fakt inteligentní doktorka, strčila mi antidepresiva.
Jo, super řešení, když nejsem schopna je brát
Jak s tím bojovat? ![]()
Máš asi nějakou fobii z léků. To je opravdu bud na pohovor s psychologem nebo psychiatrem.
@Anonymní píše:![]()
Achjo, už nevím, jak s tím dál
Bojím se brát jakékoli léky, fakt cokoli, bojím se že mi bude zle, bojím se alergické reakce. Jenže nejhorší je, že když si cokoli vezmu, tak mi je samozřejmě zle
![]()
Protože psychika je prostě sviňa
Ale občas je prostě nutné něco brát, teď zrovna mám zánět průdušek a nejsem schopna nic brát
Protože si vezmu mucosolvan, dětský a hned se mi motá hlava, dělá se mi zle.. U psychiatra jsem už byla, fakt inteligentní doktorka, strčila mi antidepresiva.
Jo, super řešení, když nejsem schopna je brát
Jak s tím bojovat?
to fakt není normální, musíš se léčit. Snad ti pomůže psycholog.
Já to mám taky trochu u chemických léků, je mi nepříjemné, když si musím vzít ibalgin. Ale zase si řeknu, kolik lidí to bere každý den a několik + třeba ještě přášky na tlak, cholesterol a bůhví co ještě a žijou. Tak jeden ibalgin za měsíc mě nezabije. A nebo ber jen přírodní léky nebo homeopatika, u těch se bát nemusíš. I kdyby jsi snědla celou krabičku, tak z nich neumřeš ![]()
Taky to trochu mám, nerada beru léky…
Snažím se hodně věcí vyřešit bylinkama, přírodními věcmi - cibulový sirup, zázvorový atd.
Léky beru, když už je mi stejně tak blbě, že už je mi případný vedlejší účinek tabletky fuk ![]()
Zvládneš třeba Celaskon aspoň? B-komplex, nějaké jiné vitamíny… Hořčík mě napadá.
To nejsou léky, asi bych je brala jen tak, jako součást „terapie“, třeba si na to trochu zvykneš a v případě potřeby to se skutečným lékem nebude tak hrozné. Laktobacily třeba…
@Pipet píše:
Taky to trochu mám, nerada beru léky…
Snažím se hodně věcí vyřešit bylinkama, přírodními věcmi - cibulový sirup, zázvorový atd.
Léky beru, když už je mi stejně tak blbě, že už je mi případný vedlejší účinek tabletky fukZvládneš třeba Celaskon aspoň? B-komplex, nějaké jiné vitamíny… Hořčík mě napadá.
To nejsou léky, asi bych je brala jen tak, jako součást „terapie“, třeba si na to trochu zvykneš a v případě potřeby to se skutečným lékem nebude tak hrozné. Laktobacily třeba…
Což o to, já tablety polknu, bez problémů, ale začne se mi točit hlava, je mi na omdlení. Nemůžu právě ani vitamíny, jsem chudokrevná, ale hodně, doktorka je z toho na „prášky“, železo brát po dvou tabletách 3 krát denně, mám fakt kritickou hranic
No a železo leží na skříni
Praskají mi koutky, po B mám strašný křeče, záchod to jistí na celé dopoledne
Já po těch lékách mám fakt jako opravdu potíže fyzické, protože si to já blbec prostě vsugeruju
Manžel je naštvanej, nechce a neumí mě pochopit ![]()
Tak si necti pribalak a hned ho vyhod
proste si vsugeruj, ze sis nic nevzala. Pokud nepomuze to, tak jedine psycholog.
Jestli nejsi sama schopná se přesvědčit, že je to OK a vadí ti to při běžném životě - jako to železo bys asi fakt měla jíst - tak psychologa.
A na chudokrevnos si kupuj bio stavu z cervene repy (Rosmann). Pripadne doplnuj z jinych prirodnich zdroju - susene meeunky, hovezi maso, cervene tmave ovoce atd. Ja zelezo v tabletach jist nemuzu a tohle mi pomohlo, nejlepsi je ta repa kazdy den. Becko taky doplnis lehce z prirodnich zdroju.
@blumen píše:
A na chudokrevnos si kupuj bio stavu z cervene repy (Rosmann). Pripadne doplnuj z jinych prirodnich zdroju - susene meeunky, hovezi maso, cervene tmave ovoce atd. Ja zelezo v tabletach jist nemuzu a tohle mi pomohlo, nejlepsi je ta repa kazdy den. Becko taky doplnis lehce z prirodnich zdroju.
Béčko jo, ale to železo už prý nedoplním. Řepu jsem jedla, ale fuj, fuj, nechutná mi, hovězí taky a hladina se nezvedla za 2 měsíce ani o prd, ještě klesla ![]()
@Anonymní píše:
Béčko jo, ale to železo už prý nedoplním. Řepu jsem jedla, ale fuj, fuj, nechutná mi, hovězí taky a hladina se nezvedla za 2 měsíce ani o prd, ještě klesla
Nic ve zlém, ale tohle bys fakt už řešit měla. I já hlasuju pro brzkou návštěvu psychologa…škodí to totiž nejen tobě, ale i tvému okolí…nezdá se mi, že to je jen o potížích po pozření léků… ![]()
A co jit na to jako s ditetem? Nemuze ti to partner michat do nejakeho jidla? A nebo prekousnout to motani hlavy, treba to prospat.
Zkusila bych kinezi nebo hypnózu, docela ti ten strach nepěkně zasahuje do života.