Strach z braní léků

Anonymní
26.9.15 11:21

Strach z braní léků

:,( :,( Achjo, už nevím, jak s tím dál :,( Bojím se brát jakékoli léky, fakt cokoli, bojím se že mi bude zle, bojím se alergické reakce. Jenže nejhorší je, že když si cokoli vezmu, tak mi je samozřejmě zle :,( :zed: Protože psychika je prostě sviňa :pocitac: Ale občas je prostě nutné něco brát, teď zrovna mám zánět průdušek a nejsem schopna nic brát :roll: Protože si vezmu mucosolvan, dětský a hned se mi motá hlava, dělá se mi zle.. U psychiatra jsem už byla, fakt inteligentní doktorka, strčila mi antidepresiva. :mrgreen: Jo, super řešení, když nejsem schopna je brát :zed: Jak s tím bojovat? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
26.9.15 11:43

Tak psychologa. Ten s tebou bude mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
26.9.15 11:59

Máš asi nějakou fobii z léků. To je opravdu bud na pohovor s psychologem nebo psychiatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140233
26.9.15 12:00
@Anonymní píše: :,( :,( Achjo, už nevím, jak s tím dál :,( Bojím se brát jakékoli léky, fakt cokoli, bojím se že mi bude zle, bojím se alergické reakce. Jenže nejhorší je, že když si cokoli vezmu, tak mi je samozřejmě zle :,( :zed: Protože psychika je prostě sviňa :pocitac: Ale občas je prostě nutné něco brát, teď zrovna mám zánět průdušek a nejsem schopna nic brát :roll: Protože si vezmu mucosolvan, dětský a hned se mi motá hlava, dělá se mi zle.. U psychiatra jsem už byla, fakt inteligentní doktorka, strčila mi antidepresiva. :mrgreen: Jo, super řešení, když nejsem schopna je brát :zed: Jak s tím bojovat? :,(

to fakt není normální, musíš se léčit. Snad ti pomůže psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
26.9.15 12:03

Zkus psychologa, ten ti léky nepředepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
26.9.15 12:13

Já to mám taky trochu u chemických léků, je mi nepříjemné, když si musím vzít ibalgin. Ale zase si řeknu, kolik lidí to bere každý den a několik + třeba ještě přášky na tlak, cholesterol a bůhví co ještě a žijou. Tak jeden ibalgin za měsíc mě nezabije. A nebo ber jen přírodní léky nebo homeopatika, u těch se bát nemusíš. I kdyby jsi snědla celou krabičku, tak z nich neumřeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.9.15 12:25

Taky to trochu mám, nerada beru léky…
Snažím se hodně věcí vyřešit bylinkama, přírodními věcmi - cibulový sirup, zázvorový atd.
Léky beru, když už je mi stejně tak blbě, že už je mi případný vedlejší účinek tabletky fuk :lol:

Zvládneš třeba Celaskon aspoň? B-komplex, nějaké jiné vitamíny… Hořčík mě napadá.
To nejsou léky, asi bych je brala jen tak, jako součást „terapie“, třeba si na to trochu zvykneš a v případě potřeby to se skutečným lékem nebude tak hrozné. Laktobacily třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.15 12:46
@Pipet píše:
Taky to trochu mám, nerada beru léky…
Snažím se hodně věcí vyřešit bylinkama, přírodními věcmi - cibulový sirup, zázvorový atd.
Léky beru, když už je mi stejně tak blbě, že už je mi případný vedlejší účinek tabletky fuk :lol:Zvládneš třeba Celaskon aspoň? B-komplex, nějaké jiné vitamíny… Hořčík mě napadá.
To nejsou léky, asi bych je brala jen tak, jako součást „terapie“, třeba si na to trochu zvykneš a v případě potřeby to se skutečným lékem nebude tak hrozné. Laktobacily třeba…

Což o to, já tablety polknu, bez problémů, ale začne se mi točit hlava, je mi na omdlení. Nemůžu právě ani vitamíny, jsem chudokrevná, ale hodně, doktorka je z toho na „prášky“, železo brát po dvou tabletách 3 krát denně, mám fakt kritickou hranic :? No a železo leží na skříni :zed: Praskají mi koutky, po B mám strašný křeče, záchod to jistí na celé dopoledne :nevim: Já po těch lékách mám fakt jako opravdu potíže fyzické, protože si to já blbec prostě vsugeruju :pocitac: Manžel je naštvanej, nechce a neumí mě pochopit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
85317
26.9.15 12:56

Tak si necti pribalak a hned ho vyhod ;) proste si vsugeruj, ze sis nic nevzala. Pokud nepomuze to, tak jedine psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.9.15 13:00

Jestli nejsi sama schopná se přesvědčit, že je to OK a vadí ti to při běžném životě - jako to železo bys asi fakt měla jíst - tak psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85317
26.9.15 13:01

A na chudokrevnos si kupuj bio stavu z cervene repy (Rosmann). Pripadne doplnuj z jinych prirodnich zdroju - susene meeunky, hovezi maso, cervene tmave ovoce atd. Ja zelezo v tabletach jist nemuzu a tohle mi pomohlo, nejlepsi je ta repa kazdy den. Becko taky doplnis lehce z prirodnich zdroju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.15 13:07
@blumen píše:
A na chudokrevnos si kupuj bio stavu z cervene repy (Rosmann). Pripadne doplnuj z jinych prirodnich zdroju - susene meeunky, hovezi maso, cervene tmave ovoce atd. Ja zelezo v tabletach jist nemuzu a tohle mi pomohlo, nejlepsi je ta repa kazdy den. Becko taky doplnis lehce z prirodnich zdroju.

Béčko jo, ale to železo už prý nedoplním. Řepu jsem jedla, ale fuj, fuj, nechutná mi, hovězí taky a hladina se nezvedla za 2 měsíce ani o prd, ještě klesla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26270
26.9.15 13:21
@Anonymní píše:
Béčko jo, ale to železo už prý nedoplním. Řepu jsem jedla, ale fuj, fuj, nechutná mi, hovězí taky a hladina se nezvedla za 2 měsíce ani o prd, ještě klesla :nevim:

Nic ve zlém, ale tohle bys fakt už řešit měla. I já hlasuju pro brzkou návštěvu psychologa…škodí to totiž nejen tobě, ale i tvému okolí…nezdá se mi, že to je jen o potížích po pozření léků… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
26.9.15 13:22

A co jit na to jako s ditetem? Nemuze ti to partner michat do nejakeho jidla? A nebo prekousnout to motani hlavy, treba to prospat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
26.9.15 13:24

Zkusila bych kinezi nebo hypnózu, docela ti ten strach nepěkně zasahuje do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí