Strach z cs

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
19.12.15 15:08
@j.a.n.i1 píše:
Tak třeba ji to pomůže se lépe srovnat s CS, ne ;-)

To máš pravdu.

@lumian90 Porod KP bývá delší (protože ten zadek prostě neprojde těmi porodními cestami tak snadno jakjo hlava). Tudíž pro mimino náročnější, větší šance, že se dostane do tísně nebo šprajcne v porodních cestách. Děti při KP bývali prý časěji kříšené. Nevím, zda při „zaseknutí se dítěte“ mají porodníci možnost použít vax nebo kleště.
Jinými slovy, větší riziko, že se dítě při porodu přidusí.

Samozřejmě je to dost individuální. Moje tchýně porodila své druhé dítě KP za cca 4 hodiny sakumprásk se vším. Ale švagrová tedy byla kříšená a musla na pár dní do inkubátoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20367
19.12.15 15:13

Ahoj, nemusíš se bát, oba porody mám sekcí, první teda plánovaně, druhý také pro kp a ještě, že to tak bylo, poněvadž měl malý hlavičku zaseknutou u mých žeber a to by se sám nevytlačil, oni samotní ho vyndavali přes 40 min a i tak byl už modrý, takže se neboj a i přes sekci když bude vše v pořádku, budeš dobře zahojená apod můžeš druhý porod mít klasický..Hodně štěstíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
19.12.15 15:18

CS se neboj, mam ho za sebou a nic strasnyho to nebylo :) ano, potom to boli, ale za sebe musim rict, ze mi kazdy den bylo znatelne lip. Od te doby, co jsem vstavala a chodila to uz slo docela rychle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
19.12.15 15:41

@Kytkaa ne pro každého, tak si tyhle soudy nechte!!!

@lumian90 KP je riziko pro tebe i pro mimčo. Rizika jsou veliká, ale nikdo ti neřekne, že to zrovna u tebe nemůže dopadnout dobře. Pokud jde o cs, je to velká operace, bát se je normální. Stejně jako vaginální porod, každý ho snáší jinak a jinak se hojí. Musíš to brát tak, že je úplně putna jak se mrňousek narodí, ale že se narodí. přeju pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.12.15 16:12

Trochu OT, ale nedá mi to.
Holky co je to cs?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
19.12.15 16:13

@berry4 Malinko se pomotala písmenka, no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
19.12.15 16:22

@berry4 Cisarky rez…ale latinska zkratka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.12.15 16:25

@Jitus.Slavickova latinsky je Císařský řez (sectio caesarea, S. C " .{color:red}".) :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.12.15 16:25
@j.a.n.i1 píše:
@berry4 Malinko se pomotala písmenka, no :mrgreen:

koukám, že to pomotání je vyloženě davové :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
19.12.15 16:26

Aha, ja to hodne vidam opacne, a ani jsem si nevsiml ze to je blbe, no hlavne ze vetsina vi :)..pardon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.12.15 16:28
@berry4 píše:
Trochu OT, ale nedá mi to.
Holky co je to cs?

Je to úplně to samé jako sc. CS = c-section, SC = sectio caesarea ;)

• Citovat
  • Upravit
101710
19.12.15 16:59

@berry4 Jak to první napíše blbě, tak to ostatní opíšou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
19.12.15 17:03
@berry4 píše:
@Jitus.Slavickova latinsky je Císařský řez (sectio caesarea, S. C " .{color:red}".) :lol: :roll:

Teda ty jseš poslední dny strašně rýpavá, te´d jsem neměla čas chodit, co se s tebou stalo? kde na tebe narazím, tak jsi jedovatá a až vyloženě zlá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3514
19.12.15 17:10

@lumian90 Ahoj, já jsem měla plánovaného císaře a bylo to v pohodě, není se čeho bát. Po operaci to samozřejmě bolí, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout. Takže pokud se Ti miminko neotočí, rozhodně bych se tomu nebránila. Porod KP mi teda přijde mnohem rizikovější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
19.12.15 18:22

Moc dekuji za prispevky. Moc mi to pomohlo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie