Strach z cs

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6429
19.12.15 18:28

Dítko ví, proč je KP, tak to nech na přírodě. Buď se otočí nebo jít na sekci.
Rizika spojená s přirozeným porodem KP jsou značná, s vyšší hmotností dítěte se zvyšují.
Podle UTZ měla malá 4kg a KP nikdo rodit nechtěl, tak jasná sekce.

Rizika KP - jak se dítku sáhne na prdelku, může instinktivně zvednout ruku/ruce.. pak se špatně sundavají „dolů“ a snadno se pak vykloubí rameno či zlomí klíční kost.. Stejně tak když prochází hlavička a sekne se, tak se sekne i přívod vzduchu přes pupeční šňůru (pupeční šňůra se přiskřípne), tak je o čas.. U kluků je ještě problém s traumatizací varlat atd… Takže tato rizika vážně podstupuje jen někdo.. myšleno jak matky, tak doktory, v dnešní době žalob se není ani čemu divit…
Před lety jsem dohledávala studii, kolik KP se povedlo odrodit skutečně spontánně a kolik jich skončilo akutní sekcí kvůli komplikacím.. smysluplná procenta byla max do 3k, pak to rapidně šlo dolů = rodit např. 4k dítě byla šance minimální, že to fakt až do konce doběhne přirozenou cestou..
Sekce se neboj, bude to otrava, budeš se muset šetřit, b olí to jako pes, ale kvůli dítku vydržíš vše a brzy bude zase dobře.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
19.12.15 18:29

@lumian90 zalezi na porodnici a na mimcu. Ceska lekarska komora doporucuje prirozeny porod u KP do vahoveho odhadu 3,5kg. Jinak doporucuje cisare. A taky se cisar doporucuje spis u chlapecku. Ale opravdu zalezi na porodnici. Rodit KP nemuze jen tak jakykoliv doktor, u nas rodila KP jen primarka, ostatni doktori meli zakaz. Taky jsem rodila kvuli KP cisarem, planovanym a uplne v pohode. Do pirozeneho bych KP nikdy nesla, na me je to moc velke riziko. Tvuj strach chapu, ale nemusis se bat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
19.12.15 21:57

Ahoj, já jsem řešila v květnu stejnou situaci jako ty, ale šance, že ten konec pánevní porodíš jako prvorodička je padesát na padesát. Než pak řešit akutního císaře, kde by to bylo všechno narychlo až když by třeba byl nějakej problém s mimčem a manžel by tam ani nemohl jít se mnou, tak jsem zvola SC. Nejdřív jsem to teda obrečela, protože jsem chtěla samozřejmě rodit přirozeně, ale te´d, když slyším od kamarádek zážitky z porodu, tak jsem skoro ráda, že to u mě dopadlo takto :mrgreen: bylo to moc pěkný, manžel mě držel u toho za ruku, hned jsme malou slyšeli a viděli, dokonce jsem jí mohla dát pusu :srdce: jakmile břicho začalo přicházet k sobě, tak jsem si libovolně mohla říct o analgetika. Takže jediný, co docela bolí a je nepříjemný, je poprvé vstát. Tzn…užila jsem si asi deset minut bolesti, když slyším jak někdo měl nesnesitelný bolesti osm hodin, tak je mi úplně blbě…Druhé zkusím přirozeně, ale když to nepůjde, tak se zlobit nebudu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
19.12.15 23:10

Ja mela syna take kp a rodila jsem cisarem. nicmene, ja si cisare prala. Ridit kp prirozene je nebezpecne pro dite, cisar je pro dite daleko bezpecnejsi. Za me mohu rici, ze operace probehla v pohode. Mohla jsem si vybrat jestli chci uspat nebo spinal a nechala jsem se uspat. Kdyz jsem se probudila, hodne me to bolelo. ukazali mi syna, odvezli na jip a hned tam mi dali neco na bolest a pak uz to bylo ok. Takze asi 10-15 min bolesti, to je proti hodinam porodnich bolesti ok ne? Po 6 hod na jip me premistili na obycejny pokoj a na pozadani prinesli syna. Rano jsem vstala, s pomoci sla do sprchy, strhli naplast. Rychle jsem to rozchodila a syna jsem si od dopoledne uz mohla nechat u sebe, krome noci, to spal na novorozeneckem. Druhy den uz to nijak zvlast nebolelelo, stacil cipek na bolest. Treti den uz uplne ok bez cipku. Jen clovek trochu pomaleji chodil. Me spis bolely hodne zada z te zmeny teziste. Tim jsem trpela jeste asi 14 dni
Pokud opravdu nechcete cisare, muzete se poohlednout po doktorovi, ktery umi miminka v brise otacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22192
19.12.15 23:38

Kkatka23-tak to máš dobré, že mohl být manžel u porodu, u mě vždy seděl za sklem a přišel až když bylo mimčo venku, tentokrát teda i viděl, jak mě napichují a nešlo jim to a jak maléhodouho nemůžou vyndat a prý fakt síla, ale samozřejmě určitě lepší než kdyby se rodil normálně, pro něj bezpečnější, já také ani u jednoho porodu neměla žádné extra bolesti, dva dny se mi hůř otáčelo, také sem si brávala čípky, ale pak dobré a doma-to už člověk prostě funguje, poněvadž musí i sem vodila malého do školky, vařila vše, ale někdo má třeba větší bolesti, já se i dost dobře hojím, takže i to je plus, klidně bych šla do toho i po třetí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
20.12.15 08:44

@tkub dobre pro me osobne bolest milionkrat vetsi prirozeny porod..moc jsem i presto chtela malou porodit normalne bohuzel mala zacala odchazet tak uz se me nikdo na nic neptal…ale i kdyby se ptal tak chci aby mi malou zachranili…logicky mluvim o vlastni zkusenosti Vazena!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
20.12.15 08:55

@lucypaja se mnou byl manzel taky u cisare, sedel mi u hlavy, hladil po cele, drzel za ruku a pak nam maleho prinesli behem siti. Tak jsme se s nim spolecne nuchnali :srdce: Taky se dobre hojim, byla jsem uz i na operaci s kolenem a celkem nechapali, kdyz jsem jim po operaci rekla, ze me nic neboli, ze nic na bolest nechci a ted po cisari to same. To jsem si teda brala cipek rano a na noc asi 2 dny, ale domu jsem sla 4.den uplne v pohode bez jakychkoliv bolesti. Ted cekame druhe v cervnu a uprimne by mi cisar znovu nevadil :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.15 12:55

@lumian90 pohledej nebo obvolej, jestli nejaka porodnice v tvym okoli nenabizi " obrat plodu zevnimi hmaty". Pokud je dostatek plodove vody, je cca 50% sance, ze se doktorovi podari ditko otocit hlavou dolu. Idealni je ten 36. t. g., kdy je v deloze jeste relativne dostatek mista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22192
20.12.15 13:58

Marfra-super a gratuluju, také máme druhého červnového a je to super měsíc první je srpnový a je to také moc fajn období..tak myslím, že když řekneš, že by jsi raději sekcí, že tě nechají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
15.1.16 22:13

Ahoj,
Tak uz mam zdarne po cisari. Bala jsem se asi fakt zbytecne. Byla to rychlovka. Nejhorsi pro me bylo prvni vstanuti po operaci- to mi vyslo az na po pate, a ten tlak 60/40 u toho mluvi za vse :-D strasny motak… ted uz ale muzu byt se svou malou princeznou a jsem moc stastna. Zdravi vas mala Adrianka s maminkou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
15.1.16 22:17

@lumian90 super, gratuluji maminko, pěkně se zahoj a Adriance přeji šťastný a spokojený život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22192
15.1.16 22:30

Lumian90-ahojky paráda, jste šikulky, dobré hojení, Adriance hodně zdravíčka a ať se jí daří, užívej si to, letí to šíleně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí