Strach z druhého těhotenství + MS

1318
26.3.12 16:05

Strach z druhého těhu+MS

Ahojte maminky.Jsem rok a půl po porodu císařským řezem.Moje těhu byla katastrofa,ležela jsem třikrát v nemocnici,měla jsem velikej hematom,krvácela,pak jsem musela ležet s vcestnou placentou.A protože začínáme přemýšlet o druhém miminku,tak mě začíná objímat strach,že budu mít i druhé těhu takové pitomé.Nemáte s tím prosím některá zkušenost?A musí být každé těhu problémové?Myslím u jedné maminy :lol:
Taky mě trochu trápí,že od porodu nemám pravidelně MS.Když neberu antikoncepci,tak nemám MS třeba 2 měsíce,vlastně jsem jí dostala až po dobrání platíčka Cilestu…Je šance že vůbec otěhotním?A jak dlouho po porodu se MS upravila Vám?Moc děkuju a nezlobte se za tak dlouhej odstavec :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
26.3.12 16:12

Každé těhotenství je jiné, hematom není nic „dědičného“ stejně tak ani vcestná placenta ;) Takže to může být úplně v klid a pohodičce 8)
S tím těhotněním, podle mě ti ta HA může dost rozhodit cyklus a tělo z ní bude akorát zmatené, když se ještě nesnažíte, tak bych ji vysadila a nechala tělo se vzpamatovat. Menstruce při braní ha není ani ms, je to jen pseudomenstruační krvácení, které nemá vypovídající hodnotu o pravidelnosti :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
26.3.12 16:13

Ahoj, tak moje první těhu bylo bez komplikací, s MS neporadím, protože jsem brala HA a otěhotněla hned po vysazení. Rodila jsem sekcí kvůli nepostupujícímu porodu. MS přišla 5 týdnů po porodu a hned jsem opět začala brát HA. Vysadila jsem a MS mi přišla po 30ti dnech, další už nedorazila a pravděpodobně mě čeká druhá sekce, jinak těhu je opět „bezproblémové“, v tomto těhu jsem akorát trpěla na nevolnosti, bolesti zad, stydkých kostí a začaly i otoky nohou. Jizva nebolí. Otěhotněla jsem když bylo prvnímu synovi 1 rok a skoro 8 měsíců. Každé těhu může být jiné a nikdo ti neřekne jestli i to druhé bude komplikované nebo ne. Tu MS bys měla řešit s Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
26.3.12 16:44

Já jsem mu to ještě s MS neřekla,ale už jsem se objednala na kontrolu tak si s ním o tom popovídám.Já mám od porodu i zhoršený nález na čípku,moje minulá gynekoložka mi citologii zanedbala,tak mě napadá,jestli výpadek pravidelnosti MS může souvyset i s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taz
630
26.3.12 18:27

Ahoj, neboj se, každé těhu je jiné. Já měla po prvním těh., kdy jsem první půlku těh. ztrávila v obětí WC mísy, strach z dalšího těhotenství. Navíc už jsem doma měla jedno dítko a to nejde nikam na několik týdnů odložit… :roll: A obavy byly zbytečný, tentokrát to bylo v poho. Sice nakonec jiné problémy, ale hlavně, že jsme s mimi v pořádku a zdryví :-) Takže kompl. můžou být, a nemusí… Ale dopředu se to předpovědět nedá… Nakonec převládne touha po dítěti před strachem, a pak se uvidí… ;) Tak držím palce, ať je to bez jakýchkoli komplikací a potíží :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.12 21:01

Ahoj, omlouvám se za anonymitu, ale nechci aby se vědělo, že jsem takový srab :oops: V koutku duše si přeji druhý dítě, máme jedno roční už doma, ale mám strach z těhotenství, hroznej :zed: Měla jsem dost problémů, půlku proležela, obávali se předčasnýho porodu… Nedokáži to v sobě potlačit, vím, že každý těhotenství je jiný, ale i tak :? Nevím jak si to v hlavě srovnat aby ta obava tam nebyla, protože dokud tam bude tak se na další dítě neodhodlám. Jediná záchrana je nechtěný otěhotnění, antikoncepci neberu. Říkám si co bude s prvním, že by jsem to psychicky nezvládla ležet v nemocnici a nebýt s ním. Jestli čekat roky až to první odroste a bude samostatný, to kvůli svýmu zdraví nemůžu. :nevim: Že nejsem jediná? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3853
20.8.12 21:33

Mám to naprosto stejně, strach mám neuvěřitelnej nicméně jdem do toho a budu pevně věřit, že to bude lepší než poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
20.8.12 21:35

Anonymni: fakt nejsi jediná. Já byla na rizikovém-krvácení v 6tt a 11tt, takže zpětně spíš preventivně a opatrnost dr. Bála jsem se a bála bych se znova. + zda bude zdravé atd.. Takže: Jsem srab taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
20.8.12 22:39

Měla jsem to úplně stejně. S první jsem proležela tři měsíce, s druhou 4 měsíce, ale kromě 5dní naštěstí doma. Ikdyž to bylo hrozný, jsem ráda, že jsme do toho šli a mezi holkama je „jen“ tříletý rozdíl… V jedný diskuzi jsme tady psala, jak bych do tý nemocnice šla, kdyby bylo třeba, teď už vím, že asi ne. Už jenom to, že jsem 4 měsíce musela jen ležet, nemohla starší vzít ven, pořádně si s ní pohrát… bylo šílený… Ale jak jsem psala, nelituju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.12 22:44

Také mám hrozný strach, nejen z toho, že to třeba podruhé ani nepůjde, ale i z potratu, následných testů, prostě celého těhotenství. Pokud už člověk ví, co vše se může stát, je to pak těžké. Mám strach, že budu „šidit“ syna. No děs. Nejsi v tom sama :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
1479
10.6.14 20:30

Ahojky, tak jsem mela prvni tehu hrozny nekolikrat ve spitale skrz ledviny a pak spatne ozvy plodu.MS nebla vic jak rok a dostala jsem ji jen po vyvolavacce ted beru duphaston na upraveni cyklu a taky bych rada v lete zacala na druhym mimi, ale ted bojim hlavne skrz malyho. Uvidime zda to vubec pujde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí