Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Eleanora1988 píše:
tak jasně… a ten doktor zněl i tak rozumně.. že budeme měřit to hcg a že ještě uděláme ultrazvuk ve čtvrtek. no koukala jsem že už to je docela velké.. toto byl můj pátý utz a pokaždé to hodně poporostlo.. mamka od přítele mi řekla počkej třeba je to velký, protože tam budou dvěale zase si nechci dělat nějaké naděje.. nechám to být a uvidíme.. už jsem to celý víkend s přítelem probrečela, tak stačilo. koukne někde jestli najdu foto jak to dneska vypadalo…
Weru píše:Eleanora1988 píše:Aha uz jsi psala, ze jsi byla, pardon.
Tak mě dr hned řekl, že půjdu na revizi, protože tam roste jen gestační váček, velikostně odpovídá 8mi týdnům (ale roste..) poslal mě k druhému dr… ten mi řekl, že bereme krev na další měření hcg a že počkáme do čtvrtka, kdy mi udělá znovu ultrazvuk a znovu veme krev na hcg a pokud to bude špatné tak jdu ráno v pátek na revizi. řekla jsem mu, tak že ještě je nějaká naděje? a on říká samozřejmě, pokud ta naděje je, tak se do ničeho nepouštíme… i když já si myslím, že naděje na to, že tam mám už gestační váček přez 2cm je asi sakra zárak co??
Vydrz prtka, vydrz. Ne vazne bych si pockala, pokud bys sla na revizi stale bys premyslela, jestli tam nebyl nahodou pludek, kterej je v poradku. Oni te k revizi ani nutit nemuzou. Porad drzim pesti.
Tak super, nedej se, oni doktori strasne pospichaji na revize a ani vlastne nevim proc. Ja jsem rikala chlapovi, ze nepujdu na zadnou revizi, ze tam proste miminko je a ja to vim a ze budu chodit na UTZ dokud si nebudu jista
a taky ze jo . Ale taky ti nechci davat falesnou nadeji, ja jen tusim, ze ti to dopadne dobre, ale co zmuze moje tuseni, ze.
Jeee no tak ukaz fotecku, jsem zvedava.
Eleanora1988 píše:
Tak mě dr hned řekl, že půjdu na revizi, protože tam roste jen gestační váček, velikostně odpovídá 8mi týdnům (ale roste..) poslal mě k druhému dr… ten mi řekl, že bereme krev na další měření hcg a že počkáme do čtvrtka, kdy mi udělá znovu ultrazvuk a znovu veme krev na hcg a pokud to bude špatné tak jdu ráno v pátek na revizi. řekla jsem mu, tak že ještě je nějaká naděje? a on říká samozřejmě, pokud ta naděje je, tak se do ničeho nepouštíme… i když já si myslím, že naděje na to, že tam mám už gestační váček přez 2cm je asi sakra zárak co??
A máš tam aspoň ten žloutkový váček nebo také ne? Mně právě dr. řekl, že když je gestační nad 12mm a žádný žloutkový, tak je to jasné…Taky vyčkávám a doufám…V pátek měl gestační 12,7mm a když to strašně moc přiblížil, tak tam prý byli neostré kontury (já už bulela, takže jsem tam viděla jen něco rozmazaného).. od tý doby jen googlim..Nášla jsem, že v tomhle případě jde o afetální vejce, kde se embryjko přestalo nebo nezačalo vyvíjet a že je to tak zařízené, že to v Americe zkoumali a v 67% tam byli chromozomální odchylky, proto to prý ženské tělo rozpozná a to zapříčiní to, že se to přestane vyvíjet a jde jen o „chemické“ těhotenství - hrůzaaaaa!!!!!To čekání je nekonečné.Mám jít až ve středu, ale asi půjdu už zítra, nedá se to vydržet…
Eleanora1988 píše:
A máš tam aspoň ten žloutkový váček nebo také ne? Mně právě dr. řekl, že když je gestační nad 12mm a žádný žloutkový, tak je to jasné…Taky vyčkávám a doufám…V pátek měl gestační 12,7mm a když to strašně moc přiblížil, tak tam prý byli neostré kontury (já už bulela, takže jsem tam viděla jen něco rozmazaného).. od tý doby jen googlim..Nášla jsem, že v tomhle případě jde o afetální vejce, kde se embryjko přestalo nebo nezačalo vyvíjet a že je to tak zařízené, že to v Americe zkoumali a v 67% tam byli chromozomální odchylky, proto to prý ženské tělo rozpozná a to zapříčiní to, že se to přestane vyvíjet a jde jen o „chemické“ těhotenství - hrůzaaaaa!!!!!To čekání je nekonečné.Mám jít až ve středu, ale asi půjdu už zítra, nedá se to vydržet…
http://www.youtube.com/watch?… holky nějak takle to vypadalo ale uvnitř vůbec nic nebylo… a o žloutku ani jeden doktor nic neříkal.. a já už jednou potratila kvůli chromozomální vadě se plod přestal vyvíjet a bylo to v 11tt
my jsme se teď o mimi snažily skoro rok… a teď už začínám mít takové „nafouklé“ trošku bříško a o číslo větší prsa, je mi pořád blbě a teď mám strach, že to nevíjde…
smiley1 píše:Eleanora1988 píše:A máš tam aspoň ten žloutkový váček nebo také ne? Mně právě dr. řekl, že když je gestační nad 12mm a žádný žloutkový, tak je to jasné…Taky vyčkávám a doufám…V pátek měl gestační 12,7mm a když to strašně moc přiblížil, tak tam prý byli neostré kontury (já už bulela, takže jsem tam viděla jen něco rozmazaného).. od tý doby jen googlim..Nášla jsem, že v tomhle případě jde o afetální vejce, kde se embryjko přestalo nebo nezačalo vyvíjet a že je to tak zařízené, že to v Americe zkoumali a v 67% tam byli chromozomální odchylky, proto to prý ženské tělo rozpozná a to zapříčiní to, že se to přestane vyvíjet a jde jen o „chemické“ těhotenství - hrůzaaaaa!!!!!To čekání je nekonečné.Mám jít až ve středu, ale asi půjdu už zítra, nedá se to vydržet…
Weru píše:
Takze to vypadalo na UTZ takhle?
Přesně - prázdná kulička…A kolik mm tady ta tvoje měla?Nepamatuješ si? Holky, dostávám zase novou naději…
Smily tohle neni moje
, nasla jsem to na netu. Ja mela u dcery pripad tenhle : MUDr me poslala na UTZ , pac jsem nedostala MS a test jsem mela negativni na UTZ mi MUDr rekla, ze se jedna o hormonalni blok, napsala mi nejake prasky a cau, o 10 dni pozdeji dalsi UTZ, protoze se mi stale MS nedostavila a ona si tam vesele plula 10 tydenni dcerka
, pry se to mudre jeste za 20 let praxe nestalo, ale to byl fakt asi extrema mudra byla bud ozrala nebo moc unavena.
Pripad co jsem mela ted: sla jsem k MUDr, test pozitivni, podle MS 8 tt. Na UTZ dva zloutkove vacky, bez pludku ( podle MUDr), tehu vypadalo na 5tt. Za tyden kontrola, pak revize. Rekla jsem, ze revize neexistuje, za tyden dva pludky se srdicky 6 tt, jsem 3 tydny pozadu. jedno mimi zamlklo v 8 tt . Druhe uz je 32 tydnu v brisku.
Takze ja mela zloutkovy vacek, ale prej bez plodu ![]()
No,on sice říkal,že je,ale že je to špatný…Když to není kulatý,jak je vidět tom utzi na youtube,jak jsi dávala,že to je automaticky neprosperující.Mladší těhu mít nemůžu,vím přesně kdy jsem měla ovu.Taky nám to trvalo přes rok,uz máme i jména.Prsa mě pořád bolí,ale jinak mi nic není (a ani nebylo- na což se dr. taky tvářil divne-jako bych měla být nemocná!!!!!)..
Jak ja bych vam dala holky rada moji plodnost.
.
Je to nefer. Ale ja doufam, ze vam to nakonec dopadne dobre.
8.8. mi řekl dr že to vypadá na 4tt, 12.8. mi na utz řekli 6+2 a dneska 15.8. 8+1 podle velikosti toho váčku. jsem snad blbá? nebo jak se to počítá? má to být týden+den ne? žeby za 3 dni povyrostlo o 2 týdny?
Eleanora1988 píše:
8.8. mi řekl dr že to vypadá na 4tt, 12.8. mi na utz řekli 6+2 a dneska 15.8. 8+1 podle velikosti toho váčku. jsem snad blbá? nebo jak se to počítá? má to být týden+den ne? žeby za 3 dni povyrostlo o 2 týdny?
Asi zalezi na UTZ, mozna i na zkusenosti MUDr. Fakt netusim, treba je tam mimi nekde zasite, jako moje prvni dcera, nebo netusim, jak je mozny sdelovat takovy skoky v tt. ![]()
Me by jen zajimalo, jestli tam mas zloutkovej vacek nebo ne. Takovou tu kulicku v gestacnim vacku alespon.