Strach z maturity

Napsat příspěvek
Velikost písma:
90
30.5.18 18:22
@PupuP píše:
20 z 80? to snad není ani možný… a co nedali? jestli státní matiku, tak ať si dá ajinu

hlavně ústní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
30.5.18 18:23
@peckova píše:
hlavně ústní

tak to jsou možná ti, co se 4 roky chovali jako zmetci ne… já nevím u nás učitelé tenkrát podrželi totálně každého kdo se nechoval jak… :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.18 18:24
@vokishka píše:
to snad ani není možné. Dají se ty údaje dohledat předem? Na takovou školu, pokud to předem vím, bych teda dítě nedala, není tam něco v pořádku.

To netusim. Co chces delat, kdyz v okoli jiba neni. Syn od druhaku byl na individualu, maturoval s vyznamenanim. Nicmene rika, ze co se tyce jeho oboru nenaucil se tam nic ( dokud chodil)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.18 18:26

Škola mi vždycky šla, byla jsem ve třídě jedna z nejlepších. A před maturitou mě chytily takové nervy, že jsem tam malém nešla. Bylo mi úzko už asi týden před, nejedla jsem, potají jsem brečela a styděla jsem se za to. Mamka si toho všimla až den před maturitou, kdy jsem se klepala jako ratlík a bylo mi strašně. Vzala mě k doktorce, ta mi něco pichla, dala Lexaurin a já maturitu zvládla dobře. Škoda, že jsem se s tím mamce nesverila dříve. Od maturity mám už spoustu let a dodnes na ni vzpomínám s hrůzou, tak strašně mi nikdy jindy nebylo. Nejsem pro zbytečné braní prášků, ale než dopadnout takhle, je lepší tělo nějak podpořit a zklidnit.

• Citovat
  • Upravit
1086
30.5.18 18:29

@peckova : tak u nás na ústní vyhodili jen ty, kteří se celý 4 roky flákali, aby to měli za trest. ale na druhej pokus už to všichni dali. na druhou stranu, ti, kteří celý 4 roky poctivě dřeli a pak měli okno, tak to udělali, protože je učitelé znali. tak se zeptej, do jaký skupiny tvůj syn patří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
30.5.18 18:33

Ústních není třeba se bát, tam učitelé podrží, pokud tam není zrovna někdo mstivý a didakťáky, no může mít i štěstí na tipování, akorát pokud není dobrá v matice, at si nevybírá matiku, tam nic neotipuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
30.5.18 18:36
@peckova píše:
Dobrý den,
dcera za rok maturuje a už teď šílí, že to nedá. Hloupá není, ale mám strach, že se bude tak nervovat, že se jim tam zhroutí. Je mi jedno jestli to udělá v květnu nebo září, ale hlavně ať to udělá. Znáte někoho kdo maturitu kvůli stresu neudělal vůbec? [/citacene
Neznám nikoho, kdo by nedal maturitu kvůli stresu, spíš kvůli tomu, že se na to vykašlal nebo byl opravdu známý tím, že ho učitele neměli rádi (ale to opravdu hodně). Tenhle rok od nás ve třídě dali písemnou část všichni a u ústních propadli 4 lidé. Já jsem se nervovala strašně, byla to pro mě zatím nejhorší zkouška a musela jsem se uklidnit sama, prostě jsem už byla tak vyčerpaná, že jsem se říkala,, jak to odpadne, tam to dopadne". Žádné prášky těsně před zkouškou bych nedávala, znám z doslechu hrozně historky. Hlavně vyjádrete, že Vam to nebude vadit (kdyby to náhodou nedala) a že ve Vás má plnou podporu, a že to je opravdu jenom zkoušení, jaké si za rok zažila už několikrát. O nic nejde.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
30.5.18 18:36

Já chodila na jednu z těžších obchodních akademii a odmaturovali všichni i ti největší tupci, co všechny ročníky dělali reparáty a prolézali se čtyřkami. Stačí se naučit alespoň něco z každé otázky a vyučující pak většinou hodně pomáhají, pokud nemluvíš opravdu z cesty. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
30.5.18 18:37

Dcera maturuje právě teď. Od ústních zatím vyletěl pouze kluk co to celé 4 roky flákal a frajeřil že to nějak dá…no nedal. Takového ani kantoři nepodrží. Jinak nervy zapracovat můžou. Dcera se na státní z matiky ani nepřipravovala, prý je to lehké. Bylo! Ale u dvou příkladů prostě z nervů zbytečně zazmatkovala, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.18 18:55

@peckova Dobrý den, zkuste si s dcerou popovídat o tom, čeho se vlastně bojí, co jí stresuje - množství látky, učitelé,…a pak se na to společně můžete připravit. Rok je hodně dlouhá doba a je lepší věnovat energii řešení než obavám. Když uvidí, že v tom není sama, taky se ji uleví. Je dobré udělat akční plán a začít jednat, soustředit se na úspěch. Teď před sebou vidí jen ohromný balvan, když ho rozkouskujete na menší a ty postupně budete řešit, tak bude menší a menší;)…můžete zařídit doučování, může se osmělovat v mluvení před lidmi, učit se pracovat se stresem, aj. Jsou to jen mé myšlenky a postupy, které používám s dětmi, třeba se něco bude hodit;)Mějte se pěkně Klára:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
30.5.18 19:00

Státní maturity dá i cvičená opice, takže klid:). Až tvá dcera pozná příští rok „nároky“, co je třeba splnit, tak se akorát svému stresu zasměje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
30.5.18 19:12

Dcera maturovala předloni a také byla velký nervák(má být po kom) :) Dnes před zkouškami na VŠ na maturitu nostalgicky vzpomíná jaká to byla brnkačka a že ty nervy byly úplně zbytečné. Ale celý čtvrťák je na to ve škole připravovali, losovali si otázky, aby si zvykli mluvit před publikem, a knížky četli v předstihu, aby jim to pak ve finiši nezabíralo čas. To dá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.18 19:34

Ahoj, maturovala jsem letos a ten stres byl hrozný, taky jsem stresař, večer před jsem byla hodně vystresovaná, ráno se ve škole rozbrečela, ale losovala jsem už vybrečená a po první zkoušce to ze mě spadlo. Učitelé podrželi, byl to super den. Slohy a didakťáky taky žádná hrůza, u nás akorát matikáři krom jedné budou opravovat. Co poradit? Ať si začne pomalu připravovat otázky (myslím, že je to lepší, ač já si otázky nezpracovávala kromě češtiny), číst knížky a zpracovávat rozbory, pokud se budou ve škole připravovat - jakože určitě trochu, tak ať se určitě průběžně učí. Knížky ať si přečte, protože to je taky důležité, já nakonec nečetla asi 4 a naštěstí jsem si vytáhla co jsem četla, asi by byla horší kniha co jsem nečetla, tak pro ten klid v duši to určitě doporučuji. No a didakťáky a slohy. Slohy - záleží jak ji jdou, když je ve škole píší, to musí vědět sama. Didaktické testy určitě doporučuji všechny (alespoń od roku 2015, ty starší jsou v trochu jiné verzi) projet, vyzkoušet (ale to až příští rok tak měsíc, dva před, prostě občas si nějaký projet, ať je v klidu, případně ví, kde má nedostatky). Tak snad to dceři pomůže. Určitě ten stres za to nestojí. Jsem se tak nervovala a musím se smát, mám to za sebou teprve pár hodin a nechápu to už teď :mrgreen: Je to fakt v pohodě, učitelé podrží, musí prostě mluvit! U státní natrénovat, nenervovat se a taky si myslím, že je to o štěstí, spoustu lidí neudělalo angličtinu ač měli na angličtině vždy dobré známky, myslím, že nad tím moc dumali, těžko říct :nevim:
Anonym prosím ponechat :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15814
30.5.18 19:36
@vokishka píše:
to snad ani není možné. Dají se ty údaje dohledat předem? Na takovou školu, pokud to předem vím, bych teda dítě nedala, není tam něco v pořádku.

je to možný, bohužel. holka na střední nastupuje letos, školu si vybírala loni a favoritem byla škola, kde taky tři čtvrtiny studentů daného oboru (nevím, jak z celé školy) maturity na první termín nedaly. nutno tedy říct, že v rámci dne otevřených dveří jsme prošli tři školy se stejným oborem a holka sama poté tuhle posunula na poslední místo :mrgreen:

jinak informace o (ne)úspěšnosti u maturit se dají vyčíst ve výroční zprávě, kterou školy mívají na webu. co se státní části týká, tak se dá škola vyhledat ve výsledcích na stránkách CERMATu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
30.5.18 19:46

Kamarádka byla průměrná studentka, poctivě se učila celý svaťák i s další kamarádkou, ale psychicky to nezvládla. Otázky si nevytáhla špatné, ale nebyla schopná cokoliv kloudného říct. V září znovu nešla a chodila k psychologovi. Nikdo to nečekal. Přitom u nás ve třídě bylo několik flákačů, kteří to jen uměli okecat maturitu mají. Ona dodnes ne a to už jí je přes 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí