Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nástroj jsem měla dvakrát, necítila jsem ho ani jednou.
Zato když nastřih nestihli a malá mě roztrhla, to byla bolet jako 🐮
Ahoj, nástřih jsem měla 2×, žádné drama to nebylo. Poprvé to trochu štípalo, podruhé jsem to ani necítila.
Nástřih jeden, bude to šestnáct let a dodnes mívám chuť doktorku nakopat.
Nebolí to, fakt neboj
Epizotomie se provádí v kontrakci, stejně tak dojde k ruptuře tlakem při průchodu miminka. Případně bys to neměla cítit. Navíc velká část porodů se obejde bez poranění. Personál se většinou snaží uchránit rodičku poranění a porodní asistentka chrání mamince hráz ![]()
Nástřih jsem vnímala jako obrovský vysvobození. Víc místa pro průchod dítěte. A oproti porodním bolestem je to fakt maličkost. A přestaň to studovat, zbytečně se stresuješ ![]()
U prvního porodu byl nástřih snad ten nejhorší zážitek, hned v závěsu pak jeho siti bez anestezie… Ale asi to bylo špatnou doktorkou. U druhého nebolelo ani jedno ani druhé (byla anestezie a šikovný doktor).
Měla jsem nástřih a nic zas tak hrozného. Malý měl hlavičku 36 cm, a celkově mi přišlo, že to střihnutí bylo fakt na místě. Hodně pak pomáhá poporodní kruh na sezení a doma jsem si dělala obklady z řepíku. Každou chvíli budu rodit podruhé a nástřih fakt neřeším. Neboj, bude to ok
![]()
Tak me si miminko „natrhlo“ samo. Tudiz jsem mela jen popraskanou kuzi. Mimochodem jsem o tom vubec nevedela, do doby, nez me doktor zacal sesivat.
A nastesti sesil perfektne
Neboj, nastrih se dela, kdyz je porod v nejlepsim, nemas sanci to postrehnout 😄
@Hazentla Jinak na hojeni je dobra i dubova kura. Ja se teda myla herbalonem (intimgel s dubovou kurou) a mazala masti z dubove kury ![]()
@Čičorečka píše:
Nástřih jsem vnímala jako obrovský vysvobození. Víc místa pro průchod dítěte. A oproti porodním bolestem je to fakt maličkost. A přestaň to studovat, zbytečně se stresuješ
Presne tak, nastrih, šup, mimco venku a finito 😄
Napiš si stručný porodní plán a dej tam, že prosíš v případě nutnosti nástřihu o lokální anestezii. Většinou to dělají rutinně, prostě to místo „opíchnou“ před tím, než střihnou (nemělas bys cítit fakt nic)… ale pro klid, ať je to černé na bílém ![]()
Kdyby se mě doktorka nezeptala, jestli může udělat malinký nástřih, tak bych o tom neměla ani tušení. Nic jsem necítila a protože byl opravdu jen velmi malý, tak jsem nepostřehla ani šití (doktorka upozorňovala, že to může trochu bolet). A předem jsem radši nic nestudovala.
Ahoj holky,
sice mě to čeká za dlouho, ale načteno mám už víc než dost
Nejvíc ze všeho mě děsí nástřih nebo případné natržení. Holky často píší, že to vůbec necítily, ale když vidím fotky jak moc a co všechno vlastně prostříhnou, tak mi to přijde naprosto šílený.
Jaký jsou vaše zkušenosti?