Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Není to radioaktivní material
dej si na záchod čistící ubrousky a utři si po potřebě ruce do toho treba
Je to nesmysl.. Tohle bylo logické v době, kdy nebyla hygiena a atb.. Prosimte, klid.. Taky se všude psalo, že dítě nemá spát s tebou v posteli, protože by se mohlo nakazit atd.. Pokud nejsi prasátko, nic nehrozí. Nesil
Je to naprosto zbytečná panika. Určitě je lepší mít 2 ručníky a samozřejmě umýt si ruce, kliku si otevři třeba loktem, pokud tě to tak tíží, ale jinak to vůbec neřeš. Je to stejné jako s hygienickými potřebami při MS. ![]()
Je to zbytečná panika, očistky jsou infekční ale pokud nejsi vyloženě prase, tak to není tak hrozný, stačí dodržovat základní hygienu a sem tam doma uklidit, otřít kliky atd, předpokládám že si ruce myješ po každym wc a neocucáš si hned prsty, nebo nejdeš hned šahat na dítě… pamatuju si, jak mě v nemocnici sprdli za to, že jsem si při kojení lehla do postele - infekční pro ně byla i čistě povlečená postel jen proto, že je určená pro mě a ne pro dítě
Když jsem byla hodně hnusna, tak jsem chodila curat do sprchy a tam jsem se celá pekne umyla… doporucuju, nebudeš z toho pak tak hystericka ![]()
Klid prosimte. Je to jako bys měla silnější ms. Je to proste biologicky materiál, ale není to jedovaté/ radioaktivní a ani te to nezabije. Proste si po wc normálně umyj ruce, asi nebudeš rovnou za zachodu osahávat dítě ne?
@Anonymní píše:
Ahoj,omlouvám se za anonym, ale je to pro mě velmi choulostivé téma. Jsem 12 dní po porodu. V porodnici jsme dostali na přečtení nějaké materiály atd. Tam bylo, že očistky jsou vysoce infekční atd. Že po každé manipulaci s vložkou umýt ruce a dva ručníky, jeden na spodek, druhý na vršek atd. Dostala jsem z nich strašný až panicky strach. Nemáme na záchodě umyvadlo, to je v koupelně. Mám strach, že třeba sáhnu na kliku a pak na malou a něčím ji nakazím. Taky jak jsem nervózní mi ta vložka minule upadla a teď vidím všude v bytě smrtelné nebezpečí. Už jsem z toho unavená. Máte někdo nějakou zkušenost s takovým strachem? Nebo je to zbytečná panika? Co si o tom myslíte? Dekuji
Ahoj, zrovna mám týden po šestinedělí a nic takového jsem nikde nečetla ani jsem o tom neslyšela. A oba kluci jsou naprosto v pořádku, i když jsem to absolutně neřešila ![]()
Takový strach je iracionální. Doteď se přeci nic nestalo
Napadá mě měnit vložky ve sprše, a rovnou si umýt ruce. Nebo se ruce už na toaletě otřít, a vložku vyhodit do sáčku.
Je to na chvíli, dva týdny z šestinedělí máte za sebou
A očistky nemusí být po celou dobu.
Taky nemáme na toaletě umyvadlo, myslím, že nás bude většina. Nemáme ani odpadkový koš, takže já musela jít z toalety, vyhodit vložku, umýt si ruce. Děti jsou naprosto v pořádku.
Užívej miminko ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,omlouvám se za anonym, ale je to pro mě velmi choulostivé téma. Jsem 12 dní po porodu. V porodnici jsme dostali na přečtení nějaké materiály atd. Tam bylo, že očistky jsou vysoce infekční atd. Že po každé manipulaci s vložkou umýt ruce a dva ručníky, jeden na spodek, druhý na vršek atd. Dostala jsem z nich strašný až panicky strach. Nemáme na záchodě umyvadlo, to je v koupelně. Mám strach, že třeba sáhnu na kliku a pak na malou a něčím ji nakazím. Taky jak jsem nervózní mi ta vložka minule upadla a teď vidím všude v bytě smrtelné nebezpečí. Už jsem z toho unavená. Máte někdo nějakou zkušenost s takovým strachem? Nebo je to zbytečná panika? Co si o tom myslíte? Dekuji
Nechceš si o tom promluvit s doktorem, treba by pomohla lehká antidepresiva, jestli je to vážně velký strach, se kterým neumíš pracovat.
Já teda nevím, proč by měly být infekční. Podle mě nejsou, spíš se mohou infikovat a pak přes ně můžeš dostat zánět dělohy, proto je důležité dbát na hygienu. Spíš bych si umyla ruce i než jdeš na WC. Samozřejmě i pak. Ručníky jsem měla dva asi první dva týdny, pak už jsem měla jen jeden a prsa jsem prostě vůbec neutírala, nechala jsem je oschnout, abych na ně něco nepřenesla. Vůbec se toho neboj.
Ahoj,
omlouvám se za anonym, ale je to pro mě velmi choulostivé téma. Jsem 12 dní po porodu. V porodnici jsme dostali na přečtení nějaké materiály atd. Tam bylo, že očistky jsou vysoce infekční atd. Že po každé manipulaci s vložkou umýt ruce a dva ručníky, jeden na spodek, druhý na vršek atd. Dostala jsem z nich strašný až panicky strach. Nemáme na záchodě umyvadlo, to je v koupelně. Mám strach, že třeba sáhnu na kliku a pak na malou a něčím ji nakazím. Taky jak jsem nervózní mi ta vložka minule upadla a teď vidím všude v bytě smrtelné nebezpečí. Už jsem z toho unavená. Máte někdo nějakou zkušenost s takovým strachem? Nebo je to zbytečná panika? Co si o tom myslíte? Dekuji