Strach z očistků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
667
25.5.21 14:36

Buď v klidu a neřeš kraviny. Normálně, jak kdybys měla dloouhou menstruaci. Spíš si dávej pozor na nástřih hráze, pokud jsi měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
25.5.21 14:54

Máš úplně zbytečné obavy, ale chápu, po porodu je ženská úzkostlivější :hug:
Myj si dobře ruce a případně si dej na WC antibakteriální gel, pro klid ;)
Prošla si tím každá a myslím, že žádná své dítě ničím nenakazila :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
25.5.21 14:55
@Anonymní píše:
Ahoj,omlouvám se za anonym, ale je to pro mě velmi choulostivé téma. Jsem 12 dní po porodu. V porodnici jsme dostali na přečtení nějaké materiály atd. Tam bylo, že očistky jsou vysoce infekční atd. Že po každé manipulaci s vložkou umýt ruce a dva ručníky, jeden na spodek, druhý na vršek atd. Dostala jsem z nich strašný až panicky strach. Nemáme na záchodě umyvadlo, to je v koupelně. Mám strach, že třeba sáhnu na kliku a pak na malou a něčím ji nakazím. Taky jak jsem nervózní mi ta vložka minule upadla a teď vidím všude v bytě smrtelné nebezpečí. Už jsem z toho unavená. Máte někdo nějakou zkušenost s takovým strachem? Nebo je to zbytečná panika? Co si o tom myslíte? Dekuji

Dost přeháníš. Nemůže to být infekční když je to v těle. To je až po rozložení na vzduchu po nějaké době. Tak si měň vložky v koupelně nebo si na to ber rukavice. Mně teda nic svého nevadí. Ani vlastní moč ani krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
25.5.21 14:55
@Verurizeckova píše:
Když jsem byla hodně hnusna, tak jsem chodila curat do sprchy a tam jsem se celá pekne umyla… doporucuju, nebudeš z toho pak tak hystericka ;)

Přesně. Taky sem to tak dělala. Je to lepší i pro hojení případného poranění. Ideální je na závěr si dát studenou sprchu splaskne otok a min to bolí. A já se teda susila papirovyma uterkama. Měla sem roli v koupelně a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
26.5.21 10:05

Dítě ničím neinfikuješ, stačí si normálně umýt ruce. Předpokládám, že na kliku nesaháš rukou od krve 8o
A k té infekčnosti, dva ručníky se doporučují zejména proto, aby sis po sprše ručníkem nezanesla bakterie na bradavky, které jsou rozpraskané po kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
26.5.21 11:01

Jo, to mi taky říkali v porodnici. A ptala jsme se, jak jako je to infekční? A řekli jen, že kdybych třeba špinavýma rukama sáhla dítěti do oka, mohlo by dostat zánět a pak mit zbytečně atb kapičky. Že nijak vážně nebezpečné to není. Takže jsem to pustila z hlavy. Když nešlo o život :mrgreen:.. po záchodě jsem si vyměnila vložku a ruce umyla mýdlem. Jako bezne i bez očištek. Prostě běžná hygiena.. Miminku tím neublížíš. Klid a užívej si ho. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí