Strach z tvrdnutí bříška

8384
17.10.10 23:29

strach z tvrdnutí bříška

ahoj holky sice uz jsem jednou zakladala tema o tvrdnuti briska, ale uz mi tam nikdo neodpovida a ja ma mstrach. Jelikoz mi dnes tvrdne o dost vic nez jindy, nepocitala jsem to ale myslim ze to bude cca kolem 10ti tvrdnuti takze by ot melo byt ok, ale znama vystresovala tim ze ji tvrdlo bricho od 5. tydne a pak ji museli udelat steh aby neporodila. Tak se bojim abych predcasne neporodila prroze moje mamca nikdy zadny dite nedonosila a vzdy lezela od 5. mesice v nemocnici a vsechny porodila v 7. mesici ikdyz ja jsem z dvojcat kde je bezny predcasny porod tak i presto mam strach aby to nebylo nejak dedicny. Jsme ted 18tt+5 a byla jsme pred par dny u Dr a ten mi rekl ze mam pit magnezii pak neco bleptal o magneziu v tabletach a pak nic, tak jsem sestre rekla o recept na magnezium a beru ho 2× denne. Mate s tim nektera zkusenost? MUze to vyvovlat porod? Zase tu i ctu ze to nekdo mel stejne a prenasel…ale mam dost strach tak moc se na mimi tesim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1047
17.10.10 23:37

to magnezko ber urcite a pokud budes mit pocit ze nepomaha,radsi si s tim zajdi k dr. zrovna mam kamaradku v porodnici ve 32tt uz se ji podruhe rozjel porod,poprve ve 28tt to ji zastavili a ted znova a nejspis porodi..taky to mela,ze magnezko nezabralo a nesla az jak se ji porod rozjel..tak radsi si s tim zajdi.. radsi 3× zbytecne nez 1× pozde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
17.10.10 23:45

no ja ho beru pravidelne zatim jen 4 dny..a za 14 dni jdu na 3D ultrazvuk tak pokud by se to melo nejak horsit mezi tim tak bych si urcote zasnla nechci nic podcenit…Zacla jsem i vic citit pohyby tak treba mi tvrdne i tim a rano jsem citila vlneni a potom tvrdy brich na jedny strane ale ne tak jak okdyz mi tvrdne deloha, tak to asi bylo mimco…chjo clovek je poprve tehotnej tak ma porad z neceho strach :-) kdyz vim jak na otm byla mamka a sestra potratila v 5. tydnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
17.10.10 23:46

muze to tvrdnou i vic ze stresu? od rana mam divnou naladu a jsem smutna…a ted mam nervy z toho tvrdnuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
17.10.10 23:50
Ajla píše:
muze to tvrdnou i vic ze stresu? od rana mam divnou naladu a jsem smutna…a ted mam nervy z toho tvrdnuti

Jo to je možné mě tvrdlo bříško snad pořád… a doktor usoudil, že je to velkým stresem. Magnesium ber, a snaž se být v pohodě. Mě to sice nešlo být v pohodě, ale nakonec jsem rodila 38+4

• Citovat
  • Upravit
24837
17.10.10 23:53

Ahoj, já brala magnesii lactici cca od 20.tt, MUDr. mě uklidil tím, že je to tím, jak miminko roste a děloha na to takhle reaguje. Pokud nemá tvrdnutí vliv na čípek = zůstáváš zavřená, je to v pohodě :wink: (já ve finále přenášela). To by ti MUDr. určitě něco řekl… Jinak jsem brala 3×2 tbl., ale efekt nic moc. Jinak jsem na sobě vysledovala, že je to horší, pokud jsem se kvůli tomu stresovala nebo jsem byla unavená a taky při pohybech miminka, to mi tvrdlo častěji… Tak se zkus co nejvíc šetřit a hlavně kvůli tomu nestresuj, i když se mi to asi lehko říká :-? A neboj, jsem těhotná po šesté a stejně mě vždycky při těhotenství něco dostane, to nemají jen vystresované prvničky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
17.10.10 23:55

Fragolo : Ty máš stejně obdiv můj i mé mamky :D Pardon za OT :-)

• Citovat
  • Upravit
8384
18.10.10 00:14

diky holky, snazim se uklidnit…asi jsem se vystresovala ctenim nekterych diskuzi tady…Po seste? To mas teda i muj obdiv a velikansky…Ja si rikam ze pri druhym tehu bubu vic v klidu kdzy vsechno dopadne dobre, ale nevim nevim :-)..ted jsem si vzala magnezium ap ujdu spat je pravda ze psoedni dobou dost ponocuju ale rano dlouhi spim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.10.10 00:30

Míšo, dík, ale myslím, že zas nějaká velký obdiv si nezasloužím :wink:

Ajlo, tak hlavně klid a bude to dobré. Držím pěsti, ať jsi v pohodě ty i miminko :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
18.10.10 07:27

jestli máš jakýkoliv pochybnosti zajed si k lékaři ,nebo kdyby se k tomu přidali bolesti zad nebo kyčlí nebo v kříži.Kdyby se ti rozjížděl porod a přišla jsi včas ještě se dá lecos zachránit .
Vím ,že to kolikrát nic není a holky ještě přenášejí,ale nemusí to tak být vždy .
Budu ti držet pěsti . :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
18.10.10 09:12

Ahoj,
taky jsem mela z tvrdnuti sileny stresy a nervy a nekdy jeste mam i ted.Ale fakt jsem byla zrala na blazinec.
Dokonce me ve 24tt hospitalizovali a dali na kapacky,ale dle meho naprosto zbytecne jelikoz cipek byl v norme a jeho stav se nemenil.
Po vysazeni kapacek se mi tvrdnuti rozjelo jeste vic snad 6× do hodiny,ale cipek byl furt v pohode.
Ted jsem doma,beru Mag 3×2tbl.,Diazepam a snazim se byt v pohode,nejak moc si toho nevsimat.Ted uz zmeny na cipku jsou mam CS5,malej je natlacenej dole,ale muj doktor to bere s nadhledem,tak se snazim taky.Kdyby se to zhorsilo tak mam vyrazit do porodky.
Takze rada je,pokud se ti neco nezda zajed si na gyndu a pokud bude cipek nekolikrat po sobe ok,tak se snaz nestresovat.
Drzim palce a vim jak ti je :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
18.10.10 09:27

Mně to taky docela často tvrdne, jsem v 31. tt, ale myslím, že někdy je to děloha a někdy se tam mimino tak jako vyboulí:-) Ale nebojim se, dr. říkal, že je to úplně normální. Navíc teda doufám, že kdyby to byly poslíčci nebo kontrakce, bylo by to jiný, nebo ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
18.10.10 16:52

diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie