Strach z udusenia

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
zun
133
8.5.16 11:55

strach z udusenia

Dobrý deň, ako prekonať strach, že sa moje dieťa udusí? Keď som mu raz dala väčšie kúsky tak sa mi začal dusiť. Opakovalo sa to asi 3×. Odvtedy mam panický strach mu dať väčšie kúsky. Chlieb som mu ešte nedala požuť, ani banán,..nič. Len kašičky, bude mať už 11 mes. Cítim sa hrozne. Jeho jedenie ani nebaví, je kojený, drobný. Doktor vravel, že je v norme. Ja si však myslím, že jeho jedenie je ovplyvnené aj mojim strachom. Chrumku mu samému nedám zjesť. :( :( :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9935
8.5.16 12:01

@zun Nevím jestli ti to pomůže, ale malá se taky často měla tendenci dusit, když jsem začínávala dávat větší kousky, zkus jí to krájet na opravdu minimální a přidávej a přídávej. Neboj, ona se to naučí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
8.5.16 12:03

Tak holt dospěje ke kouskům později… Zkoušej nemixovat naplno, nechávat mu kousky opravdu pidi, když je bude zvládat, tak zase větší.. Neboj, na kaši nezustane do dospělosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
8.5.16 12:13

A co takové ty kukuřičné křupky - ty se rozpouští v puse samy a dobře se na nich trénuje kousání. A všechny děti v okolí je měly rády. Těmi se mi holky nikdy nedávily. Dětskými sušenkami docela často a dávala jsem je nerada - hrozně drobily a i když se měly rozpouštět, tak mi přišly pro holky dusivé. Navíc složení taky žádný zázrak…
Jinak kousky jsem dávala postupně, skoro od začátku jsem přestala mixovat dohladka a nechávala pidi kousíčky. Nebo ani ne kousíčky, ale prostě ta struktura byla hrubší. Potom jsem část rozmixovala a část rozmačkala vidličkou a zamíchala do sebe. Postupně jsem místo mačkání vidličkou tu část začala krájet na kousky. Ale pořád okolo musela být „omáčka“ z toho rozmixovaného, jinak je to nadavovalo.
A ano, můžeš ho negativně ovlivňovat. Poraď se o tom třeba s dětskou doktorkou a nech si ukázat a důkladně vysvětlit první pomoc. To by ti mohlo pomoci, ten pocit, že situaci zvládneš. Nebo, ať to s ním zkusí manžel, babička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
8.5.16 12:17

Dceri je 15m a mixuju jeste taky dost, v masozelenine zvladne ryzi, z kupnych sklenicek zvladne pro 8m deti, do roka jsem mixovala vse a davala sklenicky pro 4-6m, je zajimave, ze ted zvladne rohlik, pozuzlat chleba, krupky i kousek jablicka, ale kousicek bramboru v jidle a uz ji natahuje. Proste cekam az to bude zvladat, zrovna dneska ji varim fazolky, tak je rozmixuju a jeste propasiruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.5.16 13:41

11 měsíců a zatím ani nedržel křupku a nic? Proboha ženo a co budeš dělat, až bude chodit? To se zblázníš strachy, že by ho třeba mohlo přejet auto, tak se bude jen vozit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.5.16 14:46

@zun musíš se prostě překonat a dát mu to, jiná varianta není. Ono se to to dítě jinak nenaučí.. u nás - dítě v židličce, já u něj a sledovala jsem.. holt jsem se naučila chvaty, jak to z něj vydolovat :nevim: občas se dusí ještě teď, a to je mu 20 m :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
9.5.16 13:02

@zun najdi si na youtube Heimlichuv manevr a koniotomii, alespon budes vedet, co delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí