Strach, že mi bude dítě překážet

34
7.9.25 21:06

Strach že mi bude dítě překážet

Zdravím
Jdu se sem vypsat s dlouhodobým problémem který mne trápí.
Jde mi o to že přítelovi je 31 a mně 20 od okolí neustále slyšíme že bychom měli mít už děti jsme spolu 4 roky.
Teď k problémů
Je to rok co jsem si začala plnit sen chodím ke koním dojíždím cca 20km každý volný den.
Když začali padat téma děti zježili se mi chlupy doslova.
Nechci vyznít sobecky nebo že nemám ráda děti ale mám strach mít děti, protože mám pocit že by mi překáželo. Že bych přišla o docházku ke koním o můj životní sen.
Děti chci ale ne teď a bojím se jestli někdy vůbec přijde ten pocit že budu chtít děti. A zároveň se bojím aby přítel nebyl starý na děti.
Naše situace je taková že přítel by děti chtěl prý je připraven ale chápe že si plním sen ale zároveň mne svírá pocit povinnosti. Máme baráček kde je potřeba hodně rekonstrukci a chodíme i do stejné práce a máme stejný směny dá se říct že jsme pořád spolu i doma i v práci.
Měla některá z vás také takový pocit? Nebudu lhát když tohle píšu mám slzy v očích přijdu si strašně špatně ikdyž vím že nedělám nic špatně.
Nevím jestli vyhledat třeba nějakou odbornou pomoct nebo tomu nechat volný průběh a neposlouchal okolí.

Děkuji že přečtení a za jakékoliv názor budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76739
7.9.25 21:09
@Valchy píše: Více

ve dvaceti ti okolí říká, že bys měla mít děti?
tak buď je okolí romská komunita, kde je to běžné nebo white trash, kde je to také běžné, pošli je někam,
ve dvaceti máš na děti čas tak 7-8 roků :mavam: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2408
7.9.25 21:12

Chapu, ze ve20 letech jeste dite nechces.jsi s nim od 16?takze vicemene prvni vazny vztah? Znis rozumne. Promluv si s nim.31 let neni tak hrozny, ze na to specha. Bud se dohodnete nebo bezte od sebe. Nemuze te do ditete nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
7.9.25 21:15

Názor? Neposlouchej okolí!!! Je ti 20, asi je tvůj první, když jste spolu 4 roky. Ty máš na dítě klidně několik let čas, jsi přesně ve věku, kdy si máš plnit sny a zažívat to, co už nikdy později jako starší nezažiješ. Viz ty koně atd, kdo z nás si ve 20 nemyslel, že mu dítě bude překážet? :mrgreen: Já dokonce ještě ve 30, pak to šlo ráz na ráz a ve 36 hned 3 kousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.25 21:17

Ve 20 jsem měla za sebou jeden rok na vysoké a děti jsem hlídala ráda a ráda vracela, málokdo si udrží své zájmy, my jsme pak stavěli dům a udržujeme si výlety, cestování a společně sportování…ale není to úplně ono, teď na to půjdeme trochu jinak, protože bohužel oba tloustneme :-( dříve taky 12let u koní denně, pak závodní jiný sport a teď mám skoro o 20kg více a je mi z toho ouzko…

• Citovat
  • Upravit
15
7.9.25 21:22

Ve dvaceti jsem si také nedokázala představit mít děti. Došlo to až někdy před třicítkou, teď mám 2 děti necelé dva roky od sebe a jsem šťastná. Určitě si z toho nedělej hlavu a netrap se tím, nejsi sobecká. Je to jen nevýhoda vztahu s větším věkovým rozdílem. Ale hlavně se nenech do ničeho dotlačit, budou to tvé děti a ty musíš být připravená. Máš spoustu času, užívej si zatím svobodného života :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21615
7.9.25 21:26

Na děti máš fakt ještě moře času. Teď je doba, kdy si máš plnit sny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.25 21:27

Ve 20 jsem vubec deti nechtěla, ani omylem, a vubec jsem si to nedokázala představit. Studovala jsem, mela jsem spoustu plánu na uplne jiné téma nez deti, život pred sebou, a to jeste i ten bezdetny. Uz o 5 let pozdeji jsem na to koukala jinak. Nakonec jsme měli dite hodne pozde, protoze se to driv nepovedlo, to nás záměr nebyl. Ale manželovi bylo 40 a je super táta, žádný problem v tom nevidím. Takze přítel ma času dost, ty urcite, nenech se do toho natlacit. To by s byla nešťastná a dite taky. Měj ho až di to budes prat. No, a ten kdo byl mým přítelem ve 20 neni mým manželem, naštěstí. I v tom se mi priority změnily, a po získání životních zkušenosti jsem uz hledala životního partnera taky jinak. Takze kvůli příteli kterého mas ve 20 dite fakt ne, čas prověři jestli spolu vubec zůstanete.

• Citovat
  • Upravit
35792
7.9.25 21:30

Je ti 20, máš spoustu času a nemusíš mít dítě jen kvůli tomu, že to někdo říká :nevim: dodejte barák, svatba a pak děti. Ty jsi chvili navíc v práci, takže by se hodila i nějaká praxe víc jak rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.9.25 21:32

Je od tebe ohleduplné, že se snažíš vyhovět blízkému okolí, patrně oběma vaším rodičům ohledně přání mít vnouče. A je od tebe zodpovědné, že myslíš na optimální otcovský věk svého přítele.
Ovšem uvědom si, že pokud si pořídíš dítě, nejvíc práce s ním budeš mít ty. Oni si ho pochovají, pomazlí ho, a zase ti ho vrátí. Na tobě bude celá péče a vaše domácnost. A měla bys hlavně uvažovat za sebe samotnou. Jak se budeš cítit ty, svázaná povinnostmi a uvázaná doma. Jim se život moc nezmění. Oni se s dítětem přijdou potěšit, když budou mít chuť a čas. Ty budeš muset ten čas a chuť mít. Ať se budeš na to cítit a nebo ne. A není nic smutnějšího, než dítě, o kterém máma pochybuje, zda ho měla mít. Jak tady to dítě jednou bude, už se život změní. Samozřejmě lze mít koníčky i při dítěti. Ale to malé je na tobě od začátku plně závislé. Potřebuje tvůj čas, trpělivost, péči, lásku. A může to trvat x měsíců, možná let, než se sehrajete, zaběhnete. Dvanáctiletému školákovi můžeš říct, tady máš jídlo, napiš si úkoly, vyluxuj si pokoj, já přijdu domů navečer. Dvouměsíčnímu miminku to říct nemůžeš. Mít dítě je důležitý krok v životě.
Nenech se nacpat proti své vůli tam, kde být nechceš. Nemáš žádnou odpovědnost za přání druhých. Je to jejich problém, že už by rádi měli v rodině nějaké miminko. Ale finální rozhodnutí je na tobě. I kdyby ses měla s nimi rozhádat. Dvacetiletou nutit do pořízení potomka? Mně to tedy přijde docela úsměvné. Nemáš vůbec zmeškáno. Bez ohledu na koníček, který mi nic neříká. I kdybys neměla žádný. Jsi určitě krátce po škole. Radši si buduje pozici v práci, ať jsi finančně nezávislá. Ať si nemusíš nechat mluvit do svých věcí. Ty budeš bez praxe. Ty budeš bez peněz. Odkázaná na přítele, na rodiče. Nikam nespěchej. Prostě se ještě na dítě necítíš a tečka. Nemáš žádnou povinnost nikomu nic vysvětlovat a obhajovat se.

Příspěvek upraven 07.09.25 v 21:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2656
7.9.25 21:32

Ve dvaceti máš naprostý nárok na si plnit své sny! A nejen to v tomhle věku by sis měla užívat koníčku, přátel a různých akcí. Je úplně normální a zcela v pořádku, že se na dítě ještě necítíš. Máš na něj ještě čas!!! Tipuju, že tím okolím myslíš přítelovo rodinu toužící po vnoučeti. Nebo jeho přátele v jeho věku. S tím nic moc nenaděláš. Ale tvůj přítel by měl chápat, že když žije s o jedenáct let mladší ženou tak na děti si bude muset zkrátka počkat.
Navíc tedy je tvůj první vztah předpokládám. A už z toho důvodu by bylo fajn ještě počkat.
A přítelem bych si na tvém místě promluvila, že na miminko to nyní určitě nevidíš. A tohle téma zase otevřete třeba za dva roky.
Hlavně se nenech do ničeho natlačit. Tvůj přítel si bezstarostného mládí užil a ty si to zasloužíš taky!!! To si měl v těch dvaceti sedmi letech rozmyslet, než začal randit se šestnáctiletou slečnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
7.9.25 21:33

Chtela bych videt to okoli, co rika, ze si mas udelat dite :roll: za me tak za 5 let budes ty i pritel v „pohodě“ věku. Zatim muzete v klidu budovat ten dům, jen pozor na vlastnická práva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
7.9.25 21:43
@Petra0009 píše: Více

on na to nespěchá, ne? spěchá na to OKOLÍ, nechápu proč tady na diskusích všechny pořád řeší okolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
7.9.25 21:44

@Valchy co to je okolí? kdo přesně? a proč máš mít mermomocí dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
7.9.25 21:51

Můžeš konkretizovat to „okolí“? Protože fakt nevěřím tomu, že se najde větší množství lidí, kteří opakovaně tlačí na dvacetiletou holku, aby měla co nejdřív dítě s prvním chlapem, kterého potkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová