Strach ze sexu

Anonymní
13.11.16 18:15

Strach ze sexu

Ahoj, píši anonymně, protože se stydím. Jsem několik měsíců po porodu, těhotenství bylo pro mě překvapením a co si budem povídat byl to pro mě pořádný šok. Nakonec jsem to „přežila“ a teď jsem doopravdy šťastná se svým úžasným mimi. A teď k věci, i když vím, že mít mimi bylo to nejlepší, mám strach z dalšího otěhotnění. Neříkám, že za pár let možná se na to budu cítit, ale nyní ne. Svírá mě u srdce jen pomyslím na jakoukoli intimitu s mužem. Jsem už jak blázen, menses jsem měla jen jednou a nyní mám 1 den zpožděnou, cyklus zřejmě nemám srovnany. Ale ten panický strach, co když se vše bude opakovat, s mužem sexujeme s kondomem, ale já se ani nedokáži uvolnit. Strašně se bojím a všude vidím jen černé scénáře. Jak zas do toho vlítnu…Není to už jen takový ten zdravý strach, už mě to nějak začíná přesahovat, omezovat, ovládat…Poraďte prosím, měla jste to taky tak? Jak s tím úspěšně bojovat. Prosím jen žádné rýpalky a všeználky. Je mi to fakt líto

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
13.11.16 18:23

Nezkoušejte to přetrpět a vydržet, nejspíš by se to celé jen zhoršovalo.

Úplně nejlepší řešení je najít si psychoterapeutku, která vám bude sedět a prozkoumat z čeho ten strach skutečně pramení, pochopit ho a najít zpět cestu k tomu, abyste si intimitu a sexu užívala.

Nechci naznačovat, že jste blázen, nebo něco takového, ale spíš že pokud se vám tomu strachu nepodaří porozumět a vypořádat se s ním a budete ho jen ingorovat či potlačovat bez hlubší integrace, tak se postupně může proměnit do nějakých výrazně složitějších problémů souvisejících s úzkostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
13.11.16 18:23

A ty kojiš? Že by jsi nasadila nějakou další antikoncepci :) Třeba potom budeš víc v klidu a pomalu se zase vše uklidní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
13.11.16 18:26

Myslim, ze tady by byl nejlepsi psychoterapeut se zamerenim na sexualni problematiku (sexualni psycholog) nebo sexuolog s psychoterapeutickym vzdelanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.16 18:31

Nejde o sex jako tak, ale v tehu mám úzkosti až deprese a je mi proste zle a cítím se trapné ani nevím proč. A necítím se na to jít do toho teď hned znova. A proto se bojím.

• Citovat
  • Upravit
917
13.11.16 18:58
@Anonymní píše:
Nejde o sex jako tak, ale v tehu mám úzkosti až deprese a je mi proste zle a cítím se trapné ani nevím proč. A necítím se na to jít do toho teď hned znova. A proto se bojím.

Je možné, že jde o poporodní depresi? Zkus si promluvit s nějakým psychologem a spolu na tom začněte pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.11.16 19:35
@Anonymní píše:
Nejde o sex jako tak, ale v tehu mám úzkosti až deprese a je mi proste zle a cítím se trapné ani nevím proč. A necítím se na to jít do toho teď hned znova. A proto se bojím.

Aha - ale tím pádem k té psychoterapeutce přidejte minimálně důkladnou psychiatrickou diagnostiku, jestli vám pomůže medikace. Jsou léky, které je možné kombinovat i s kojením.

Nenechávejte to být, nesnažte se být „ta silná, co to zvládne sama“ - tím jen případnou nemoc udržujete při životě a dodáváte jí sílu, aby se ve vás usídlila hlouběji a převzala více kontroly nad vaším životem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.17 21:03

Sileny strach ze sexu

Ahoj holky, Doufam, ze se nebudete zlobit ze pisi anonymne, ale je to pro me hrozne citlive tema.
Pred pul rokem udrzovala vztah s jednim chlapkem, s kterym se mi „rozjizdel“ vztah, no ale se nepodaril, protoze odjel do zahranici pracovne. Prvnich par sexu bylo v pohode, ale asi pri 5-6 (kdo to pocita zejo) se mu na penisu objevil nejaky bily hlen(on to popsal jako flek)a ja pitoma si to nenechala ukazat, ktery mu nesel z penisu dolu, Hned jak mi to rekl, jsem letela k me Dr. Zda je vse v poradku-vzala mi stery-a vyklubali se z toho kvasinky…Hned jsem zacala lecbu a nyni jsem bez problemu… No jak se to vezme… mam noveho partnera, Miluju ho, ale mam sileny strach, ze se stane neco podobneho, :,( :,( Nedejboze neco stejneho, a on me kvuli tomu opusti. Pokazde co mame s partnerem sex tak na to musim myslet. Myslim, ze mi asi zacina nejaka deprivace k sexu :nevim: Mate nekdo s necim podobnou zkusenost?
Dekuju za vyslechnuti holky, Nemam to komu rict :srdce:

• Citovat
  • Upravit
15575
3.5.17 21:12

Tak používejte kondom ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.17 21:12

@lillifee ne, mam strach z toho, aby on odemne neco nechytil-ikdyz vim, ze jsem zdrava.
Rikam, asi mi uz z toho hrabe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.17 21:14

@kaja00 Ktereho chlapa to bavi s kondomem?

• Citovat
  • Upravit
15575
3.5.17 21:16
@Anonymní píše:
@kaja00 Ktereho chlapa to bavi s kondomem?

no někomu to nevadí :nevim: zas lepší než něco chytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.17 21:17

@kaja00 mu to zrovna Kaji vadi, uz jsem nenapadne tohle tema nadhodila

• Citovat
  • Upravit
24798
3.5.17 21:24

A co když budeš nemocná, budeš brát antibiotika, následně kvasinková poševní infekce (protože atb „vyvraždí“ i poševní mikrofloru) a než se to rozjede, budete souložit a on se nakazí? To tě taky kvůli tomu opustí? :lol:
Dostane mastičku a je to :nevim:
Nebo někde chytneš střevní chřipku a nakazíš ho… :nevim:

To je riziko podnikání 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
3.5.17 21:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky, Doufam, ze se nebudete zlobit ze pisi anonymne, ale je to pro me hrozne citlive tema.
Pred pul rokem udrzovala vztah s jednim chlapkem, s kterym se mi „rozjizdel“ vztah, no ale se nepodaril, protoze odjel do zahranici pracovne. Prvnich par sexu bylo v pohode, ale asi pri 5-6 (kdo to pocita zejo) se mu na penisu objevil nejaky bily hlen(on to popsal jako flek)a ja pitoma si to nenechala ukazat, ktery mu nesel z penisu dolu, Hned jak mi to rekl, jsem letela k me Dr. Zda je vse v poradku-vzala mi stery-a vyklubali se z toho kvasinky…Hned jsem zacala lecbu a nyni jsem bez problemu… No jak se to vezme… mam noveho partnera, Miluju ho, ale mam sileny strach, ze se stane neco podobneho, :,( :,( Nedejboze neco stejneho, a on me kvuli tomu opusti. Pokazde co mame s partnerem sex tak na to musim myslet. Myslim, ze mi asi zacina nejaka deprivace k sexu :nevim: Mate nekdo s necim podobnou zkusenost?
Dekuju za vyslechnuti holky, Nemam to komu rict :srdce:

Ty nepouzivas pri sexu s novym partnerem kondom? :poblion: V tom pripade kazdy sveho stesti/nemoci strujcem… :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky