Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak zrovna slinivka je zrádná. Tyto typy nádorů se v krvi často schovají za něco jiného a na pravou příčinu se přijde, až už je pozdě a člověk potom odejde za pár měsíců po stanovení diagnózy.
Nemusí jít jen o nádory. Existuje i akutní a chronický zánět slinivky. Ten akutní je nebezpečný, ale to bys poznala.
Teď je otázka v jaké krvi. Jestli Ti dělali obyčejný krevní obraz nebo přímo cílená a zaměřená vyšetření.
Dále je možné si takové vyšetření na vyhledávání onkologických nemocí zaplatit přímo v onko centru. Některé zdravotní pojišťovny na to přispívají v rámci prevence.
@Anonymní píše:
Dobrý den prosím o radu. občas mě bolí pod levým zebrem, ( občas myšleno třeba 3 x v týdnu) žaludek a mám průjmy i obden.
Včera mě to bolelo hodně u toho leveho zebra pod něj přes bok a jako by na levé ledvině nemohla jsem skoro ani chodit. Šla jsem teda na pohotovost odebraly krevní obraz a dle něj jsem zdravá jako rybička jen crp 10 ( prej možná viróza) no pravda dneska jsem vstala a je mi fakt špatně od žaludku mám rýmu a boli mě hlava děti minulý týden prodělali chřipku.
Ale stejně jsem nemohla vůbec spát že strachu že mám problem že slinivkou, třeba rakovinu atd a jen se to v krvi neukazalo.Je to možný? Protože ty bolesti už mám cca 3 měsíce a praktikovy jsem to řekla ten mi taky řekl že v krvy nic není. Lecim se s úzkostnou poruchou takže se dost věcí háže na psychiku.
Tak se objednej na gastro, prober to tam, nech si udelat ultrazvuk bricha.
Tipla bych dvanáctníkový vřed…
Zkus vypozorovat jestli to bolí po jídle, za jak dlouho po jídle. Nebo jestli na lačno a po jídle to přejde.
@Evkad píše:
@Katerina hodonin přečtěte si pravidla ohledně reklamy
nahlaš ji, já ji nahlásila už ve dvou diskusích, ale je snad ve dvaceti. At to nehlásím jen já
Dobrý den prosím o radu. občas mě bolí pod levým zebrem, ( občas myšleno třeba 3 x v týdnu) žaludek a mám průjmy i obden.
Včera mě to bolelo hodně u toho leveho zebra pod něj přes bok a jako by na levé ledvině nemohla jsem skoro ani chodit. Šla jsem teda na pohotovost odebraly krevní obraz a dle něj jsem zdravá jako rybička jen crp 10 ( prej možná viróza) no pravda dneska jsem vstala a je mi fakt špatně od žaludku mám rýmu a boli mě hlava děti minulý týden prodělali chřipku.
Ale stejně jsem nemohla vůbec spát že strachu že mám problem že slinivkou, třeba rakovinu atd a jen se to v krvi neukazalo.Je to možný? Protože ty bolesti už mám cca 3 měsíce a praktikovy jsem to řekla ten mi taky řekl že v krvy nic není. Lecim se s úzkostnou poruchou takže se dost věcí háže na psychiku.