Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Poslenich par měsíců se mi zdaji osklive sny. Bud o mrtvolach, rakvych atd. Vcera se mi zdalo ze jsem se neustale probouzela ze spanku, kvuli nejakym vecem, ktere me budili, hrani televize, radia, zvonek a do toho plac me dcery a take ze jsem kvuli tomu volala muzi at prijde domu z nocni, bylo to jak doopravdy, coz me dost desi, kdyz jsem ted s dcerou pres noc doma. Dokazete mi nekdo z dělit proc se mi to deje? A neustale se mi neco spatneho zda? Je mi z toho divne.
Já jsem měla kdysi taky blbé spaní, respektive jsem měla ve spánku tzv. spánkovou paralýzu. Ty pocity byly taky dost nepříjemný. No a doktorka mně poradila obyčejný B-komplex a fakt pomohl.
možná by Ti taky pomohl, plus doplnit hořčík
Vezmi si bily cajovy svicky a zitra je zapal. Chce to do kazdyho rohu v byte jednu svicku a nechat je vyhoret. Udelej to po 3 dny za sebou a vycistis byt.
Tvy sny muzou byt kvuli nejakymu dlouhodobejsimu stresu, ale zrovna tak to muze byt tim, ze prisla na „navstevu“ fuj energie… Svicky ti byt vycisti.
Kdyz mam neklid v hlave, pustim si na youtube koran. Nerozumim slovum, ale mne osobne to uklidnuje a behem chvile se zklidnim. Stejny ucinek ma aspon na me i pousteni Om (nevim jak se to ma psat, ale to krasny, zvucny, joginsky ohm
). Tak mozna by neco pomohlo na zklidneni i tobe - i treba sum more (snad na youtube neco takovyho najdes).
Rekla bych ti at si domu poridis kamen kristalu, ten pomaha cistit negativni veci taky, ale s kameny zacinat radej nebudu, at si neklepes prstem na celo. Ale ty svicky, ty by mely pomoct, pohlcuji negace.
Taky jsem to jeden cas mela. Cely den jsem se bala vecera a noci, snu,… pak to samo prestalo.
Na ty svíčky bacha, ať si ještě nepodpálíš barák
. Asi bych raději zašla za nějakým odborníkem, třeba psychologem. ![]()
@Jana.49 se sny a jejich důvody neporadím, ale já kdysi mívala noční můry. naučila jsem se z nich probouzet ještě před tím, než mi začaly být nepříjemné. tehdy jsem se z nočních můr budila s brekem, tak mě napadlo soustředit se na to, že jakmile začnu prožívat něco, co se mi ani trochu nelíbí, musím začít řvát, co nejvíc, z plných plic - a pomáhalo to, naučila jsem se tím budit cíleně, řvala jsem jenom ve snu a už ne i ve skutečnosti. postupně se mi povedlo tenhle stav převést už do chvíle, kdy se mi ten sen začíná nelíbit, ale ještě není nepříjemný a ani nemusím řvát, prostě si řeknu - to se mi zdá, chci se probudit a probudím se. ale musím zaťukat, už se mi to nestalo dlouho.
když jsem kolem toho kdysi cosi lovila na netu, tak jsem narazila i na příspěvky, kdy si lidi prý dokáží své sny i řídit, nejenom se z nich probouzet
mám pocit, že vždycky bylo základem najít si nějaký trik, na základě kterého si i ve snu uvědomím, že jde jenom o sen - pro mne známka toho, že se mám probudit, pro jiného, že může třeba začít létat a neublíží si ![]()