Strach ze stínů - 18 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Strach ze stínů - 18 měsíců
Nejdřív jsem chtěla anonymně, ale proč vlastně…
Chci se vás zeptat na názor…
Trvá to už asi 14 dnů. Syn (18 měsíců) se začal najednou hrozně bát. Začalo to jeden večer, kdy ukládal manžel, já jsem byla na masáži. Vrátila jsem se, manžel zrovna ukládal a Štěpánek plakal a říkal bojíí bojíí. Manžel říkal, že neví, co se stalo, že ukládal úplně stejným způsobem jako vždy. Štěpula se ke mě úplně tiskl, vůbec se mě nechtěl pustit. Ptala jsem se, čeho se bojí. Ukázal na zeď (holá zeď, není na ní nic, kromě dveří) a říkal: tam. Ptala jsem se ho, co tam vidí, říkal: stíny. Tu noc spal s náma v posteli, nebyl schopnej usnout, pořád říkal, že se bojí. Od té doby se to opakuje, už je schopnej spát v postýlce, ale pořád ukazuje na tu stěnu a říká, že se bojí stínů. Říká to i přes den, hodně často, fakt jde vidět, že má strach. Na stěně žádný stíny nejsou, nevím, co tam vidí, nevím, jak mu mám pomoct.
Před chvílí koukal kamsi do prázdna (ne na tu stěnu) a říká: stín, stín. Tak jsem se ho ptala, co ten stín dělá. Štěpánek začal podupávat nohou. A říkal: drápy, drápy.
Ptala jsem se ho, jestli stín dupá a jestli má drápy. Odpověď: jo. Tak jsem Štěpánkovi řekla, ať jde ten stín pohladit, že určitě bude mít radost. A Štěpánek opatrně popošel dopředu a začal hladit vzduch. Začínám z toho být lehce nervózní
.
Jak to řešit? Napadá vás něco?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Brrr, teda z toho me uplne mrazi. Ja teda verim tomu, ze deti muzou videt duchy a veci, co my ne. Taky jsem tu na to tema precetla nejake diskuse.
To jsem ti teda ale moc neporadila, ze? No, ja myslim, ze s tim hlazenim jsi to udelala dobre, ze bys mela maleho presvedcit, ze ten „stin“ je hodnej. Treba ho nejak pojmenovat a udelat z nej clena rodiny? Kamarada misto nepritele. Snad to pujde! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mikitaa píše:
Nevidel neco blbyho v televizi?
Televizi nemáme
. Když, tak jim pouštíme něco na počítači. Nejdrsnější, co viděl, je snad Prasátko Pepina
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele můj malej(23měsíců) začal dělat něco podobného, hlavně v krámě, kde jsou všude nad tebou zářivky a ty chtě nechtě házíš neustále stíny, nedělá to vždy, jen když si vzpomene, sice to nevyhání do extrému, jako tvůj malej, chytne mě za ruku(což opravdu dělá je když se bojí a JDE POMALU),ale tězko říct, co se jim honí v hlavičce, když se zrovna nebojí stínů, tak se zas bojí šlápnout na tmavou dlaždici taky v krámě, kde jsou dá se říct šachovnicově rozmístěné bílé a černé, prostě přes tu černou nepůjde a když už, tak je vidět, že se fakt bojí, jde pomaličku(a to je co říct u té naší neřízené střely),jindy ale zas lítá černá nečerná, takže neporadím, jen jsem dala svoji zkušenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Easinka jj dětí opravdu vidí víc než většina dospělých. naše starší si takle kolem dvou let povídala s dědou v pokojíčku, přikládala jsme to rozvoji fantazie atp. po pár měsích náhodou viděla fotku tchána, zemřel když jsem byla těhotná-a začala řikat „děda děda, chodí za mnou a ptá se jak se máme“. do tý doby ho ale neviděla ani na fotce, ani jsme ji nic o něm neřikala-dost ěm z toho mrazilo. a jinak rada-pak nat viděla v pokojíčku medvěda,(to už asi byla jen fantazie) tak jsme ji řikali že ji chodí hlídat a teď mu vždycky přeje dobrou noc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leňula2 píše:
Televizi nemáme. Když, tak jim pouštíme něco na počítači. Nejdrsnější, co viděl, je snad Prasátko Pepina
.
zrovna prasatko pepina u nas je hodne oblibena..a tam se ten malej lekl sam sebe v zrcadle ze ma drapy a je tam dinosaurus,,terce jsou skoro tri a boji se u toho jak svina
takze jeslti to neni drsnym hororem s pepinou treba
ja bych to pricitala detske fantazii..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej mi zas řve u šesti medvědů s cibulkou a já myslela, jakou radost mu udělám, když mu to stáhnu
hroznej histerák hned na začátku a to má medvídky rád ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, děti prý dokažou vnímat věci, které mi dospelý nejsme schopni pochytit. jak psala Easinka je dobře že mu věříš a snažiš se pomoct, to je důležitý
. možna synek má jen velkou fantazii, ale třeba je za tim víc (nechci tě strašit)
. zkus si přečíst tuhle diskuzi, je to tedy o něco drsnější než má tvuj syn, ale třebas ti to nějak pomůže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tomu docela věřím, že něco viděl
ty děti jen přece dokud se jim nezkazí „duše“ vidí věci mimo… teda je to věc názoru, andělé apod ale já tomu věřím… kamarádka měla podobnou zkušenost kdy neteř která chodila do školky v pokoji viděla stín nějaké paní a od té doby se k nim bála chodit a spát v pokoji už nespala vůbec, ale jim se v bytě dějí různé věci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Leni, ahoj..také jsem zde četla diskuze na podobné téma, tak snad si dojít pro radu tam..Nevím, co bych ti poradila..Předpokládám, že Štěpánek vyrůstá v harmonickém prostředí, že neprožil v poslední době nějakou špatnou příhodu..takže mne napadá jen bujná dětská fantazie..? Ale přede jen v tomto věku a tak strašidelná? Navíc taková, které by se sám bál? Já jsem ten typ, co by chtěl mít jasno, takže já bych to zkonzultovala s dětským psychologem.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcerka se mi asi ve věku 2 let hrozně bála stromů. Jak byl vítr a hýbaly se větve, tak měla panickou hrůzu, řvala a vůbec nechtěla ven. Taky měla strach z houpajících se lustrů a vůbec ze všech houpajících se věcí. Trvalo to asi půl roku, ale přešlo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poprosit aby odešel. udělat to z malím aby se to naučil. pokud je to někdo kdo má drápky a zlobí ho nemá tam co dělat. Pokud by měl jen kamaráda co by si snim přišel hrát tak by si stim malej poradil. když tak mi napiš soukromou zprávu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju všem za rady, uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Dnes Štěpánek říkal, že stín na něho dělá pápá. To už je příjemnější…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je fajn, vsak rikam, zkuste se se „stinem“ skamaradit. I kdyz by mi z toho porad mrazilo, tak je furt lepsi mit ho za kamose, nez aby vystrkoval drapy.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit