Syn vidí duchy

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4548
11.12.10 03:43

syn vidí duchy

Můj syn vidí duchy, jsou mu dva roky. Když se to stalo poprvé, tak jsem tomu nevěnovala velkou pozornost, bylo mi úzko, ale přešla jsem to celkem v klidu. To bylo asi před měsícem nebo před 3 týdny, probudil se pozdě večer, byla jsem doma jen já s dětmi, dala jsem ho do naší postele, usnul a za chvíli ho slyším volat, ale celkem klidně „mami,mami“.Seděl v postýlce a začal mluvit o pánovi „pán říká“ a koukal se do stropu, „co říká?“ „říká hlavou“ a pak už jsem z něho o moc víc nedostala, pořád opakoval to stejné, neřekl mi jak vypadá… Pak zase po chvíli usnul a druhý den se ho na to ptal manžel, ale už nic neřekl, možná si to ani nepamatoval. Dneska se to stalo zase, probudil se v postýlce, vzala jsem ho do naší postele, zdálo se, že usne a najednou říká„budeme vstávat?“ odpovídám"nebudeme, jen spinkej" „tady je pán, jeden dva tři páni“ Tak se ptám, jaký páni, kde, co dělají…? „zlobiví páni, plácají na Natánka - tj. bouchají Natánka - plácají na zadeček, na hlavičku, na ouška…“ Několikrát to rozčileně opakoval, už jsem začala být nervózní. „mají tyčku, nemůžou plácat na maminku! To nesmí, plácat na maminku“ „zlobivý páni, plácají na miminko, ošklivý páni, nesmí plácat na miminko“…atd atd. Byl opravdu rozčilený a rozhodně nemluvil ze spaní. Jsem z toho fakt nervózní, svírá se mi žaludek a mám sucho v krku. Měla jsem slzy v očích.
Stává se to Vašim dětem taky? Moje starší to teda neměla. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.12.10 04:16

Raději inko..
Moje dítě tohle má, ale já mu vše věřím a podporuji ho v tom.
Pokud je ten kdo přijde zlý, tak ho s andělíčkama odvedeme, už to umí i sám.
Nevím, jak poradit, já se v tomto celkem už pohybuji, buď to v něm podpoříš a přijmeš, takových dětí je čím dál víc.. Nebo to někteří rodiče prostě utnou a časem to přestane..

Ráda pomohu, poradím.

• Citovat
  • Upravit
13415
11.12.10 06:48

Můj brácha jako malý viděl vylézat z obrazu skřítka a ten mu říkal, aby nejedl maso a vyhrožoval mu. Opakovalo se to několik nocí, naši nakonec obraz rozbili a vyhodili, od té doby byl klid, ale maso opravdu nejedl, začal něco málo až v pubertě. Možná bych zkusila zjistit, odkud „páni“ přicházejí.

Jinak ti teda povím, že jen po přečtení příspěvku mi běhal mráz po zádech a jsem doma sama se synem a je mi úzko a to to jen čtu…

Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
11.12.10 07:12

Já bych v tom nehledala žádné nadpřirozenosti. Sama si pamatuju, když jsem byla malá a ráno se probudila, tak jsem taky viděla iluze postavy za prosklenými dveřmi,slyšela jsem zvuky. Všechno na mě působilo tak tajemně, strašidelně, i nábytek v šeru.

Časem jsem z toho vyrostla a nikdo nemusel nic rozbíjet ani odstraňovat.

Jak to má dítě s televizí? Na co se dívá? Nevidělo náhodou nějaké pořad, který pro něj není vhodný? Nebo nějakou agresivní rádoby pohádku? Není to jen tak, že pro děti v tomto věku není časté vysedávání u TV doporučené a nevhodně zvolené pořady mohou u úzkostných dětí vyvolávat noční děsy a paniku.

Jinak klasický noční děs, pavor nocturnus, toto není. Ten probíhá ještě jinak - křik, bušení srdce, dítě nereaguje na hlas, na uklidňování, znovu usíná a ráno si nic nepamatuje. Ale určitě je to nějaká jeho forma. Kdyby sis o tom pogooglila, tak najdeš rozdělení, formy, rozdíly mezi nočním děsem a noční můrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
11.12.10 07:29

Dcerka tohle jeden čas měla, má dost velkou fantasii, řešila to tak, že lezla k nám do postele. Tam se cítila v bezpečí a spala klidně, manžel jí pak vždy přenesl do její :mrgreen: Vydrželo jí to ale dost dlouho a podezřívám jí, že později to už bylo jen čistě z vyčůranosti, aby mohla k nám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
11.12.10 08:19

Když to tady čtu tak mám mi leze mráz po zádech,být takhle sama z dětmi a tohle mi syn vyprávět tak se stěhuji a jsem rychle zbalená,ale zase to tak snad černé nebude.Mám kamarádku a ta má dcerku od 2 let její dcerka vidí 2 postavičky mají strašně divná jména chodí do práce,nechcou se bavit z mámou,nejsou pěkní,malé zakazuji mluvit z dotyčnou kamarádkou.Hrají si spolu,teť jí přibyli další 2 kamarádi neviditelní do party.Kámoška to bere z humorem neřeší to ba naopak tu jeji dětskou fantazii podporuje a říká,dnes byl táta v práci s dotyčným a ona se začne vyptávat a strašně zajímat.JMně osobně to děsí,ale spíše by to chtělo přečíst odbornou literatůru o dětské fantazii,zkušenosti druhých příběhy a třeba dát něco pokřtěného do všech pokojů.Moc na to nejsem,ale ze zkušenosti jiných to prý zabírá,alespon pro pocit :kytka: Tak se opatrujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
11.12.10 08:38

Podle mě by mohlo jít o nějakou psychickou nerovnováhu, nezažil nějaké trauma? Možná ani o ničem nevíš a jeho to třeba hodně vzalo. Taky bych v tom nehledala nějaké nadpřirozeno. Zkusila bych se asi obrátit na dětského psychologa.
Můj starší syn se asi od 3 let v noci občas budil se strašným křikem, mluvil naprosté nesmyly a nešel vzbudit ani nebyl k utišení… trvalo to asi 2 roky, ale to je prý u dětí běžné. Říká se tomu noční běsy a s věkem to vymizí, ale to je asi o něčem jiném.
Každopádně být tebou tak tomu věnuju pozornost a rozhodně se s někým poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
11.12.10 08:41

To se mu prostě něco zdálo a on neumí ještě pořádně rozeznat realitu od snu… Klárka tohle mívá taky, že prostě mele nějaké nesmysly, že někdo něco délá nebo udělal… Tak ji vždycky řeknem, že dobře, ale že pán už říkal, že jde spát a prostě nějakou báchorku kolem toho, nebo když se bojí, tak že ji tatínek (nebo třeba nějaký plyšák atd.) teď bude hlídat… Můj nevlastní bratr (nyní 10 let) se jednou jako takhle malý vzbudil se šíleným řevem, jak kdyby ho párali no a nakonec se ukázalo, že se mu zdálo, že načůral do mlíka :lol:

No a jak tu někdo psal o spojitosti s televizí, tak to bych taky viděla jako reálné, protože nevím, jak by jinak dvouleté dítě přišlo na to, že někdo někoho může mlátit nějakou tyčkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.10 08:50

ahojky…já jsem zase zastáncem že se dějí různé věci mezi nebem a zemí. A děti jsou obzvlášť vnímavé. Má dcera dlouhé roky mněla strach ( nikdy neřekla čeho se bojí přesně) tak jsme prostě celé noci v pokojíčku svítili lampičkou. I když dneska už je to velká slečna tak se bojí po setmění chodit ven. Světlo dává dětem pocit bezpečí. Nechci nikoho strašit ale já sama viděla „ducha“…a to v den ( to jsem to ještě netušila) kdy jsem otěhotněla. A znovu po narození dcery stál nad postýlkou. Záleží čemu člověk věří. Nejsem zastánce okultismu ale prostě stává se to.

• Citovat
  • Upravit
15054
11.12.10 08:56

co se přidat do skupiny mystery :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.10 08:58

Já když byla malá, tak si pamatuju, že v ložnici kolem rodičů chodili taky „duchové“. Většinou tam byli 2, někdy 3. Nic moc nedělali, jen rodiče pozorovali, chodili kolem poslete..byli to jen siluety, obličej jim nikdy vidět nebyl. Měla jsem to tak možná do 12let a vím jistě, že sen to nebyl - byla jsem vzhůru a bála se, že chtějí rodičům ublížit. Pak rodiče změnili ložnici a už jsem je neviděla. Někdy jsem ten samý pocit měla i ve svém pokojíku, že koukají za oknem - ale to jsem je už neviděla (to mi bylo tak 15let). Nevím co to bylo, ale známá vídá ducha ve starém domě co koupili - prý tam zemřel starší pán. Vidí ho i její jedna dcera, manžel s druhou ne..Raději inko.

• Citovat
  • Upravit
2532
11.12.10 09:22

Mojí malé jsou 3 roky a také se to u nás děje… už jako miminko koukala jen do jednopho rohu ložnice a pořád se usmívala… když jsem na ni promluvila tak se na mě podívala, ale zase se hned koukla zpět a smála se… pak to na nějaký čas přestalo.. o rok později mi zemřel bratr a začalo to znova.. vůbec nechtěla spát sama v pokojíku a pořád opakovala že je tam strejda a nechce jit pryč, že kouká! Byla jsem z toho špatná protže to dítě si to nevymyslí nemá na to rozum.. od té doby je to časté, jen už nemluví tolik o strejdovi ale o „pánovi“ že tam pán stojí a nechce jít pryč… kolikrát přijde celá zpocená, vystrašená a uplakaná… vůbec nevím co se to děje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
11.12.10 09:30

ahojky -ano děti když jsou malé tak jsou velmi senzitivní…

Nám se stalo něco podobného na hřbitově o dušičkách…malá viděla pána a byli jsem tam úplně samy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.12.10 10:20

Dcera takto mluvila, když měla noční můru..Ona vypadala jako naprosto vzhůru , ale vlastně mluvila z cesty..Nešlo jí probudit ( i když koukala a mluvila)..
Může to být přesně ten moment. Synovi se něco zdá, ale vypadá to tak reálně, že věříte, že je vzhůru.

Za mě - také jsem byla vyplašená a děsilo mě to, ale pochopila jsem , že to jsou jen ošklivé sny - žádní duchové ani nic mezi nebem a zemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
11.12.10 10:22

já se domnívám,že s tím má hodně do činění aktivita dětského mozku, proto ty „přízraky“, které mi už nevidíme. Zrovna včera jsem četla, že mozek batolete je 2× aktivnější, než mozek vysokoškoláka (i když dneska je vysokoškolákem kde kdo :roll: ). Bylo by zajímavé slyšet názor nějakého odborníka. Nicméně, já osobně si myslím, že zde převažuje dětská fantazie a schopnost myšlení nad napřirozeností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat