Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Znamky nikdo neresi. Navic se vysvedceni dava jen na personalni nebo proste tomu, kdo resi prijimani zamestnancu. Ja mam ctyrku na maturitnim, z obcanky. Nikdy se nikdo nezeptal. Pritom bych se ted mohla chlubit, ze to byl vlastne boj proti rezimu - vytahla jsem si sjezdy KSČ a KSSS.
. Nestresuj se.
Prosímtě neblbni, nikdo si na tebe úplně nepřekope názor kvůli nějakým známkám
přinejhorším řekneš že jsi byla ve stresu a zvojtila to, kdyby něco ![]()
Každý někdy procházel nějakou zkouškou a pokud jsi ve škole neprochrápala celé roky, tak je to vyloženě o štěstí. Můžeš si vytáhnout super téma, které je,, okecávací" a téma, kde jsou prostě fakta. A věř, že každému zaměstnavateli jsou známky totálně ukradené. Daleko důležitější je fakt, že máš takové znalosti, aby tě k matuře vůbec připustili.
To chce klid. Známky nikdo neřeší, jde o celkový výsledek. Já jsem za celý gympl měla na vysvědčení max 3 dvojky, většinou same 1. A u maturity 3 z češtiny. Měli jsme jiného učitele, pěkně si mas vychutnával, vytáhla jsem si novou otázku a do toho stres…šílené mě to štvalo, nikdy jsem 3 na vysvědčení nemela. Ale pak mi konečně došlo, že je úplně jedno. Nikdy se na to nikdo nedíval dívat nebude.
Maturitu jsem zkopala jak jsem mohla, známky 1,2,3,4 aspoň to bylo postupně. Na výšce červený diplom. Prostě to někdy nesedne. A nikoho nezajímá jaké byly známky, je to jen formalita.
Myslím, že když to začerníš, tak na to akorát upozorníš. Spíš bych to zahrála do autu a při předávání vysvědčení schválně na svůj účet zažertovala, jak to nevyšlo a že sis vytáhla zrovna tu jedinou otázku, co sis nestihla projít. Nebo, že bys nikdy nečekala, že budeš taková trémistka, když už to máš jednou za sebou, a mělas totální okno a úsměv a výstřih nepomohl
jsou to krásné starosti, když si vzpomenu na sebe
třeba to nakonec dopadne dobře, zkus se hodit do klidu ![]()
Senzitivni fáze vyvoje, kdy jde učení samo a člověk má k tomu vsechny predpoklady, je v adolescenci a mladé dospelosti, ne kdyz se blizis zralemu věku. Vývoj nezastavis.
Verim, ze pokud se pripravujes, maturitu zvladnes. Znamky neres ![]()
Děkuji moc, za podporu, já vím, že to moc řeším, nejhorší je že už je mi přes 30
a připadám si jak puberťák ![]()
Já za sebou mám zkoušek už opravdu hodně, teď aktuálně mě čeká za 2 dny další státnice a za ty roky jsem se naučila rozlišovat jen 2 výsledky zkoušek a to prospěl nebo neprospěl. Taky mám radost když dostanu jedničku a mrzí mě když někde prolezu jen tak tak i když jsem se fakt učila, podstatné ale je že to nikoho jiného stejně nezajímá. Ten stres je zbytečný a všechno jen zhoršuje. Pokud je šéfová rozumná ocení spíš pracovní výsledky než známky na vysvědčení.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj všem,
už od 4 hodin od rána nespím - dohání mě stres, který mě čeká a úplně se děsim toho co bude. Možná to neni až takový dotaz, ale spíš postesknutí, které s nikým nemůžu řešit. Poprosím jen o anonymitu - pro mě je to citlivé téma.
Kvůli své praci, co teď dělám, jsem musela nastoupit do školy a dodělat si maturitu. Již jednu maturitu mám, ale bohužel z jiného oboru.
Svojí práci mám opravdu moc ráda, baví mě. Jak moje vedoucí, tak i hlavní paní šefová jsou se mnou moc spokojeni - svoji práci opravdu odvádím skvěle, jsem zodpovědná a svědomitá. Dělám i práci nad rámec a neřeším, zda jsem v práci o hodinu déle nebo ne. Obě mé šefové trvdí jak jsem chytrá a že takové zaměstnance mít v práci je výhra…jenže teď přichází ten kámen úrazu - já nejsem vůbec studijní typ. Školu jsem měla na 2 roky - první rok jsem tak nějak proplula, jenže teď mě už čekají zkoušky. A ja se děsím toho, že opravdu projdu jen tak tak a že až obě šefové uvidí známky na mém maturitním vysvedčení, tak na mě změní názor. A s tím souvisí i to, zže se obávám i toho, že zklamu přítele, který mě ve studiju podporuje a má o mě stejný nazor co mají lidi v práci.
Je možné pak až budu dávat kopii vysvědčení do práce začernit ty známky s tím, že je yo můj osobní citlivý údaj?
P. D. jen pro rýpalky, fakt se snažím učit, ale mě ta teorie prostě nejde dostat fo hlavy. Cokoli se snažím učit ihned zapomínám a přijdu si ptostě jak b.lbec. Jinak se ohledně mé práce ráda vzdělávám a chodím na různé semináře, ale to jsou věci ptaktické, kteté umím a baví mě.