Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Počkej na výsledky z druhé školy. Případně na obě napiš odvolání.
Pokud to nevyjde, zjisti, kde mají volná místa a berou bez přijímaček. A nebo jdi makat…
No, normálně, bych podala odvolání, ano šance není velk, kor když si třicáta v pořadí, ale risknout to můžeš, a pak bych hledala škol, kde se vypisuje 2. kolo řízení, ano ty školy budou asi nic moc, ale lepší nějaká sš než žádná, popřípadě, pak můžeš zkusit přestup ![]()
@Pamplemouse se základním vzděláním? To asi nechce nikdo zůstat jen se základkou ![]()
@Markéta80 píše:
@Pamplemouse se základním vzděláním? To asi nechce nikdo zůstat jen se základkou
ano, souhlasím ![]()
Určitě odvolání, byť je šance malá, tak 30 míst někdy nemusí být moc. My budeme psát dvě školy, tu druhou takticky takovou tu, kam je o něco málo lehčí se dostat, ale prioritní bude ta první,,,takto uvažuje spousta lidí, tak se klidně může stát, že se hodně míst uvolní.
Dcera je v osmičce, tak nás to čeká příští rok, a tohle je moje noční můra, sama nevím jak se to řeší, na učňák bych nerada, a středních, které berou bez přijímaček nebo vyhlašují 2. kolo,,,nevím nevím, takových v Brně asi moc nebude, v Praze asi tak moc ne,,, ale nechci plašit, držím palce, uvidíš jak druhá škola, jen bacha na termíny odvolání v té první, abys to samým čekáním na druhou neprošvihla.
No, to už jsi dost pod čarou. Počkej co druhá škola. Jaké máš známky? Třeba by pro tebe bylo vhodnější učiliště a je lepší to zjistit teď než u maturity ![]()
Buď v klidu. Napiš odvolání a neboj. Dnes je to jiné. Děti se hlásí na dvě školy a chodit můžou jen na 1. Spousta na tu tvou vůbec nechce a ty se posuneš. Držím palce.
Počkej na další školy a pak odvolání. Na jednu to klapne vždycky. Měla jsem dvě školy hlavní a jednu pojistku, že tam se dostanu určitě (nepsaly se tam přijímačky). Jako první jsem se dozvěděla tu třetí a byla jsem 141 z 90. Jakmile jsem na ni podala odvolání, tak přišlo přijetí od prvních dvou. Do té třetí nakonec dělali druhé kolo, protože ji měli skoro všichni jako poslední záchranu
Takže klid zatím, vždycky tě někam vezmou, pokud nejsi úplný negramot ![]()
@Anik píše:
Určitě odvolání, byť je šance malá, tak 30 míst někdy nemusí být moc. My budeme psát dvě školy, tu druhou takticky takovou tu, kam je o něco málo lehčí se dostat, ale prioritní bude ta první,,,takto uvažuje spousta lidí, tak se klidně může stát, že se hodně míst uvolní.Dcera je v osmičce, tak nás to čeká příští rok, a tohle je moje noční můra, sama nevím jak se to řeší, na učňák bych nerada, a středních, které berou bez přijímaček nebo vyhlašují 2. kolo,,,nevím nevím, takových v Brně asi moc nebude, v Praze asi tak moc ne,,, ale nechci plašit, držím palce, uvidíš jak druhá škola, jen bacha na termíny odvolání v té první, abys to samým čekáním na druhou neprošvihla.
@Katˇula píše:
Buď v klidu. Napiš odvolání a neboj. Dnes je to jiné. Děti se hlásí na dvě školy a chodit můžou jen na 1. Spousta na tu tvou vůbec nechce a ty se posuneš. Držím palce.
dekuju tak podporu ![]()
@Serpentini píše:
No, to už jsi dost pod čarou. Počkej co druhá škola. Jaké máš známky? Třeba by pro tebe bylo vhodnější učiliště a je lepší to zjistit teď než u maturity
známky si nemyslím ze mám tak spatny abych musela na ucnak nikdy jsem neměla ani jednu trojku a vždy vyznamenání
@Markéta80 píše:
@Pamplemouse se základním vzděláním? To asi nechce nikdo zůstat jen se základkou
Já neříkám, že má zůstat se základním vzděláním, to je jasné, že to nechce nikdo. Také jsem nejdříve poradila co dělat, aby se někam dostala. Nicméně znám i případy, kdy se dítě nedostalo na SŠ a zůstalo sedět rok doma na zadku, nechalo se živit rodiči a za rok zkusilo přijímačky znovu. Tak jsem tím jen chtěla říci, že pokud se nepodaří odvolání, druhé kolo, prostě nic, tak raději ať jde makat, než sedět na zadku a lamentovat nad tím, jak jí nikde nevzali.
Jinak zakladatelko, kdyby náhodou opravdu došlo na nejhorší a nikam by ses nedostala, zvaž kdyžtak odjet na rok do zahraničí. Třeba jako aupair, nebo tak, aby ses aspoň posunula ve studiu jazyků. To v životě využiješ a asi ti to dá víc než pípat zboží na kase…
To samé loni řešil synovec. Z nervů totálně podělal přímačky z matiky na obě školy. Měl hrozně málo bodů, nevzali ho ani na jednu školu kam se hlásil (oboje byl gympl). Byl hrozně moc pod čarou, měl asi o 90 bodů méně než poslední nad čarou. Našli teda jinou, třetí školu (obchodku), kde měli volná místa (musíš hledat na netu, prý to ty školy uvádějí na svých stránkách). Tam zavolali a domluvili si přijetí (na základě těch bodů z přijímaček ho vzali hned všema deseti), pak tam zajeli s lístkem, který musíš odevzdat do školy do které nastoupíš. Ale protože z toho byl úplně v háji (celý život měl samé jedničky), tak si doma vybrečel, že zkusili podat odvolání na jeden ten gympl. A světe div se ho nakonec přijali. Takže nevěš hlavu, vůbec to nemusí být taková tragedie. ![]()
@Pamplemouse Já teda nevím, ale neumím si představit „práci“ v 15, nebo dokonce v tom věku odjet sama za hranice
Jako brigáda jasně, ale nikde na úvazek nevezmou dítě přece
Nebo už je to teď jinak?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.