Svět vzdělání

60
26.3.21 23:42

Zdravím, ráda bych oživila příspěvěk, má někdo zkušenost s třídou v rámci Světa vzdělávání? Konkrétně myslím pobočku na ZŠ Křídlovická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.1.22 14:47

Ahoj, pokusím se oživit :) - má někdo zkušenosti s tímto typem škol? Jak probíhá přijímací řízení? Přístup učitelů? Případně další věci? Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
60
7.1.22 12:31
@Anonymní píše:
Ahoj, pokusím se oživit :) - má někdo zkušenosti s tímto typem škol? Jak probíhá přijímací řízení? Přístup učitelů? Případně další věci? Děkuji :)

přijímačky probíhaly ve formě pohovoru s dítětem cca na 45 minut, různé úkoly, hádanky aj - děti to bavilo. úspěšnost hodně záleží na tom, kolik dětí se hlásí, což dost kolísá (jeden rok to bylo 120, minulý rok cca 60 atd na naši pobočku). zatím v první třídě se nezdá, že by škola byla nějak náročnější, to možná teprve přijde. můj dojem je ten, že si v podstatě platíme školné za to, aby ve třídě nebyly pomalejší děti s inkluzí (to jsem řekla docela bez obalu, ale je to tak). většina dětí je na tom tak nějak podobně, jednou stabilním tempem, není tam nikdo, kdo by se vyloženě nechytal. akorát některé hodiny mají půlené, např. čtenáři vs nečtenáři. dcera je spokojená, nakonec je to vždy hlavně o osobě té učitelky. pokud bys měla ještě jakýkoliv dotaz, ráda odpovím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.22 07:11
@pani.tau píše:
přijímačky probíhaly ve formě pohovoru s dítětem cca na 45 minut, různé úkoly, hádanky aj - děti to bavilo. úspěšnost hodně záleží na tom, kolik dětí se hlásí, což dost kolísá (jeden rok to bylo 120, minulý rok cca 60 atd na naši pobočku). zatím v první třídě se nezdá, že by škola byla nějak náročnější, to možná teprve přijde. můj dojem je ten, že si v podstatě platíme školné za to, aby ve třídě nebyly pomalejší děti s inkluzí (to jsem řekla docela bez obalu, ale je to tak). většina dětí je na tom tak nějak podobně, jednou stabilním tempem, není tam nikdo, kdo by se vyloženě nechytal. akorát některé hodiny mají půlené, např. čtenáři vs nečtenáři. dcera je spokojená, nakonec je to vždy hlavně o osobě té učitelky. pokud bys měla ještě jakýkoliv dotaz, ráda odpovím :)

Děkuji! Tak to zkusíme a uvidíme :). Já mám vlastně z mnoha motivací pro tuto třídu mj. i tu inkluzi, taky se chci, pokud možno, takové třídě vyhnout :oops:. Plus samozřejmě jazyky, půlení na některé hodiny. Sama jsem kdysi do podobně zaměřené třídy chodila a hodně mi to dalo, tak hledám něco podobného pro syna. Uvidíme, jestli projde přes příjimačky :roll:, každopádně to zkusíme. Máme výhodu, že ta třída je zrovna i na naší spádové škole, takže škola je jasná, spíš jde o volbu třídy.

• Citovat
  • Upravit
10
22.1.22 11:54

@pani.tau tyjo, 120 dětí se hlásilo? A berou 20, max 22…tak to budou ještě nervy. Taky nevím, kolik se na „naši“ pobočku hlásí letos dětí..uvidíme…syn je zvyklý ze soukromé školky na nižší počet dětí a individuálnější přístup..ve třídě s 30 děckama bude ztracený…uvidíme jak nám to výjde no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.23 11:21

Zkušenost se Světem vzdělání

Ahoj, taky se podělím, snad to někomu pomůže. Absolvovali jsme 5 let, celý 1. stupeň, v Pardubicích. Z projektu jsem zprvu byla nadšená. Syn je intelektuál :), dostal se bez problémů. Od 2.třídy mé nadšení opadalo. Svět vzdělání nijak neovlivnil výběr třídní učitelky (bohužel klasická pí učitelka předdůchodového věku), hlavní tahák výuka AJ rodilým mluvčím - to byly tristní pokusy, naprosto nekvalifikovaní cizinci, kteří v hodinách nic nedělali, jedno dítě se dokonce zranilo, nakonec po několika střídáních to přebrala česká pí učitelka.
Logika fajn. Matematika!!! - naprosto dementní důsledně držený program podle Hejného - abstraktní matematika pro děti, které ještě počítají na prstech?! Podle mě zcela mimo. Mám VŠE Praha, vysokoškolskou matematiku jsem zvládla, nicméně v materiálech pro 2.třídu podle Světa vzdělání jsem marně hledala smysl. Žádný to podle mě nemá, jen móda.
Během covidismu Svět vzdělání podporoval veškeré omezování vzdělávání dětí a výuku přes počítač považoval za plnohodntnou - největší zklamání. Syn nesnesl roušku, měl panické ataky, takže do školy v 5. ročníku chodil pouhých 7 týdnů. Přesto Svět vzdělání trval na zaplacení plného školného, tvrdě vymáhali, dohoda žádná. Na přijímačky na 2. stupeň jsem si ho připravila sama a s úlevou jsme z tohoto projektu utekli do matematické třídy jiné školy. Uff :). Takže za mě po osobní zkušenosti NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
6.4.25 12:18

Svět vzdělání - dálkově

Ahoj všem,

zkusím obnovit diskuzi. Je tu někdo, kdo má dítě ve Světě vzdělání dálkově - online? Zajímají mě jakékoliv poznatky, vaše zkušenosti, spokojenost. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
22.4.25 09:25
@Frika píše: Více

My syna u nich na dálkové výuce máme. Dotaz už je starší, ta nevím, zda mám ještě psát zkušenosti nebo už to pro Vás není aktuální… kdyžtak se ozvěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.4.25 18:33

@mikwa Děkuji za zprávu. Ano, je to stále aktuální, syn jde do první třídy až příští rok. Bydlíme na malém městě, tak mi to přijde jako fajn varianta, jak by mohl mít „lepší“ vzdělání, ale zároveň to měl kousek do školy a byl mezi kamarády z města. Myslím, že jeho by to bavilo, ale nejsem si jistá tím časem stráveným u počítače. Budu vděčná za jakékoliv poznatky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.8.25 10:15

@Frika My máme syna v Olomouci, teď půjde do 5. třídy. Jsme moc spokojení. Mají skvělý kolektiv, rodiče jsou taky fajn, je prostě vidět, že se zajímali o to, kam jejich dítě půjde. Školné mi přijde naprosto v pohodě, začínali jsme na 1500,– Kč, pak se to každý rok zvedlo o inflaci. Hejného metoda je pro našeho syna to pravé, baví ho a je z ní nadšený. Uvidíme, jak se to povedlo s angličtinou, na konci školního roku by měl dělat britský certifikát Fleyers A2. Druhého syna máme na stejné škole, ale v normální tříde (hlásilo se 96 dětí, brali 22, tak to prostě nevyšlo, navíc je narozený na konci července a oproti dětem např. s odkladem prostě asi není tak zralý) a je to rozdíl. Hlavně holt ve složení kolektivu, v přístupu rodičů apod. Takže my bychom do toho určitě šli znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin