Zrušení školky kvůli nemocem

Anonymní
20.4.19 08:36

Zrušení školky kvůli nemocem

Jak je už v nadpisu, zrušila jste některá dítěti školku kvůli časté nemocnosti? Nejde o tříleté dítě, které by bylo nemocné první rok, ale o dítě, které je často nemocné od narození a se školkou se to jen zhoršilo. Má za sebou 2 roky školky, kdy vždy po týdnu na měsíc odpadne. Přemýšlím, že bych ho nechala na soukromém hlídání, které pro něj mám, abych mohla do práce. Od září bude předškolák, tak bych ho nechala na indvidualu doma a šel by až do školy.
Udělala jste to některá? Vyrostlo z nemocí dítě?
Aktuálně třeba od ledna pořád kašle. Vše negativní. Léčba na reflux není účinná. Rady, co udělat, aby byl zdravý, nepotřebuji, protože mám pocit, že už jsme zkusili vše. Na imunologii je sledovaný, alergie nemá žádné.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17022
20.4.19 08:48
@Anonymní píše:
Jak je už v nadpisu, zrušila jste některá dítěti školku kvůli časté nemocnosti? Nejde o tříleté dítě, které by bylo nemocné první rok, ale o dítě, které je často nemocné od narození a se školkou se to jen zhoršilo. Má za sebou 2 roky školky, kdy vždy po týdnu na měsíc odpadne. Přemýšlím, že bych ho nechala na soukromém hlídání, které pro něj mám, abych mohla do práce. Od září bude předškolák, tak bych ho nechala na indvidualu doma a šel by až do školy.
Udělala jste to některá? Vyrostlo z nemocí dítě?
Aktuálně třeba od ledna pořád kašle. Vše negativní. Léčba na reflux není účinná. Rady, co udělat, aby byl zdravý, nepotřebuji, protože mám pocit, že už jsme zkusili vše. Na imunologii je sledovaný, alergie nemá žádné.

A co radí imunolog? Asi bych se řídila tím. Jinak já to neudělala - mám dcerku nar. ve 26.tt a její imunita je horší, ale zase školka pomáhá neurologicky a bacil může chytnout i ve výtahu nebo třeba od tebe, když budeš chodit do práce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
20.4.19 08:52

A s čím přesně marodi? Já bych se bála, že teď bude doma a až nastoupí do školy, tak schyta každej bacil co projde kolem a bude to ještě horší a ve škole už ta absence je složitější :think: já jako dítě pořád marodila, to bylo ob týden něco a pak mi hrozně pomohlo když mi dr napsala lázně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
20.4.19 09:23

A ve škole bude mít taky individuál? Syn je taky často nemocný a každý rok je to lepší a lepší. Zkusila bych lichorerisnici, probiotika a vitamin D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.19 09:36

@iiiv u nás to je letos horší než loni. Probiotika a rybí tuk bere dlouhodobě. Z těchto věcí jsme zkoušeli snad vše, co je na trhu. Včetně preparátů od lékaře.
A ano, klidně ho budu učit doma. Paní na hlídání je učitelka z 1. stupně v důchodu, tak ho klidně bude ucit.
@Kriss Tina se vsim, co se ve školce mihne. Zánět spojivek, střevní potvory, kašle, anginy, záněty středního ucha…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.19 09:38

@Králičice mám vyzkoušeno, že když není ve školce, tak to je o hodně lepší. A to může být první dítě ve škole. Školka mu vadila i přeneseně, ale školní bacily už zvládá.

• Citovat
  • Upravit
17022
20.4.19 09:59
@Anonymní píše:
@Králičice mám vyzkoušeno, že když není ve školce, tak to je o hodně lepší. A to může být první dítě ve škole. Školka mu vadila i přeneseně, ale školní bacily už zvládá.

A co sociální kontakty? :think: za mě bych do toho nešla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.19 10:34

@Králičice on těch sociálních kontaktů moc nemá. Od listopadu doteď byl ve školce tak 15 dní celkem. Tři dny se rouzkoukava a odpadne. Teď už od ledna kašle. Dala jsem ho minulý týden na 1 den do školky na byla z toho laryngitida. Příští týden musí i s kašlem.
Když je zdravý, chodí na hřiště, hraje si se sousedy, má bratra, bratrance… Takže těch kontaktu má i bez školky relativně dost.

• Citovat
  • Upravit
17022
20.4.19 11:15
@Anonymní píše:
@Králičice on těch sociálních kontaktů moc nemá. Od listopadu doteď byl ve školce tak 15 dní celkem. Tři dny se rouzkoukava a odpadne. Teď už od ledna kašle. Dala jsem ho minulý týden na 1 den do školky na byla z toho laryngitida. Příští týden musí i s kašlem.
Když je zdravý, chodí na hřiště, hraje si se sousedy, má bratra, bratrance… Takže těch kontaktu má i bez školky relativně dost.

Věř mi, že tě chápu - venku krásně a my sedíme taky doma - jedna z mnoha rýmeček a kašlíků.. Já bych se poradila s imunologem a pediatrem.. Případně bych vyzkoušela soukromou školku, kde je méně dětí. Ale ty mi přijdeš vcelku rozhodnutá.. a teď to nemyslím zle, je to tvé dítě a tvá zodpovědnost.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
20.4.19 11:20
@Anonymní píše:
Když je zdravý, chodí na hřiště, hraje si se sousedy, má bratra, bratrance… Takže těch kontaktu má i bez školky relativně dost.

Zkoušeli jste se poradit s někým, kdo za příznaky nevidí jen nemoc těla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.19 11:28

@Králičice my tu soukromou školku nemáme. Kdyby to byly jen rýmy a kasliky, tak to neřeším.
Syn mel 25× ATB. Rýma se mu vrazi do ucha a kašel sedne níž.
@hanka.br. ne. Ale beru to jako dědičnost. Stejně jsem na tom byla já, manžel, můj táta… Všichni jsme jezdili po léčebnách a všichni jsme z toho vyrostli až ve škole. Mně ty synovi bacily ale semlely taky.

• Citovat
  • Upravit
12330
20.4.19 11:55

A mandle má v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
20.4.19 11:59

Heled, dle tvých odpovědí jsi v podstatě rozhodnutá. V lázních jste byli? Pobyty u moře? Mám taky hodně a často nemocnou dceru, teď je předškolák a konečně je to lehce lepší, ale úžasné taky ne. Hodně se s ní snažíme pobývat na horách a u moře, to dělá zázraky. Do individualu bych šla jen v posledním případě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.19 12:06

@luca241 byli jsme měsíc u moře. Letos jedeme taky. K tomu hory, ozdravovna. Denně jsme venku. A ano, jsem rozhodnutá.
@iiiv krční v pohodě, nosní nemá.

• Citovat
  • Upravit
kytkalenka
20.4.19 12:26

U nas se to zlomilo az tenhle predskolni rok a dost tomu pomohlo, ze proste musel. Driv jsem ho nechavala doma jen zakaslal a mozna to prave byla chyba. Ted je nejak vic odolnejsi a je tam opravdu rad a nasel si i kamarady s kterymi jde do prvni a o tom prave ten predskolni rok je. Navic i jako predskolak muze mit omluveno kolik chcete, takze je skoda se vzdavat prave toho mista ve skolce, kdyby se situace zlepsila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin