Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ne neudelala. Chodila jsem s nim k homeopatce, ta me nasmerovala na tcm. Takze bere homeopatika plus bylinne smesy na opakovane potize, co miva. A tento rok je to o fous lepsi. Nebo aspon to rychleji odezni. Je mu 6r. Potrebuje i jine kontakty nez jen rodinu. Taky je 2dny v tydnu hlida pani, takze nechodi tak casto, ma moznost si odpocinout.
Po půl roce stejná situace a stejná otázka.
Letos byl ve školce týden, tři týdny, doma. 1 den, 2 dny doma, dneska byl ve školce a teď má 39,8°. Takže zítra nejde. Měli jsme na víkend plány a nic. Musím zase zrušit logopedii (potřetí za sebou).
Takže jsem rozhodnutá, že zruším školku.
Kdo jste to udělal, jak to neslo dítě?
Tak jsem konečně dospěla k tomu, že školku zrušíme. Syn od října byl poprvé minulý týden byl 2 dny a pichali mu ucho. Takže od září do ledna byl ve školce cca 10×. Rezignovala jsem na to, aby tam chodil. Je to chudák, který nemá kvůli nemocem normální dětství.
Teď se do školky nedostanu a zeptám se i tam. Ale stejně nevíte, jestli to je vůbec možné zrušit školku v půlce roku? Nebo stejně musí držet místo, když je předškolák?
Tak pokud je předškolák, tak má školku povinnou, takže ji jen tak zrušit nemůžeš. Buď bys musela přejít na individuální vzdělávání, což nevím, zda v průběhu roku jde nebo formálně do školky bude chodit a budeš ho omlouvat.
@Anonymní píše:
Tak jsem konečně dospěla k tomu, že školku zrušíme. Syn od října byl poprvé minulý týden byl 2 dny a pichali mu ucho. Takže od září do ledna byl ve školce cca 10×. Rezignovala jsem na to, aby tam chodil. Je to chudák, který nemá kvůli nemocem normální dětství.
Teď se do školky nedostanu a zeptám se i tam. Ale stejně nevíte, jestli to je vůbec možné zrušit školku v půlce roku? Nebo stejně musí držet místo, když je předškolák?
Predskolakovi nemůžeš zrušit školku, je to povinné. Maximálně můžete přejít na individual a chodit na nějaké přezkoušení, ale jestli je to možné, když už je za půlkou roku těžko říct
asi nejlepší domluvit se přímo v té školce co ti tam poví.
Předem se omlouvám za ostrý text ale od října jsme furt nemocný a to jen kvůli hlupakum co rvou děti do školky s rýmou, kašlem, bolením břicha atd atd imrvere je tam lavina něčeho. Min. týden odchodila celej, v pondělí se uvažovalo o zavření, nakonec odpoledne při vyzvedávani info že jedou dal. Ptám se dcery jestli chybělo hodně děti tak prý ne jen dvě šly už dopo dobu opět s bolestí břicha a další dvě děti nachlazene ale ty domu nikdo neposlal. Se. u na to a dcera je už raději zdravá doma. Mám ještě mladší s kterou jsem doma a odmítám tu mít opět kolečko kdy se vystridame všichni.
Dítě se do školky narve za každou cenu, na mě už se ve školce dívají jak na blbou že dcera furt nechodí, ale já ji s rýmou a kašlem aby tam chytla ještě něco horšího chodit nenechám. Když slyším jak ty děti ve třídě kašlou mám nutkání tam vlitnou a setrvat učitelky pořádně od plic. Nechápu kam jsme se dostali když si rodiče musí nechat doma zdravé dítě protože ve školce jsou děti nemocné trochu paradox…
Chápu že chodi do práce ale to je neomlouvá. Nemocné dítě do kolektivu proste nepatří a tečka
![]()
Měla jsem ve školce dvě děti, jedna z nich předškolačka - a byly na tom dost podobně. v posledním roce vyléčená chřipka, asi 3 dny ve školce, zánět středního ucha s antibiotiky, doma asi 3 týdny, zdravé do školky a po 3 dnech streptokoková angina (když jsem tam volala, že tedy přijdou, tak mi nikdo neřekl, že se streptokokem lehlo několik dětí, to jsem se dozvěděla, když jsem je první den vyzvedávala) a když se uzdravily, tak jsem volala do školky, jestli tam zas není streptokok nebo něco jiného a dozvěděla jsem se, že tam mají pro změnu roupi. tak jsem taky řekla, že je tam už nedám. bylo to někdy na konci března. ředitelce se to nelíbilo kvůli povinné předškolní docházce, tak jsem řekla, že jí dám žádost o individuální vzdělávání doloženou lékařem, asi při představě papírování, to omluvila jako běžnou absenci, jen jsme museli dělat doma předškolácké pracovní listy, které jsme dostali..
anonymně - zdravotní stav dětí
Ženský, buďte rády za to, co máte. V Německu by jste zešílely, každý rodič má nárok na 9 dní ošetřovného ročně, zbytek musí řešit náhradním hlídáním, dovolenou a nebo neplaceným volnem. Tady dítě bez teplot musí okamžitě do školky ještě v období, kdy dobírá antibiotika. Mám syna doma taky každou chvíli, jsem na rodičáku, takže zatím žádný problém.
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za ostrý text ale od října jsme furt nemocný a to jen kvůli hlupakum co rvou děti do školky s rýmou, kašlem, bolením břicha atd atd imrvere je tam lavina něčeho. Min. týden odchodila celej, v pondělí se uvažovalo o zavření, nakonec odpoledne při vyzvedávani info že jedou dal. Ptám se dcery jestli chybělo hodně děti tak prý ne jen dvě šly už dopo dobu opět s bolestí břicha a další dvě děti nachlazene ale ty domu nikdo neposlal. Se. u na to a dcera je už raději zdravá doma. Mám ještě mladší s kterou jsem doma a odmítám tu mít opět kolečko kdy se vystridame všichni.
Dítě se do školky narve za každou cenu, na mě už se ve školce dívají jak na blbou že dcera furt nechodí, ale já ji s rýmou a kašlem aby tam chytla ještě něco horšího chodit nenechám. Když slyším jak ty děti ve třídě kašlou mám nutkání tam vlitnou a setrvat učitelky pořádně od plic. Nechápu kam jsme se dostali když si rodiče musí nechat doma zdravé dítě protože ve školce jsou děti nemocné trochu paradox…
Chápu že chodi do práce ale to je neomlouvá. Nemocné dítě do kolektivu proste nepatří a tečka![]()
![]()
![]()
![]()
Rozumím tvému rozhořčení, taky se mi to příčí. Ale představ si situaci, že prostě musíš do práce, ne každý má možnost být z měsíce 3 týdny doma nebo neustále shánět hlídání. A dítě jen kašle…
Tohle je pro mě jediný argument. Ale lidi jsou prostě bezohledný prasata. Že dají do školky a musí do práce, to ještě jsem do jisté míry ochotná tolerovat, ale že lezou s nemocným dítětem do heren, kaváren, na kroužky a podobně dobrovolné aktivity, to už je opravdu donebe volající bezohlednost. Hlavně, že se jejich Pepíček doma nenudí. ![]()
Mně jde o individuál. Je to pro nás rok a půl, bude mít odklad.
@Aduš8 já mám hlídání, protože chybí třeba 3 měsíce v kuse. Což nepokryju ani u nás a stálo by mě to práci.
@Anonymní píše:
Chápu že chodi do práce ale to je neomlouvá. Nemocné dítě do kolektivu proste nepatří a tečka![]()
![]()
![]()
![]()
Máš pravdu. Moje dcera 4 roky chodí do školky prvním rokem. Jakmile má jen náznak čehokoliv zůstává semnou doma. Po uzdravení jde do školky a vytáčí mě pohled na usnoplene a kuckajici děti ![]()
@prejeta_zaba u nás dávají víc matky na mateřské, protože jim přece školkové dítě nenakazí mimino/batole. Pracující rodiče nechávají doma, protože přišli na to, že nemoc se má vyležet, je pak méně komplikací.
@Anonymní píše:
![]()
![]()
![]()
Jo, tak tohle je asi všude…☹️️ My když plánujeme dovolenou, tak už 2 týdny před nechávám dceru ze školky doma… Tak za nás to fungovalo tak, že když přišlo dítě do školky s nudlí nebo kašlem, tak ho učitelka poslala pro papír od doktora, že je zdravý a může do kolektivu. Jinak pešek. Holt dnes už maminku nezajímá, že je dítě nemocné, ještě mu v šatně řekne: " Adélko, když budeš potřebovat kašlat, tak se schovej🤪." No a pak se to přeprskává stále dokola… Nějak všechny zapomněly na ten význam slova „maminka“, a řeší mamon, práci a ostatní…a co ten nemocný chudáček ve školce☹️️
Má rada: naše alergoimunoložka udělala dětem stěry, a nechala jim v laborce vyrobit ( z jejich vlastních bakterií) autovakcíny. Kapu jim každé ráno určitý počet kapek a tedy zaťukám, od té doby ( říjen 2019) máme klid👍 Žádný Ventolín v inhalátoru, kortikoidy na dusivý kašel, ditiaden, Sinupret…a další podobné „dobroty“. Prostě jen občas propláchneme konvičkou se slanou vodou nos a užíváme autovakcínu.
@Anonymní píše:
@prejeta_zaba u nás dávají víc matky na mateřské, protože jim přece školkové dítě nenakazí mimino/batole. Pracující rodiče nechávají doma, protože přišli na to, že nemoc se má vyležet, je pak méně komplikací.
Tak to je na odstřel.
Celkově jsem tento trend moc nepochopila. No jo, ono je to pro matky jednodušší, strčit dítě od 2 let do školky a mazlit mimino, než se věnovat oběma a poslouchat dvojí křik. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@kytkalenka on ale nikdy „jen“ nekasle. Okamžitě mu vyjede horečka a kašle tak, že se na nás cizí lidi otáčí a ve školce ho samozrejme nechtějí. I teď se na mě budou dívat špatně, protože jeho kašel zní opravdu hnusně.
Kdybychom měli jinou doktorku, měl by těch ATB mnohem víc. Naše doktorka to často nechává, než není úplně nejhůř.
U nás jsou smíšené třídy a může se stát, že půjde do školy sám. Starší syn je že skolkove třídy ve školní třídě sám.