Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
To samé loni řešil synovec. Z nervů totálně podělal přímačky z matiky na obě školy. Měl hrozně málo bodů, nevzali ho ani na jednu školu kam se hlásil (oboje byl gympl). Byl hrozně moc pod čarou, měl asi o 90 bodů méně než poslední nad čarou. Našli teda jinou, třetí školu (obchodku), kde měli volná místa (musíš hledat na netu, prý to ty školy uvádějí na svých stránkách). Tam zavolali a domluvili si přijetí (na základě těch bodů z přijímaček ho vzali hned všema deseti), pak tam zajeli s lístkem, který musíš odevzdat do školy do které nastoupíš. Ale protože z toho byl úplně v háji (celý život měl samé jedničky), tak si doma vybrečel, že zkusili podat odvolání na jeden ten gympl. A světe div se ho nakonec přijali. Takže nevěš hlavu, vůbec to nemusí být taková tragedie.
dekuju zkusím to a třeba bude ta druha škola lepší tak uvidim dekuju ![]()
@iPodPrd Však a kdo řiká, že nemůžeš mít postavenou smlouvu jako brigádní? I za hranicema? Já odjela v 16 letech na rok do Francie studovat, přežila jsem to bez úhony, byla jsem pak samostatnější, dost mi to dalo a hlavně ty jazyky. Jasně já byla na gymplu, tak jsem tam neřešila práci, ale podle mě je v 15 odjet na rok do zahraničí úplně v pohodě. Člověk se otrká, naučí se jazyk, a dokáže se tak nějak víc postarat sám o sebe, protože v 15 za tebe nebude všehcno furt vyřizovat maminka, že jo…
@Pamplemouse
Teda, to si neumím představit vůbec. Já jsem byla celej gympl až do maturity msminčina
Sama rok za hranicema, brr. Byla jsem 14 dní na výměnném pobytu v Holandsku a už tehdy jsem nebyla úplně v pohodě tak daleko od domova. Obdivuju, že to někdo zvládne ![]()
@iPodPrd V pohodě, muj mladší brácha má 17, a nedovedu si představit, že by to teď sám zvládl. Já tam bydlela v rodině, ale pořád to jsou vlastně „cizí“. Ale zvládla jsem to. A právě protože vím, co všehcno mi to dalo (i když samozřejmě první týdny byly náročné a krušné), tak jsem za to nesmírně vděčná a doporučuji to i zakladatelce, kdyby náhodou ta střední nevyšla. Je to škola života, ale hlavně obrovskej posun ![]()
@iPodPrd taky si to nedokážu moc predstavit ale tak znam spoustu mých kamaradu který jsou v zahraničí a maj to i v plánu pokud se nikam nedostanou taky jsem o tom uvažovala ale nevim jestli bych to dala
@Pamplemouse píše:
@iPodPrd V pohodě, muj mladší brácha má 17, a nedovedu si představit, že by to teď sám zvládl. Já tam bydlela v rodině, ale pořád to jsou vlastně „cizí“. Ale zvládla jsem to. A právě protože vím, co všehcno mi to dalo (i když samozřejmě první týdny byly náročné a krušné), tak jsem za to nesmírně vděčná a doporučuji to i zakladatelce, kdyby náhodou ta střední nevyšla. Je to škola života, ale hlavně obrovskej posun
taky jsem o tom premyslela, chodím nám skolu s rozšířenou výukou jazyku takže bych to mohla dat ve škole je u rodiny mluvčí a v anglii jsem byla v rodinách kolikrat a vždycky jsem se dorozumela popremyslim o tom kdyby jsem se nedostala dekuju za radu <3
@Anonymka04 Držim palce ať už ta výsledná varianta bude jakákoliv. ![]()
Tak hlavně je u nás povinná školní docházka 10 let, takže v současnosti musí každý alespoň na rok na SŠ nebo učiliště a obecně je více míst než dětí, takže se každý někam dostane. Jistěže je rozdíl kam.
Radila bych podat určitě hned odvolání, jsou na to jen 3 dny. Počkat na výsledky 2. školy, v případě nepřijetí i tam podat ihned odvolání. A současně sledovat, které školy vypíší 2. kolo. Informace o tom by měly být na stránkách krajských úřadů, v případě Prahy na stránkách magistrátu.
@KláraCH píše:
Tak hlavně je u nás povinná školní docházka 10 let, takže v současnosti musí každý alespoň na rok na SŠ nebo učiliště a obecně je více míst než dětí, takže se každý někam dostane. Jistěže je rozdíl kam.
Radila bych podat určitě hned odvolání, jsou na to jen 3 dny. Počkat na výsledky 2. školy, v případě nepřijetí i tam podat ihned odvolání. A současně sledovat, které školy vypíší 2. kolo. Informace o tom by měly být na stránkách krajských úřadů, v případě Prahy na stránkách magistrátu.
Co to je za nesmysl? Ano povinny je posledni rok v MS u tzv. predskolaku + 9 let zakladniho vzdelani. Zadne rok na ucilisti ci SS neni povinny
@Pamplemouse píše:
Počkej na výsledky z druhé školy. Případně na obě napiš odvolání.
Pokud to nevyjde, zjisti, kde mají volná místa a berou bez přijímaček. A nebo jdi makat…
Jdi makat? To je bezva rada.
Pockej na vysledky druhe skoly. Kdyby nevysla, tak urcite podej na obe odvolani.
Radeji bych sla na ucnak a posleze dodelala maturitu. Ale bez vzdelani opravdu nezustavat.
To nebude zadne terno.
@Anonymka04 píše:
Dobry den prosim o radu jsem z prahy (5) a nedostala jsem se na skolu berou 120 a já jsem 150 co dělat? druhou skolu ještě nevyhlasily ale nevim jestli se tam dostanu prosim o radu co dělat teď? na jaké školy se hlásit? a co dělat? prosim moc o radu![]()
![]()
Rovnou podej odvolání, třeba si pak nakonec budeš moct i vybírat ![]()
30 míst pod čarou není tragédie, když berou 120 lidí… Nejspíš se neodvolá všech 30, třeba jen půlka a k tomu určitě ne všichni nastoupí… Držím palce ![]()
Prosímtě když máš na základce hezké známky a vyznamenání, tak můžeš být v klidu. Na tu druhou školu tě určitě vezmou
a když ne, tak je spousta dalších škol, nejsou to jediné dvě školy na světě. Hlavně nechoď pracovat, jen se základkou je to úplný nesmysl.
Tak hlavně to ale musí řešit rodiče. Nemůže samo dítě podat odvolání, dát novou přihlášku atd. Proč to neřešíš s nimi?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.