Nedostala jsem se na sš

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
29.4.19 15:48
@Anonymní píše:
To samé loni řešil synovec. Z nervů totálně podělal přímačky z matiky na obě školy. Měl hrozně málo bodů, nevzali ho ani na jednu školu kam se hlásil (oboje byl gympl). Byl hrozně moc pod čarou, měl asi o 90 bodů méně než poslední nad čarou. Našli teda jinou, třetí školu (obchodku), kde měli volná místa (musíš hledat na netu, prý to ty školy uvádějí na svých stránkách). Tam zavolali a domluvili si přijetí (na základě těch bodů z přijímaček ho vzali hned všema deseti), pak tam zajeli s lístkem, který musíš odevzdat do školy do které nastoupíš. Ale protože z toho byl úplně v háji (celý život měl samé jedničky), tak si doma vybrečel, že zkusili podat odvolání na jeden ten gympl. A světe div se ho nakonec přijali. Takže nevěš hlavu, vůbec to nemusí být taková tragedie. :-D

dekuju zkusím to a třeba bude ta druha škola lepší tak uvidim dekuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
29.4.19 15:49

@iPodPrd Však a kdo řiká, že nemůžeš mít postavenou smlouvu jako brigádní? I za hranicema? Já odjela v 16 letech na rok do Francie studovat, přežila jsem to bez úhony, byla jsem pak samostatnější, dost mi to dalo a hlavně ty jazyky. Jasně já byla na gymplu, tak jsem tam neřešila práci, ale podle mě je v 15 odjet na rok do zahraničí úplně v pohodě. Člověk se otrká, naučí se jazyk, a dokáže se tak nějak víc postarat sám o sebe, protože v 15 za tebe nebude všehcno furt vyřizovat maminka, že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
29.4.19 15:53

Podej odvolani a kouni po okoli, kde berou bez prijmacek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
29.4.19 15:55

@Pamplemouse
Teda, to si neumím představit vůbec. Já jsem byla celej gympl až do maturity msminčina :mrgreen: Sama rok za hranicema, brr. Byla jsem 14 dní na výměnném pobytu v Holandsku a už tehdy jsem nebyla úplně v pohodě tak daleko od domova. Obdivuju, že to někdo zvládne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
29.4.19 16:09

@iPodPrd V pohodě, muj mladší brácha má 17, a nedovedu si představit, že by to teď sám zvládl. Já tam bydlela v rodině, ale pořád to jsou vlastně „cizí“. Ale zvládla jsem to. A právě protože vím, co všehcno mi to dalo (i když samozřejmě první týdny byly náročné a krušné), tak jsem za to nesmírně vděčná a doporučuji to i zakladatelce, kdyby náhodou ta střední nevyšla. Je to škola života, ale hlavně obrovskej posun :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
29.4.19 16:10

@iPodPrd taky si to nedokážu moc predstavit ale tak znam spoustu mých kamaradu který jsou v zahraničí a maj to i v plánu pokud se nikam nedostanou taky jsem o tom uvažovala ale nevim jestli bych to dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
29.4.19 16:12
@Pamplemouse píše:
@iPodPrd V pohodě, muj mladší brácha má 17, a nedovedu si představit, že by to teď sám zvládl. Já tam bydlela v rodině, ale pořád to jsou vlastně „cizí“. Ale zvládla jsem to. A právě protože vím, co všehcno mi to dalo (i když samozřejmě první týdny byly náročné a krušné), tak jsem za to nesmírně vděčná a doporučuji to i zakladatelce, kdyby náhodou ta střední nevyšla. Je to škola života, ale hlavně obrovskej posun :potlesk:

taky jsem o tom premyslela, chodím nám skolu s rozšířenou výukou jazyku takže bych to mohla dat ve škole je u rodiny mluvčí a v anglii jsem byla v rodinách kolikrat a vždycky jsem se dorozumela popremyslim o tom kdyby jsem se nedostala dekuju za radu <3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
29.4.19 16:14

@Anonymka04 Držim palce ať už ta výsledná varianta bude jakákoliv. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
29.4.19 16:15

Tak hlavně je u nás povinná školní docházka 10 let, takže v současnosti musí každý alespoň na rok na SŠ nebo učiliště a obecně je více míst než dětí, takže se každý někam dostane. Jistěže je rozdíl kam.
Radila bych podat určitě hned odvolání, jsou na to jen 3 dny. Počkat na výsledky 2. školy, v případě nepřijetí i tam podat ihned odvolání. A současně sledovat, které školy vypíší 2. kolo. Informace o tom by měly být na stránkách krajských úřadů, v případě Prahy na stránkách magistrátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
29.4.19 16:21
@KláraCH píše:
Tak hlavně je u nás povinná školní docházka 10 let, takže v současnosti musí každý alespoň na rok na SŠ nebo učiliště a obecně je více míst než dětí, takže se každý někam dostane. Jistěže je rozdíl kam.
Radila bych podat určitě hned odvolání, jsou na to jen 3 dny. Počkat na výsledky 2. školy, v případě nepřijetí i tam podat ihned odvolání. A současně sledovat, které školy vypíší 2. kolo. Informace o tom by měly být na stránkách krajských úřadů, v případě Prahy na stránkách magistrátu.

Co to je za nesmysl? Ano povinny je posledni rok v MS u tzv. predskolaku + 9 let zakladniho vzdelani. Zadne rok na ucilisti ci SS neni povinny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.4.19 16:47
@Pamplemouse píše:
Počkej na výsledky z druhé školy. Případně na obě napiš odvolání.
Pokud to nevyjde, zjisti, kde mají volná místa a berou bez přijímaček. A nebo jdi makat…

Jdi makat? To je bezva rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.4.19 16:51

Pockej na vysledky druhe skoly. Kdyby nevysla, tak urcite podej na obe odvolani.
Radeji bych sla na ucnak a posleze dodelala maturitu. Ale bez vzdelani opravdu nezustavat.
To nebude zadne terno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
29.4.19 17:05
@Anonymka04 píše:
Dobry den prosim o radu jsem z prahy (5) a nedostala jsem se na skolu berou 120 a já jsem 150 co dělat? druhou skolu ještě nevyhlasily ale nevim jestli se tam dostanu prosim o radu co dělat teď? na jaké školy se hlásit? a co dělat? prosim moc o radu :srdce: :srdce: :srdce:

Rovnou podej odvolání, třeba si pak nakonec budeš moct i vybírat ;)

30 míst pod čarou není tragédie, když berou 120 lidí… Nejspíš se neodvolá všech 30, třeba jen půlka a k tomu určitě ne všichni nastoupí… Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
29.4.19 17:15

Prosímtě když máš na základce hezké známky a vyznamenání, tak můžeš být v klidu. Na tu druhou školu tě určitě vezmou ;) a když ne, tak je spousta dalších škol, nejsou to jediné dvě školy na světě. Hlavně nechoď pracovat, jen se základkou je to úplný nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
29.4.19 17:30

Tak hlavně to ale musí řešit rodiče. Nemůže samo dítě podat odvolání, dát novou přihlášku atd. Proč to neřešíš s nimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin