Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Takový ten rychlo-sušák na ruce na WC, hrozně to hučí a fouká.
(ne že bych ho tam nutila ruce dávat, ale třeba někdo jiný se tam suší, když si umýváme ruce a to je scéna)
@Lenka512 píše:
Nechce jít do lesa, protože jsou tam tygři
Jo my museli zamknout dveře na zahradu, aby k nám nevlezla žirafa
.
Syn 4 roky, se bojí sprchování hlavy, dostane takovej záchvat, že přestává dýchat, takže mytí hlavy pouze v leže a ještě s řevem. Pak taky nesnáší krev - by se z toho poblil, vykrvácel nebo umřel, vždycky říká a hází oči v sloup
vadí mu i cizí krev. Dnes jsme byli v dinoparku a bál se dinosaurů, protože jsou přece,,živý,, když řvou a hejbou se, nechtěl se k nim ani přiblížit, aby ho nesežrali, ale k jednomu vystavenýmu před zoo v pohodě, ten je prej umělej, když se nevrtí a neřve ![]()
Jeste jsem si vzpomnela, ze se boji zaple televize a to i kdyz je tam pohadka. To jsem zapla krtecka a uz jsem to musela vypnout. A vlasu ve vane se boji taky. Ale postupne se nejake strachy lepsi.
@AstraG píše:
Syn 4 roky, se bojí sprchování hlavy, dostane takovej záchvat, že přestává dýchat, takže mytí hlavy pouze v leže a ještě s řevem. Pak taky nesnáší krev - by se z toho poblil, vykrvácel nebo umřel, vždycky říká a hází oči v sloupvadí mu i cizí krev. Dnes jsme byli v dinoparku a bál se dinosaurů, protože jsou přece,,živý,, když řvou a hejbou se, nechtěl se k nim ani přiblížit, aby ho nesežrali, ale k jednomu vystavenýmu před zoo v pohodě, ten je prej umělej, když se nevrtí a neřve
S těma dinosaurama jsme to měli úplně stejný. Mytí hlavz takz děs běs… plus ještě u nás strach ze psů. Ačkoli babička ho má, nikdy mu nic neudělal, ale prostě nemá psy rád a řve, jakmile jde nějakej kolem.
Syn se boji tmy, malych psu, pavouku se spis stiti nez boji, urcite je toho vic, jen se mi to ted nevybavuje, je brzo ![]()
Dcerka se boji jen ponornyho rucniho mixeru, nesmim ho vubec zapnout..A miluje zdimani pracky, kdyz na ni muze sedet nebo stat, to se tlemi jak leco ![]()
Jo náš se taky bojí štěkajících psu. To už má vytipovaný domy kde jsou a musíme se jim vyhybat
Děti ještě nemám…
Ale za sebe si pamatuju, že jsem se strašně dlouho bála denivek, že mě sežerou… a to i těch ve váze.
Pak skříní, protože tam bydleli dinosauři. Bála jsem se plynového sporáku, z výšek mám šoky dodnes, schodů vedoucích dolu… ![]()
Některé strachy jsou koukám pěkně zajímavé ![]()
Náš syn se bál kdysi, že se ve vaně rozpustí a odteče. A teď se bojí, že se lekne
(třeba když vyletí toust, nebo vypne elektrika při bouřce )
@stazinka09 píše:
Malá se bojí krokodýla, tak různě se zjevuje po bytě, pak kanálu bo je tam hází učitelky, odtokové dírky (že odteče) a jazyka, ten je taky v umyvadle a ve sprše. Jo a bála se záchodu.
jo a ještě malejch psíků (velekjch ne, má na to svou teorii) a bouřky když jsme na chalupě a někdy hada.Příspěvek upraven 13.08.13 v 22:26
Já se taky bojím malejch psů a velkejch ne. A taky na to mám svou teorii (a bohužel i praxi). Jakou má dcerka? ![]()
@Salvaje
no základ teorie je v kostce toto „malí psi žerou malý Stázinky, vejdou se jim do břicha a velký ne“ - jako svůj k svýmu, takže s velkým psem je v bezpečí. Ona navíc ty malý raťafáky tak vyblbne jak píská a skáče, že se bojí, že chytnou nerva a fakt se rozštěkaj.
Já to vidím tak, že s velkým psem vyrůstala od mimina, tak je zvyklá.