Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte, už skoro 3 roky se snažíme o prcka. Byli jsme na neúspěšném IVF ICSI a IUI. Teď jsem po operaci při které mi našli nejvyšší stupeň endometriozi, spoustu srůstů( doktor prý ještě neviděl takto zarostlé břicho), odebrali mi levý vaječník a ještě mi řekli, že mám přirostlé střevo k děloze. Všichni okolo mě těhotní a i když jim to moc přeju tak jsem na tom psychicky moc špatně
. Snad se i na nás štěstí někdy usměje.
Ahoj, vim jak se citis. Poprve jsem otehotnela skoro az za dva roky. druhe mimi jsme zatim vzdali.5× jsem potratila prave kvuli srustum a uz nemam na to psychicky. pujdu do prace a tak za 3 roky zkusim znovu. nejdulezitejsi je spoluprace lekaru.mne treba rekli, ze otehotnet a uspesne donosit mimi muzu.jen proste musi prat stesti. zajdi klidne i za odborniky a podle nich postupuj. jestli reknou, ze tehu byt muzes, tak se snaz uklidnit. treba pijde jen umele, tak do toho jdi. drzim palecky
Možná se až moc snažíte, zkuste trochu zvolnit, já jsem toho názoru, že až na mimi příde čas, tak se „uchytí“…
Jinak, přeju hodně štěstí ať se Vám to povede a jste šťastní ![]()
@mařenkaa píše:
Možná se až moc snažíte, zkuste trochu zvolnit, já jsem toho názoru, že až na mimi příde čas, tak se „uchytí“…
Jinak, přeju hodně štěstí ať se Vám to povede a jste šťastní
Uplne miluju takoveto prispevky typu " NESMIS NA TO MYSLET "!! ![]()
Kolik deti mas doma? A urcite se ti zadartilo hned, co?
Zakladatelce takova rada nepomuze a myslim, ze ji slysi stejne rada jako ja ![]()
@kar-maa tak promiň, že se snažim zakladatelku podpořit, píšeš to, jako bych se měla stydět za to, že se mi podařilo otěhotnět
@mařenkaa Vubec se nemusis stydet za to, ze se ti vpohode podarilo otehotne, ale prave kvuli tomu, nemas zkusenost a myslim, ze se ani poradne nedokazes vcitit do zeny, ktera to stesti prave nema…
A tyto rady jsou prave pro tyto zeny ty nejhorsi.
@mařenkaa Vím,že jsi to nemyslela špatně, ale právě, že my už toho tolik vyzkoušeli i to zvolnit a nic.
tak nevím
@kar-maa Děkuji víš přesně tohle už mi taky vadí, ale,,mařenkaa,,to nemyslela špatně. Tohle mi říká každý druhý,,nemysli na to, protože to je ta chyba co dělám,, no a prd stačí jedna laparoskopie ze které byla velká operace a hned vím kde je chyba. Jen škoda, že na to doktoři přišli takhle pozdě.
@Jajda2011 Zkus vyhledat primo temata s endomotriozou. Je jich tady plno. Posli SZ nejake pisatelce, ktera uz ma neco za sebou a nakonec se ji i narodilo miminko. Ta by ti mohla nejlip poradit, nebo aspon podporit a dodat nadeji ![]()
Preju hodne stesti ![]()
@Jajda2011 chapu tvoje pocity, podarilo se nam az na 8. pokus s doktory. Myslim, ze patrim k tem co to zvladaly celkem v pohode a k nicemu mi to nebylo. Takze i kdyz vetim, ze dobre minenavrada uklidni se, je fakt k nicemu. My uz zacali premyslet i o adopci, ale nikdy jsemne prestaka verit, ze budu matkou, at uz jakkoliv. Vlastne nevim, cim te podporit, protoze vsechna slova jsou asi k nicem, snad jen, ze mam pocuopeni. Posilam spoztu sil a hodne stesti.
@Jajda2011 Znam tyhle vety, taky mi je rikaji a taky mi uz lezou krkem ![]()
To jsem dělali jednou ve škole. Učitel řekl „růžový slon“ a pak řekl, ať zkusíme na to teď nemyslet. A jak se pořád soustředíš na to, že na to nebudeš myslet, tak ti pořád hlavou jen letí „růžový slon, růžový slon, růžový slon“ ![]()
Takže podle mě to je fakt blbá rada.
Nam to trvalo rok a to sme dost mladi, trvat to tak o pul roku dyl, tak nevim…nedokazu si predstavit cekat tak dlouho! znama ceka pres 5let! obdivuju ji, ze ji jeste nehrablo, opravdu promin @mařenkaa ale reci typu nesmis na to myslet, moc se na to upinas opravdu nepomahaji jak fyzicky, tak psychicky, ja na to myslela kazdej den, nakonec se zadarilo-stesti, dobry nacasovani, nevim…kazdopadne zakladatelce preju hodne STESTI a PEVNE NERVY. doktori urcite poradi
![]()